Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odkłamać projekt ustawy antyaborcyjnej.

Polecane posty

Gość gość
PRZESTAŃ SPAMOWAĆ tą żałosną katolską propagandą bo się niedobrze robi!!!! :o

Gość gość
A mnie się niedobrze robi od tego jęczenia nad tą ustawą i robienia z niej problemu na skalę światową, a w szczególności robi mi się niedobrze od tych powtarzanych bezmyślnie kłamstw, które narosły wokół tej ustawy. Wielka tragedia, że nie będzie można dzieci mordować. Mało która przeczytała projekt, a jedna za drugą rozpowszechniają bzdury, np. takie, że nie będzie usuwana ciąża pozamaciczna. Będzie! Albo, że kobieta, która dokona aborcji pójdzie do więzienia. Nie pójdzie! Odsyłam to projektu ustawy. I jaka katolska? Wiara nie ma tu nic do rzeczy, nie trzeba wierzyć w Boga, by być przeciwnym aborcji, wystarczy szacunek do życia.

Gość gość
gość dziś Mam szacunek do życia, mojego przede wszystkim. I jeśli moje życie ma z powodu niechcianej ciąży jakkolwiek ucierpieć, czy to w wymiarze fizycznym, ekonomicznym, psychologicznym to PŁÓD usuwam. Tu nie ma żadnego mordowania, płód czy zarodek to NIE dziecko. I owszem, będę protestować, bo ja jestem za normalną, dostępną na życzenie aborcją.

Gość gość
gość dziś Jak widać rozwój Twojego mózgu zatrzymał się na etapie płodu. Jasne, jak ciąża niechciana, z wpadki to wtedy PŁÓD, jak chore dziecko, to PŁÓD, ale jak ciąża planowana, to nagle DZIECKO. Nie ma znaczenia czy ciąża była planowana, czy nie. To zawsze jest człowiek. Przy zagrożeniu życia matki wg projektu ustawy do niej właśnie będzie należała decyzja, kogo ratować, więc nie siej paniki wygodnicka lalo, która się martwi, że nie będzie miała na tipsy, gdyby dziecko urodziła.

Gość gość
Aborcja na życzenie? A może wprowadźmy aborcję do 3 dni po porodzie, bo to wtedy najlepiej widać, czy PŁÓD spełnia wymagania jaśnie pani.

Gość gość
Dla mnie nie ma znaczenia czy ciąża planowana czy nie. Miałam 2 planowane ciąże, w obu do porodu to we mnie było płodem, nie umiem nazwać dzieckiem czegoś, co nie jest odrębną istotą. A aborcja na życzenie powinna być dostępna m.in. właśnie dlatego, żeby nie było tej "x dni po porodzie" typu noworodki w beczkach czy śmietnikach.

Gość gość
Ale wg biologii to jest odrębna istota, tyle, że zależna od Ciebie. Ma własny genotyp itd.

Gość gość
No to skoro zależna ode mnie, to ja podejmuję decyzje co z nią zrobić. Nie ty, nie jakaś religia, nie politycy. Ja.

Gość gość
Dziecko po urodzeniu tez jest od ciebie zalezne w kazdym aspekcie.czyli idac tym tokiem rozumowania powinnas miec prawo go zabic dopoki sie nie usamodzielni.no bo skoro od ciebie zalezne, to ty decydujesz.

Gość gość
Skoro w brzuchu od poczęcia to jest człowiekiem to dlaczego nie ma na nie 500+ albo nr pesel czy miejsca w żłobku sie nie zaklepie? Dlaczego? A no dlatego ze to płod i to zależny od nas 100%. Jesli płod jest chory to ekonomiczniej i najrozsądniej jest usunac jesli matka nie czuje sie na siłach. Po narodzinach nie widuje tabunu takich pro-lajfowców w szpitalu do pomocy nad chorym dzieckiem. Nikt nie mowi ze chce aborcji na zyczenie w kazdym mc ciazy i bez konkretnej przyczyny! Nikt tez nie mowi ze nagle zaczną się skrobanki jak na darmowe wizyty w salonie medycyny estetycznej.! To ciężka decyzja! I ten kto ja podejmuje płaci za nia wysoka cenę a wy żeście sie uparli jakiejś ochrony życia poczętego ktore nie ma mogzu mysli i planów na przyszlosc. A zycie tu na ziemi deptacie wyzywając dzieci urodzone od bachorow, bękartów a kobiety od krów rozplodowoych itd.

