Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto nie weźmie udziału w strajku i dlaczego?

Polecane posty

Gość gość
Ten cały "strajl" to zwykła polityczna szopka dla naiwnych. Kobiety biorące w tym udział ośmieszają siebie i całą naszą płeć pośrednio. Łykają propagandę, a uważają że biorą udział w czymś ważnym, że ich głos ma jakieś zbawienne znaczenie. Miałby - gdyby zmądrzały i nie dały się prowadzać na takie idiotyczne ustawki, z których korzyści czerpią konkretni politycy.

Gość gość
Nie wezme udzialu bo nie lubie jal tv mna manipuluje,(tze.tematem zastepczym )a juz na pewno nie bede chodzic w marszu razem ze zwolennikami kodu.

Gość gość
ta siedzcie w domu, nic nie robiąc,dobrze, że feministki nie mialy dostepu do kafeterii i nikt im nie pisał, że są załosne, bo do dzisiaj nie miałybyscie praw żadnych!! nawet madrować się nie byłoby gdzie i jak.

Gość gość
Nie pójdę ze względu na przykazanie NIE ZABIJAJ. Tyle w temacie. Nie zarzucajcie mi, ze mnie omamili księża itd. Nie , nie zgadzam się na wiele rzeczy które dzieją się w obecnym Kościele . Nie taki Kościół zostawił Chrystus dla swjego ludu.

Gość gość
Nie zabijaj embrionu, ciekawe czy muchy czy komara też nie zabijasz. W końcu to też życie, stworzenie boże. Mięska pewnie też nie jesz? ;)

Gość gość
7:22 poczytaj Biblię zwierzęta niejako bezpośrednio są dane od Boga jako pożywienie. Komary muchy pająki (szczególnie te jadowite ) stwarzają niebezpieczeństwo ale one nie są STWORZONE NA OBRAZ BOGA TYLKO LUDZIE więc strzeliles /łaś 2w kulą płot :-)

Gość gość
Dokladnie gosciu z 7,49 to nie zwierzeta i owady zostały stworzone na podobieństwo Stwórcy a czlowiek i to przykazanie tyczy sie ludzi.

Gość gość
Jestem facetem, ale śmieszną mnie dziunie, głupie dziunie z kafeterii. Te, które nie popierają z róźznych powodów protestu. Jak sprawa cuchnie to la lubię będą jeździć do Czech na skrobankę i tyle będzie z waszej moralności lipy mideltony. Ginekolodzy należący do śmiesznego stowarzyszenia katolickich lekarzy po cichu za grubą kasę dokonują aborcji. Jak nie wierzycie to popytajcie lub poczytajcie Nie źydka. Dwulicowość tego narodu jest wielka jak ruskich.

Gość gość
Nie wzięłam dzisiaj wolnego, bo jest początek miesiąca i nie mam takiej możliwości. Denerwują mnie osoby, które piszą, że nie popierają usuwania dzieci z wpadki. Czy one sa naprawdę tak tępe czy tylko uprawiają propagandę na żałośnie niskim poziomie? Nikt nie mówi o usuwaniu dzieci z wpadek, mowa jest o usuwaniu ciąż, które zagrażają życiu matki. Nie wmawiacie mi, że jestem zmanipulowana, że nie wiem o czym mówię. Czytałam projekt ustawy oraz uzasadnienie do niego. Wynika z niego jasno, że nie ma przypadków medycznych, które uzasadniałby aborcję, aby ratować życie matki, co jest ewidentnym kłamstwem. Nie wiem czy będą ratować życie matki kosztem dziecka, z ustawy wynika, że nie. Czytałam rozmaite interpretacje od najbardziej drastycznych po twierdzące, że właściwie nic się nie zmieni. Skoro nic się nie zmieni, to po co szumnie wprowadzona nowelizacja? Ktoś wyżej napisał, ze samotnej osobie łatwiej byłoby wychowywać dziecko z gwałtu. Nie wiem, skąd taka teoria. Samemu trudniej jest wychowywać dziecko, bez względu na to czy jest z gwałtu czy nie. Jest się samemu z problemami, nie ma się z kim podzielić obowiązków, brakuje pieniędzy. I jeszcze jedna uwaga do poprzedniej wypowiedzi - że większość ciąż terminowanych to dzieci z ZD. Większość czyli ile? Skąd takie dane? Bo ja nigdzie na takie dane nie natrafiłam. To kolejna manipulacja - wmawianie ludziom, że terminacja to tylko i wyłącznie "zabijanie dzieci z ZD", bo przeciez jest mnóstwo przypadków, kiedy dzieci nie mają najmniejszych szans na przeżycie, rodzice nie wiedzą czy dzieci w brzuchu nie cierpią, samo noszenie dziecka, która zaraz umrze jest dla nich zbyt wielkim obciążeniem psychicznym. Kiedyś przeczytałam zdanie takiej matki "każdy kopniak to jakby mi ktoś wbijał gwóźdź w serce". Oczywiście, większość tego nie przeżyła i nie rozumie, tylko potrafi głupio mędrkować i pouczać.

