Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odkłamać projekt ustawy antyaborcyjnej.

Polecane posty

Gość gość
10.10.szatan przez ciebie przemawia .W imię Boze wynicha szatanie!!Człowiek ma godnosc i duszę od poczęcia.Płod czuje chce żyć i ma prawo żyć.Nie trzeba chodzić do łożka.Nikt ci nie kaze sie sexić.Zmusza cie ktoś do sexu?Dlaczegi ciebie matka nie usuneła?zapytaj jej!

Gość gość
" Instytut Ordo Iuris, który przygotował projekt zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej, zarzuca panu, że mówi pan nieprawdę w filmie, w którym wieszczył pan koniec badań prenatalnych. - A co mówią? Odsyłają do swojego projektu. Tam nie jest wprost napisane, że akurat tych badań się zakaże. - Ale jest napisane, że jeżeli dojdzie do niezamierzonego zgonu płodu, czyli na przykład w wyniku działań terapeutycznych dojdzie do zgonu wewnątrzmacicznego, lekarz może dostać do dwóch lat więzienia. Czyli pod "działania terapeutyczne" łatwo da się podciągnąć diagnostykę prenatalną? - Oczywiście! A każde działanie inwazyjne ma swoje ryzyko. Transfuzja dopłodowa na przykład ma stopień ryzyka taki, że co 50. kończy się zgonem. To niech mi pan pokaże kogoś, kto będzie te transfuzje robił, jeśli wie, że ma dwa procent ryzyka tego, że pójdzie na dwa lata do więzienia? Ciężko będzie takiego znaleźć. - Właśnie. Ja prowadzę jeden z największych w Polsce zespołów terapii prenatalnej. Zajmuję się tym prawie 40 lat. Zabiegów prenatalnych zrobiłem w życiu kilka tysięcy. Myślę, że ładnych kilkaset dzieci dzięki temu żyje." Fragment wywiadu z profesorem Dębskim

Gość gość
gość dziś Dokładnie. Tak zapętlą tą ustawę, że i tak się nie dostanie badań prenatalnych. I w realnym życiu, to będzie też tak wyglądało, że kobiety nie będą wiedzieć, czy noszą chore płody. Nie wiesz, czy chore, to nie masz dylematu. Urodzisz chore i pozamiatane.

Gość gość
10.10Własnie widać tą twoją empatię!!!Jesteś zakłamana i wszystko przekręcasz na swoją modłę!

Gość gość
A ty pomogłaś??załozę się ze nie!!Mleć ozorem i jadem jak ty to kazda potrafi bo nagle sie okazuje ze juz nie bedzie bzykania sie bez ograniczen na prawo i lewo.

Gość gość
gość dziś 10.10.szatan przez ciebie przemawia . xx rację ma ta dziewczyna ty porąbana kato-szmato! każdy kto ma inne zdanie niż wy to od razu szatan. Kim ty jesteś żeby tak ludzi osądzać? Już zrobiłaś z siebie pomazańca bożego? Szatana to sobie wśród klechów i katoli szukaj, bo tam jest go najwięcej. I odpier/dol się od kobiet które nie chcą umierać dla centymetrowej fasolki mając starsze dzieci do wychowania. Tak łatwo się decyduje za kogoś nie? Dla waszego boga jesteście w stanie poświęcić nawet CZYJEŚ ŻYCIE!!! Wiesz jak to jest żyć ze świadomością, że to twoje ostatnie miesiące? Wiesz jak to jest w słoneczny dzień iśc do banku zlikwidować konto, iść do bibliotek likwidować karty, wiesz jak to jest kupować sobie rzeczy do trumny kiedy kwitną żonkile i tulipany, kiedy tak bardzo chce się żyć? Wisz jak to jest zamykać wszystkie doczesne sprawy żeby nie sprawić bliskim kłopotu? NIE WIESZ?? A JA WIEM!!! bo zdecydowałam się zaryzykować dlatego JA mam prawo się wypowiadać w tej kwestii i rozumiem te wszystkie kobiety które wymiękły, bo chciały żyć. Gdyby to nie było moje pierwsze dziecko to też nie zdecydowałabym się ryzykować osierocenie starszych dzieci.

Gość gość
dziś Od penisa w ustach nie zachodzi się w ciąże.

Gość gość
"!Mleć ozorem i jadem jak ty to kazda potrafi bo nagle sie okazuje ze juz nie bedzie bzykania sie bez ograniczen na prawo i lewo. " A teraz głupia cipo to jest bzykanie bez ograniczeń bo w końcu aborcja na życzenie jets legalna???? Wy jesteście naprawdę, zwyczajnie GŁUPIE i nie przyswajacie żadnych treści. Aktualnie aborcja na życzenie JEST NIELEGALNA, są 3 przypadki aborcji (gwałt a własciwie ogólnie przestępstwo - także kazirodztwo, zagrożenie życia i wady genetyczne np. letalne). I o to jest walka - o zachowanie tych 3 przypadków, a nie o legalizację aborcji. x Więc stuknijcie się w te głupie łby jak piszecie o jakiejś aborcji na życzenie czy bzykaniu bez ograniczeń :O Wielkie miłosierne katoliczki.