Gość gość
Znalazłam sie w trudnej sytuacji gdy test pappa pokazał iż zwiększa sie prawdopodobieństwo urodzenia przeze mnie chorego dziecka. To ja stanelam przed decyzja co dalej. I tak powinno być. Nikt nie ma prawa decydowania za mnie. To ja mam sumienie to ja rozliczam sie sama ze sobą i z Bogiem na szczęcie syn urodził się zdrowy, ale nie wiem co bym zrobila gdyby dalsze testy potwierdzilyby kalectwo mojego dziecka. Jakos nie widac chętnych a adoptownie chorych dzieci, pomoc państwa jest znikoma. Wiem mam koleżankę z dwojka chorych dzieci. Wiem co przechodzi wiem ile wyrzeczeń znosi i jak ciężko pracuje by dzieciom zapewnić godne życie. Chazan nie zadzwonił i propozycja pomocy, Terlikowscy nie wspierają ja finansowo, Szydlo nie zabiera dzieci na spacer by mogla napic sie w spokoju kawy. Jesli jesteście tacy wspaniali i tak krzyczycie o ochronie zycia poczętego to róbcie to od a do z . Nie tylko a ,bo to najprostsze zmusić kobiety do rodzenia dzieci, bądźcie wtedy gdy one tego najbardziej potrzebują. Wtedy pogadamy.

Gość gość
A kto mowi o zmuszaniu kobiet do rodzenia dzieci?przeciez nikt nie zmusza ich do wspolzycia.niech nie uprawiaja seksu, to i dzieci nie bedzie.oczywiscie zgadzam sie, ze nowy projekt ustawy jest absurdalny, ze zmuszanie kobiet do rodzenia dzieci z g****u czy nieuleczalnie chorych jest nieludzkie.ale nigdy nie zgodze sie z aborcja na życzenie, bo wpadka.nie uprawiaj seksu, nie bedzie wpadki.

Gość gość
Taa kobieta gwałcona na bank poprosi gwałciciela żeby gumę założył. Brawo gratuluje podejścia do sexu. Jesli dla ciebie sex=prokreacja to musisz miec bardzo ubogie życie seksualne.

Gość gość
gość dziś Ale legalnej aborcji na życzenie w Polsce, po prostu nie ma.

Gość gość
Pani z dziś To jest prawidłowe myślenie ,i każdy kto chce mieszać w tego typu ustawach powinien mieć takie podejście. Gratuluję zdrowego syna oraz zdrowego podejścia .A to co pani napisała powinni wydrukować w formie plakatu i powiesic na drzwiach tego durnowatego sejmu

Gość gość
Po raz kolejny uświadamiam sobie, że dzisiejsi ludzie są kompletnie nieodpowiedzialni. Nie zamierzają ponosić żadnych konsekwencji za swoje czyny. Chciałaś się pieprzyć to weź dziewczyno ponieś odpowiedzialność za swoje decyzje. Pokaz jaka jesteś odpowiedzialna. Decyzje można podejmować w sprawie: uprawiać seks, czy nie. Ale nie powinno się i nie można podejmować decyzji za inną osobę: czy zabić, czy nie. Mało ważne, że dziecko jest zależne od Ciebie, właśnie dlatego, że wszelkie nadzieje na przyszłość pokłada w Tobie powinnaś pomóc mu z całych sił i dać szansę na przeżycie. I to nie jest istotne czy nazywasz je dzieckiem, płodem, czy zarodkiem. Ty kiedyś też przeżywałaś swój start. I pomyśl co by było gdyby Twoja matka postanowiła Cię wyskrobać. Gwałt... No cóż, rozumiem, traumatyczne przeżycie. Ale to nie dziecko Cię zgwałciło, a jakiś psychopata. Nie ono jest winne Twojego cierpienia. Żadne dziecko samo nie prosi się na świat, to Ty powołujesz je do życia więc dorośnij i zacznij brać odpowiedzialność za swoje czyny. A co do chorych dzieci... O ile wiem każda kobieta w tym przypadku wciąż będzie mogła decydować o tym czy usunąć, czy nie. Ja bym nie potrafiła, bo to wciąż moje dziecko. Cud, a nie kolejny znajomy na fb, którego można usunąć bądź nie. Gadanie, że wolę usunąć chore dziecko niż po jego narodzinach nie móc napić się w spokoju kawy jest najbardziej egoistycznym podejściem ! Nie baw się w Boga. To ona daje życie i tylko on może je odebrać ! Jeśli obdarzył Cię chorym dzieckiem, albo dzieckiem z gwałtu, widocznie miał w tym jakiś cel.