Gość gość
Te które tak krzyczą o gwaltach czemu nie wyjdziecie na ulice aby zaostrzyc prawo w stosunku do gwalcicieli? ???!!! Dlaczego nie krzyczycie "ucinac fjuty gwalcicielom "???

Gość gość
Nie biore udzialu bo dla mie to kpina. Nie jestem tak glupia jak wiekszosc z was i po poerwsze umiem czytac ze zrozumieniem i nikt mna nie manipuluje jak wami. Nie bede krzyczec jak wiekszosc krzyczy i to jeszcze sie osmiesza. W pl w tej chwili przepychane sa wazne ustawy ale wam nawet przez mysl nie przeszlo co jeste teraz wazne, dla was wazne jest ze mozna wyjsc na ulice i pokrzyczec bo jakas aktorka tak powiedziala albo pani w wiadomosciach. Obudzcie sie tepe lemingi!

Gość gość
gość dziś Te które tak krzyczą o gwaltach czemu nie wyjdziecie na ulice aby zaostrzyc prawo w stosunku do gwalcicieli? ???!!! Dlaczego nie krzyczycie "ucinac fjuty gwalcicielom "??? x Poczytaj sobie, zanim zaczniesz krzyczeć jak histeryczka. Od stycznia wchodzi zaostrzone prawo odnośnie gwałcicieli i pedofilów. Nie ma więc o co robić hałasu, bo wreszcie (mimo tego, że to pis - tu im kibicuję) wzięto się za najgorszy sort kryminalistów.

Gość gość
Obudzcie sie tepe lemingi! x Skoro Ty już wstałaś, poczytaj słownik, słowiczku.

Gość gość
Do pani z 7:55 to podaj link do tej ustawy. Chętnie poczytam, bo pozostanie jak było jedna wielka patologia i dwulicowość. Wiele opchnęli głupich ustaw.

Gość gość
te uważam że to tylko bicie piany, ale ludzie w to wierzą :O przecież wiadomo gory ze to nie przejdzie...ewentualnie zakaz usuwania z zespołem downa... i niby autorytety powielaja bzdury, ze nie bedzie ratowania zycia kobiety, to bzdura, zapis jest inny!!!

Gość gość
"Że większość ciąż terminowanych to dzieci z ZD. Większość czyli ile? Skąd takie dane? Bo ja nigdzie na takie dane nie natrafiłam. " Nie znajdziesz takich danych bo pislamistycznym kraju nie chcą ujawniać bo im to nie odpowiada. Statystka jest dopasowywana do ich potrzeb, a nie pokazaniu całej prawdy.

Gość gość
nie dostane wolnego, a jak nie przyjdę do pracy bo tak mi się podoba- będę mogła się pożegnać z umową... Więc pomimo tego, że jak najbardziej popieram strajk- nie będzie mnie na nim.

Gość gość
i niby autorytety powielaja bzdury, ze nie bedzie ratowania zycia kobiety, to bzdura, zapis jest inny!!! x Po każdej wykonanej aborcji, lekarz będzie musiał udowadniać, że były ku temu przesłanki, tj że sytuacja byla ostateczna. Lekarze dzisiaj nie chcą wypisywać recept z refundacją wg tych nowych zasad, bo nie chcą być pociągani do finansowej odpowiedzialności, ponieważ mimo tego, że mogą, nfz i kontrole siedzą im na ogonie tak, że tylko czyhają na wpadkę :o Myślisz, że lekarze tak chętnie będą brali na siebie odpowiedzialność KARNĄ ??? No to się grubo mylisz, słoneczko, bo w praktyce będzie wyglądało to tak, że będą uprawiać spychologię, będą odsyłać kobietę do innych lekarzy i szpitali, żeby umyć ręce (i wcale się nie dziwię) od takiej odpowiedzialności i decyzji. I nie wydumałam sobie tego, tylko tak mówią sami ginekolodzy :o :o :o 🖐️

Gość gość
Ja nie wezmę bo mam wybór i wybieram życie

Gość gość
Wezmę, ponieważ jestem kobietą, mam dwie córki, z czego jedna wchodzi w wiek dojrzałości płciowej. Nie chcę, aby za 4 lata okazało się, że nie może korzystać z antykoncepcji, nie chcę, żeby moje córki w przyszłości nie mogły korzystać z badań prenatalnych. Nie chcę, aby moje wnuki, którym nie daj boże coś się stało, nie mogły być leczone i badane jeszcze w życiu płodowym. Nie chcę, aby moje córki drżały o swoją ciążę przez 9 bitych miesięcy, ponieważ ktoś uznaje, że "informowanie matki o wadach genetycznych dziecka w ciąży jest kuriozalne" (prof. Chazan, to cytat). Chcę aby moje dzieci i wnuki były otoczone najlepszą opieką prenatalną, aby były zdrowe, szczęśliwe, spokojne i bezpieczne. Dlatego idę, to mój zas/r/any obowiązek matki.