Gość gość
Dwie kwestie: 1. Nie chodzi o to co ja lub któraś z obecnych tutaj Pań zrobi jeśli znajdzie się w ciąży z gwałtu, zagrażającej jej życiu lub z dzieckiem ciężko chorym/upośledzonym. Chodzi o to aby był wybór. Chodzi o to, żeby każda z nas mogła to we własnym sumieniu rozważyć i nie być skazana przez prawo. I niestety, czy może dzięki Bogu, póki się nie znajdziemy w takiej sytuacji, nie wiemy co byśmy zrobiły. 2. Nie wiem jakim trzeba być idiotą, aby sądzić, że ustawa jasno zakaże badań prenatalnych, antykoncepcji czy czegokolwiek innego. Autorka "odkłamania" chyba niestety jest taką idiotką, która sądzi, że skoro nie napisano wprost to tego nie będzie. A rozbija się o interpretację. Więc poza samą ustawą warto by poczytać jeszcze interpretacje prawników i ginekologów (jak chociażby wspomnianego rewelacyjnego profesora Dębskiego), którzy jasno mówią co nam grozi. Oczywiście ustawa jeszcze nie przeszła. Poszła do dalszych prac. Ale w praktyce to oznacza, że są plany zaostrzenia ustawy. Ja na zaostrzenie ustawy po prostu się nie zgadzam, nieważne czy ją trochę zaostrzą czy bardzo. Tak czy inaczej uderzy ona w kobiety w trudnej sytuacji. A tak poza tym, jak ktoś tu już jest taki mądry: proszę się zorientować, bo w Sejmie leży kolejny projekt obywatelski, aby zakazać tabletki po i spirali. Czyli co, lada moment kobieta po gwałcie nie będzie mogła na nic liczyć, tak? A wybór metody antykoncepcji będzie znacznie mniejszy. Może gumki będziemy kupować na receptę, jeśli dostaniemy pozwolenie proboszcza? Nie ma co się śmiać, do tego się te rygorystyczne projekty sprowadzają.

Gość gość
Kolejny fragment wywiadu z profesorem - ale do hipokrytek i tak to nie trafi: " W skład ruchów pro-life wchodzą - według mojej oceny - w ogromnej mierze mężczyźni i panie, które już nie będą rodzić. W pewnym programie telewizyjnym jakaś pani skomentowała, że MIAŁA PIĘĆ ABORCJI i teraz już wie, że to dramatyczna sytuacja. Zapytałem, czy do tego wniosku doszła po pierwszej, drugiej, trzeciej, czwartej czy piątej przerwanej ciąży. Czy też może dopiero wtedy, gdy już była w wieku menopauzalnym. Punkt widzenia zmienia się, gdy ktoś z ich rodziny ląduje na fotelu ginekologicznym? - A jakże! Ja miałem u siebie ludzi, którzy agitują przeciwko aborcji czy in vitro. Ale gdy sprawa dotyczyła członków ich rodzin, to nagle się im poglądy zmieniły. jeszcze pewnie miał pan być dyskretny. - Oczywiście. A przychodzili posłowie, lekarze. Znajomy profesor, guru od zapłodnienia pozaustrojowego opowiadał, jak zadzwonił do niego biskup. Zapytał, czy może w jego rodzinie "by się nie dało?". I dodał: "po znajomości taniej", bo to w końcu rodzina. Pan żartuje? - Nie. Proszę pana, ja sam prowadziłem ciążę po zapłodnieniu pozaustrojowym w rodzinie jednego z naszych biskupów. Dziecko po in vitro. Urodziłem tego dzieciaka, a ksiądz biskup go chrzcił. Ale oficjalnie nauka Kościoła jest inna."

Gość gość
Ja usunęłam płód z zespołem downa, teraz podjęłabym taką samą decyzję. Jak ustawa przejdzie i jeżeli będę musiała, zrobię to zagranicą ale najprawdopodobniej po prostu będę bała się zachodzić w ciąże.

Gość gość
gość dziś Ja usunęłam płód z zespołem downa, teraz podjęłabym taką samą decyzję. Jak ustawa przejdzie i jeżeli będę musiała, zrobię to zagranicą ale najprawdopodobniej po prostu będę bała się zachodzić w ciąże. X To zawsze powinna być decyzja kobiety (rodziców). Nie potępiam Cię. Współczuję, że musiałaś przed taką decyzją stanąć. Ja nie wiem co bym zrobiła, bo tego się nie wie dopóki człowiek nie musi zdecydować.