Gość gość
Ty wredna osobo zakladajaca ten watek i piszaca te "madrosci" o wyzszosci plodu czy zarodk,ba ,pecherzyka nad zyciem kobiety,ktora juz jest np. matka i umierajac zostawi swoje dzieci ...Jak proponujesz ten bezsens wyjasnic to wlasnie tym sierotom ktorych ty swoimi chorymi pogladami skazalas na smierc ich matki? Ty wredna osobo bez krzty empatii trabiaca nad koniecznoscia rodzenia uposledzonych dzieci niezdolnych zyc . Czy kiedykolwiek pomoglas matce wychowujacej takie kalekie dziecko?Gdzie wasza pomoc matkom ktore cale zycie tkwia w domu z synem czy corka roslina,nie majaca za co zyc i normalnie egzystowac?!!Gdzie pytam walka o te juz narodzne uposledzone czy chore dzieci,gdzie jakies normalne pieniadze dla matek ktore 24godz na dobe sa przy dzieciach-dzieciach agresywnych ktore matki bija,jecza i unieszczesliwiaja ale te matki sa obok bo to ich dzieci...Szanuje podziwiam i te kobiety. A ciebie autorko nawoluje POMOZ IM! ZAINTERESUJ SIE EGOISTKO NAJPIERW NIMI!Tylko drzec jape i wyzywac normalnych ludzi od mordercownie -tyle umiesz. Wstyd ze trzeba zyc za czasow jak cos do powiedzenia chca miec tacy ludzie jak autorka

Gość gość
Nikt nie jest nikomu winien tego, że komuś rodzi się chore dziecko. Nie jestem autorką tego wątku, ale jeśli o mnie chodzi pomagam takim matkom jak tylko mogę, są różnego rodzaju fundacje pomagające takim matkom nie tylko w opiece, rehabilitacji, ale również w zbieraniu pieniędzy. Wystarczy tylko zgłosić się do tejże fundacji. Powiedzcie mi jak to jest że jedne matki potrafią zaakceptować kalectwo i ułomność swojego dziecka, a inne wolą je po prostu usunąć... Nic nie czują do własnych dzieci ? ... Masakra.

Gość gość
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,20721842,zakaz-aborcji-prof-debski-to-co-lezy-w-sejmie-to-proba.html#TRwknd Wywiad ze specjalistą, który ma kilkudziesięcioletnie doświadczenie i zapoznał się z ustawą. Radzę jednak samemu zapoznać się z tą ustawą, która godzi w podstawowe prawa!

Gość gość
10:22 to pecherzyk nie dziecko.Bez ukladu nerwowego i mozgu.Juz widze "te twoja pomoc" tak jak i pomoc kosciola...Jeszcze nie bylam na mszy zeby zbierano na dom dziecka w moim miescie,upadajacy szpital czy chre dziecko.Za to co tydzien slysze o koniecznosci dawania kasy na nowy dach albo 5 kosciol ktory ma byc wybudowany w malym miescie gdzie upada szpital. znikam bo szkoda mi energii na dyskusje z podobnymi tobie

Gość gość
".ale nigdy nie zgodze sie z aborcja na życzenie, bo wpadka.nie uprawiaj seksu, nie bedzie wpadki. " A kto to postuluje? Może poczytaj sobie ulotki czarnego protestu, może poczytaj hasła? Sama dajesz się wpędzać w pisią propagandę - oni usiłują kobiety które są przeciwne zaostrzaniu prawa przedstawić jako zwolenniczki aborcji na życzenie do 9mca, a to bzdura

Gość gość
ja mam tę ustawe w d***e, na pewno taka instytucja jak kościół, siedlisko nierobów i pedofili nie bedzie mi mówiła jak żyć. Zabezpieczam się, ale jakby co to sobie poradzę, nic nikomu do tego...