Gość gość
A dlaczego do ciężkiej cholery ja mam ci sie autorko tłumaczyć dlaczego nie biorę udziału w strajku ? Nic ci do tego. Za chwile geje mnie napadną z zapytaniem czy ich akceptuje czy nie bo jak nie to mam powiedzieć dlaczego i z automatu pewnie musze dostać za to wpierdol.

Gość gość
A dlaczego do ciężkiej cholery ja mam ci sie autorko tłumaczyć dlaczego nie biorę udziału w strajku ? Nic ci do tego. x A ktoś ci każe?

Gość gość
Jak ktoś popiera aborcję to niech pisze, że popiera ZABIJANIE NIEWINIĄTEK a następnie spojrzy w swoją twarz do lustra. Popatrzcie na twarze kobiet, które biorą udział w proteście to zniewolone diabelskim złem istoty.

Gość gość
Gość 2:46 bardzo mądra wypowiedz popieram w 100%

Gość gość
12:27 Wśród tych kobiet są także matki, które już urodziły dzieci w bólu i poświęceniu, a tacy fanatycy jak ty robią z nich potwory. A rozchodzi się jedynie o to aby w trzech najbardziej dramatycznych przypadkach był wybór. Te kobiety walczą o swoją godność, bo w Polsce jej nie ma, porodówki są jak rzeźnie, brak znieczuleń, brak dobrej opieki, chamskie odzywki, to wiele pokazuje jak władza szanuje kobiety. Zamiast wziąć się za to i pokazać szacunek kobietom, to zabierają im resztkę praw. Mówicie, ze dzieci są niewinne, a czemu winne są kobiety aby rodzić zdeformowane potworki, rodzić dzieci z brutalnych gwałtów (oczywiście w cierpieniu, bo cesarki nawet nie zaproponują żeby zmniejszyć traume) i co najgorsze, umierać przez patologiczne ciąże. Jak można skazywać kobiety na strach przed zajściem w ciążę, kiedy nigdy nie będzie wiadomo czy zachodząc kobieta nie podpisuje na siebie wyroku. To są potwory, diabły i piekło właśnie. A gwałciciele nadal będą dostawać śmiesznie niskie wyroki i nie będą wysłuchiwać takich inwektyw jak kobiety, które chcą tylko ochrony i godności!

Gość gość
Nie po to medycyna idzie do przodu by rodzily sie dzieci niepełnosprawne. Jezeli ktos jest na tyle altruistyczny i dobry niech rodzi dzieci niepełnosprawne. Dobrze by takie dzieci miały duże wsparcie od państwa, ale nikt mnie nie musi do urodzenia dziecka, które nie ma szans na samodzielne życie. Co innego jak urodzone dziecko zachoruje. Wtedy będę walczyć jak lwica. Jestem egoistyczną wiedźmą, ale to moje sumienie i nikt za mnie do piekła nie pójdzie, więc jako że mam wolną wolę to chce sama dokonywać wyborów dotyczących mnie, mojej rodziny i dzieci do 18tego roku życia. Nie podejmuję decyzji za obcych mi ludzi więc nie życzę sobie aby ktoś podejmował je za mnie.

Gość gość
Ja nie wezmę, bo nie mogę, jestem w zaawansowanej ciąży i nie czuję się najlepiej, a do najbliższego miejsca strajku mam kawał drogi:( Żałuję, gdyż z całej siły popieram strajk i wszystkie kobiety na nim obecne.

Gość gość
A ja mam pytanie do wszystkich tych pan pro-life, które chcą zakazać aborcji, bo to zło. Ilu dzieciom z zespołem downa pomagacie? Robicie im zakupy? Pomagacie w opiece nad nimi? Wspomagacie je finansowo? A może pracujecie w ramach wolontariatu w placówce z dorosłymi z zespołem downa? A może chociaż przepuszczacie w kolejce w sklepie czy do lekarza? X Nie? Cóż, nie jestem zdziwiona:/ Gadać o tym, że każdy ma prawo do życia to byle kto potrafi, wystarczy mieć usta. Ale żeby pomóc takim chorym to już chętnych brak. Moim zdaniem wszyscy, którzy są tacy "pierwsi" do zaostrzenia przepisów powinni być zobowiązani do pomocy osobom niepełnosprawnym.

Gość gość
Wg mnie jeśli jakaś celebrytka czy inna kobieta afiszuje sie głośno że popiera aborcje i zaznacza przy tym tekst w stylu "jestem mamą dwóch cudownych dzieci" czy coś w tym stylu i jeszcze zamieszcza swoje zdjęcie z tymi dziećmi to jest to jakieś niesmaczne i nie trzyma sie w ogóle kupy. To tak jakby jakaś rzeźnia reklamowała sie z logiem przedstawiającym świnie co notabene jest częste w zasadzie ale to nie zmienia faktu że dziwne.