Gość Gość siedemnastolatka
Ja mam 17 lat i z prostego powodu nie chcę tej ustawy. Bo co jeśli ktoś mnie zgwałci, a ja będę musiała rodzić to stworzenie? :o Dodam, że mieszkam w niebezpiecznej okolicy, gdzie co jakiś czas mają miejsce te przestepstwa.

Gość gość
To stworzenie w połowie będzie z Ciebie. Niestety nie da się zabić polowy dziecka. A te gwałty to gdzie, na imprezach z zabawą "w słoneczko", czy "gwiazdę"?

Gość gość
14:22 Opowiedz jeszcze jak bawilas sie za mlodu. Bo kazdy sadzi na wlasne podobienstwo - ja bylam, skromna osoba i nie mam powodu by zarzucać cos tej 17latce. Dla mnie normalnym zachowaniem jest podstawowa higiena ciala i umyslu. Ale dla Ciebie widać naturalnym stanem sa orgie. I moze poczytaj statystyki policyjne o gwaltach czy dzieją sie na imprezach czy jednak gdzie indziej...

Gość gość
" Ale jest napisane, że jeżeli dojdzie do niezamierzonego zgonu płodu, czyli na przykład w wyniku działań terapeutycznych dojdzie do zgonu wewnątrzmacicznego, lekarz może dostać do dwóch lat więzienia." Toż to jakaś paranoja. Przecież każde działanie medyczne, nawet najbardziej z pozoru błahe, niesie ze sobą ryzyko zgonu. To tak, jakby powiedzieć "ok. możecie wycinać wyrostki, ale jak coś pójdzie nie tak, to lekarzowi będzie grozić do dwóch lat więzienia". Gdzie tu k***a logika?

Gość gość
Ustawa uderzy w najbiedniejszych . Bogatych będzie stać na prywatne zabiegi i tyle. Cieszę się ze założyłam spirale, mam nadzieje ze mnie nie będą chcieli zmusić do wyjęcia ;) Urodziłam zdrowego syna dzieki badaniu prenatalnemu wiem ze choroby go minely. I baba ktora pisze o pomocy fundacji niech sie w leb palnie. Latwo pisac gdy się siedzi w domu pijąc goraca herbatkę i oglądają serial no nie? Jedz do ops zajmij sie chorymi porzuconymi dziecmi, idź do sąsiadki zajmującej sie chora corka weź dziecko na spacer by mogla w spokoju raz na dwa lata wypic kawę lub pójść do lekarza po leki dla siebie. Takie nawiedzone c**y powinny zamknąć jadaczki skoro nie robią nic ponad pieprzenie w sprawie ktora ich nie dotyczy.

Gość gość
Ja nie wierze w boga nie wierze w jego plan by mnie doświadczyć wierze ze dziecko jest plodem i to mój wybór moje podejscie i żaden psychokatol nie będzie podejmować za mnie decyzji w imię swojej wydumanej wiary.

Gość gość
,,Oddajcie cesarzowi, co cesarskie, a Bogu co boskie" - katole kojarzycie ten cytat? Wiecie co oznacza?

Gość gość
Po raz kolejny uświadamiam sobie, że dzisiejsi ludzie są kompletnie nieodpowiedzialni. Nie zamierzają ponosić żadnych konsekwencji za swoje czyny. Chciałaś się pieprzyć to weź dziewczyno ponieś odpowiedzialność za swoje decyzje x Jestes w błędzie, teraz ludzie sa coraz b odpowiedzialni, choćby znacznie spadająca liczba narodzin dzieci o tym swiadczy. Kiedys zyli z teściami, na dwóch pokojach i potrafili mieć 2- 3 dzieci, teraz już zaczynają przewazac jedynacy. Po prostu medycyna daje większe możliwości niż kiedyś. Ale jak można robic z seksu nie wiadomo jaki przywilej? Przeciez kazda osoba ma potrzeby seksualne... Przy okazji tej dyskusji czytałam wczoraj na innym forum wypowiedz lekarza, ze masa par wpada np. po odstawieniu spirali- bo czasem trzeba zrobić przerwę przed założeniem kolejnej, wtedy organizm fiksuje - i jest niezmiernie łatwo zajść w ciazę, a nie każdy o tym wie. No i katolicka propaganda o skuteczności metod naturalnych się kłania..

Gość gość
17.35 pitolisz bzdury :O akurat niskodizetność /bezdzietność odpowiedzialna nie jest ..tak w skali kraju jak i w skali rodziny /jednostki .Powiedz kto za 40 lat zajmie sie tymi "odpowiedzilanymi bezdzietnymi " ? Przykład Holandii i Niiemiec pokazuje że to nie jest takie różowe ..

Gość gość
robienie dzieci żeby jak się jest starym -podcierały człowiekowi dupe, nie ma nic wspólnego z odpowiedzialnością. a poza tym, to co wam w takim razie pasuje, jak się ludzie rozmnażają, to bezmózgi, jak nie - tez zle. ...