Gość gość
gość dziś Przepraszam za epitet, ale inaczej się nie da: KRETYNKO, przeczytaj projekt ustawy. W przypadku zagrożenia życia matka będzie decydować kogo maja ratować, nikt nie będzie u uśmiercał matek. Projekt ustawy naprawdę nie jest długi i aż tak trudny do zrozumienia!

Gość gość
"ale jakby co to sobie poradzę, nic nikomu do tego... " Tylko pamiętaj, że w takim razie nie możesz nigdy tej ciąży oficjalnie potwierdzić, broń boze jakakolwiek rutynowa wizyta na nfz. Bo w momencie gdy ciąża była, a potem jej nie ma już moze być śledztwo prokuratorskie.

Gość gość
Nie zgadzam się z ustawą, która chce zniewolić kobiety. Zabronić im decydować o sobie i własnym ciele. Ale z każdego " pęcherzyka, zarodka, płodu " rozwija się dziecko. Dziecko, prawdziwy cud i indywidualny człowiek, za którego nikt nie ma prawa podejmować decyzji o tym czy ma żyć czy nie. Czy podejmujecie takie decyzje za osoby dorosłe ? Nie... Więc nie róbcie tego szczególnie za istoty, które samodzielnie nie mogą wyrazić sprzeciwu waszym decyzjom. Aborcja w przypadku gwałtu, czy choroby zagrażającej matce i dziecku w przypadkach słabej psychicznie kobiety może i jest jakoś uzasadniona. Bo czasami lepiej żeby dziecko w ogóle się nie narodziło niż gdyby miało skończyć pokrojone na kawałki w beczce, czy koszu na śmieci. Ale skrobanka na żądanie, bo chciałam się bzykać, ale nie pomyślałam o niechcianej ciąży to po prostu śmiechu warte. Nie chcesz dziecka to się nie pieprz na prawo i lewo, wpadłaś, bo zaryzykowałaś to ponieś odpowiedzialność za swoje czyny. Dziecko zawsze możesz oddać do adopcji po jego narodzinach. Jest wiele małżeństw, które przyjmą je do swojej rodziny, obdarzą miłością i zapewnią to wszystko czego Ty nie chcesz mu dać.

Gość gość
Hahahaha, Autorka wątku wrzuciła tylko link do artykułu wyjaśniającego wątpliwości, nie pisała o swoich poglądach, a Wam już wyobraźnia pracuje, że on a kogoś tu wyzywa od morderców itd hahahaha LECZCIE SIĘ zwolenniczki aborcji, bo macie paranoje :)))))

Gość gość
gość dziś Nie popełnia przestępstwa ten, kto działa w celu uchylenia BEZPOŚREDNIEGO zagrożenia życia. Czyli krowie na rowie - ciąża pozamaciczna bezpośrednim zagrożeniem staje się w momencie gdy np. jajowód pęka, a nie w momencie samego jej stwierdzenia. W momencie stwierdzenia nie jest to bezpośrednie zagrożenie życia, więc trzeba czekać do zaistnienia BEZPOŚREDNIEGO zagrożenia, a nie jakiegoś domniemanego. Dociera kretynko? Bo widać takim słownictwem w domu się posługuje katolstwo

Gość gość
"Ale skrobanka na żądanie, bo chciałam się bzykać, ale nie pomyślałam o niechcianej ciąży to po prostu śmiechu warte. " W którym miejscu ktokolwiek postuluje to o czym piszesz? W którym miejscu organizatorki jutrzejszego protestu o tym mówią? Bo ja czytałam ich ulotki i w żadnym miejscu nie ma o tym mowy. To Wasze urojenia

Gość gość
gość dziś Ta, rozumiesz, że traumatyczne przeżycie, ale dziecko niewinne. No cóż... Tobie również życzę niechcianego penisa w ustach przez dwie minuty. Nie trzeba cię penetrować, żebyś zmieniła zdanie.