Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczynam 8 miesiąc a przytyłam tylko 6 kg

Polecane posty

Gość gość

Ważę teraz 55 kg przy 163 i zastanawiam się czy nie tyje za mało, ogólnie mam maly brzuch. Martwię się, czy wszystko jest ok, w poprzedniej ciąży tyłam więcej a dziecko ważylo 3500 wiec jakieś duże nie było, wizytę u lekarza mam w przyszłym ty. Czy któraś z Was też tak mało przybierala na wadze? Wszystko było ok?

Gość gość
Dodam, że jem normalnie, w żadnym wypadku się nie odchudzam, na początku miałam mdłości ale bez wymiotów

Gość gość
Skoro nie wariujesz z dietą, to widać, taka twoja uroda. Co innego, jakbyś się odchudzala, nie dojadala czy wręcz glodzila, bo są takie głupie laski. Ale skoro jesz normalnie, to czym się martwisz?

Gość gość
Generalnie, jeśli masz wagę w normie, to tak z 10 kg powinno się przytyć w ciąży. Ty raczej tyle nie przytyjesz, ale to nie znaczy, że coś się dzieje złego, może po prostu tak wyszło. Na Twoim miejscu zapytałabym lekarza o ewentualne dodatkowe badania (tarczyca?) żeby sprawdzić ewentualny powód. Szkoda tylko, że wcześniej nie pomyślałaś o tym, ale lepiej późno niż wcale. Jeśli się nie odchudzasz i nie stosujesz jakiś dziwnych diet to powinno być ok;)

Gość gość
Ciesz się zamiast martwić... Nie będziesz miała co zrzucać. W trzeciej ciąży przytyłam 7 kg. Po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Dziecko malutkie (2980) ale zdrowe. Jeśli wg lekarza z dzieciatkiem wszystko w porządku, to nie martw się, że mało przytyłaś- wiekszość kobiet by tak chciało

Gość gość
Szczerze? Mam w domu 2,5 latka i jakos nie mogłam czasu sie ważyć, ważę się co miesiąc u lekarza ale nigdy nic nie mówił, dzisiaj stanęłam na wage i patrze ze kurcze nic nie przytyłam od ostatniego ważenia, czyli od miesiąca. .

Gość gość
Zacznij brać żelazo, bo po porodzie na pewno będziesz mieć straszną anemię. Obyś tylko nie musiała, ze względu na swój stan zdrowia, leżeć z dzieckiem w szpitalu dwa tygodnie. Moja znajoma tak miała dlatego, że w ciąży za mało przytyła, a przed ciążą była bardzo szczupła.

Gość gość
Moja mama przytyła ze mną w ciąży 7kg urodziłam się zdrowa

Gość gość
ja koncze 27tc blizniaczej i nadal waze mniej niz zachodzac w ciaze bo na poczatku przez wymioty schudlam 5kg. musze trzymac diete bo mam cukrzyce ciazowa ale dzieci zdrowe, moje wyniki ok to chyba tylko pozostaje nam sie cieszyc :)

Gość gość
Widocznie bedziesz miala male dziecko w sumie to nirmalne sama nie jestes wysoka.

Gość gość
12:04 Ciekawa teoria. Ja przytyłam do 40 tygodnia równe 7 kilo. Nigdy nie mialam anemii, po porodzie tymbardziej. Przed ciąża ważyłam 48 kilo. Dziecko zdrowe, 3200 wagi, zadnych dwoch tygodni w szpitalu nie bylo.

Gość gość
Tu autorka, wyniki mam w normie. Fakt mam problemy z tarczyca ale jestem pod stałą opieką endokrynologa i wyniki mam dobre, jeszcze zanim zaszłam w ciążę brałam leki żeby wszystko było ok. Zresztą w pierwszej ciąży miałam to samo i nie miało to wpływu na wage. Jestem drobna i teraz będę miała córeczkę to może faktycznie będzie takim mikrusem po mnie :) martwię się tylko, czy wszystko ok bo w pierwszej ciąży w 8 miesiącu to miałam już z 10kg na plusie a i tak w trakcie karmienia bardzo schudłam

Gość gość
Nie zawsze jest możliwość samodzielnego zrzucenia odpowiednich kilogramów, ale z mrrollo.pl naprawdę warto!

Gość gość
Ja mam 167cm wzrostu waga startowa 70kg. Aktualnie 27tc blizniaczej i 8 kg na plusie.

Gość gość
Ja tyle przytyłam przez całą ciążę, a zaczynałam z wagą 50 kg. Pod koniec ciąży ważyłam 56 kg. Jadłam normalnie, nie odchudzałam się. Dziecko ważyło 3150 i jest zdrowie.

Gość gość
Tak dużo? ?? Ja kończę 9 i przytyłam tylko 4 kg

Gość Panicara
Konczysz 9 miesiac I przytylas 4? Tyle to ja juz przytylam a koncze 3 miesiac....