Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie co mnie wkurza w dyskusji o aborcji?

Polecane posty

Gość gość

To wzajemne wyzywanie się, rzucanie epitetami. Jedne wyzywają od "katoli", drugie od "puszczalskich", wszystkie od "kretynek". Na kafe jeszcze nigdy chyba nie było normalnej, rzeczowej dyskusji na żaden ważny temat. I jeszcze wkurza mnie, że jedni powtarzają za drugimi popularne opinie, a nie przeczytali projektu ustawy.

Gość gość
a po co czytac taką śmieciową ustawe napisaną przez jakis pseudo ''instytut'' który sieje nienawisc ? lordo srusis banda pedofilów i chrzescijanskich fanatyków ktorych sie powinno wsadzac za kraty jak w innych krajach 🖐️

Gość gość
mnie najbardziej rozwala to, ze wiekszosc sadzi ze ten projekt byl stworzony przez poslow :D

Gość gość
Jestem przeciwnikiem zabijania własnych dzieci bo to właśnie tak wygląda, dla muchy bym rąk i nóg nie wyrwala a matki sie godzą czlonkowac ciało swoich własnych dzieci to ukryta 3 wojna zabijanie najsłabszych w sposób najokrudltniejszy bo przez własne mamy. To potwornosc i szatanski egoizm być za aborcja.

Gość gość
nie jestem za aborcja, jak rowniez nie jestem za jej absolutnym zakazem. chce miec w razie czego mozliwosc wyboru, to wszystko. a a nie by ktos zaslanial sie swoim swiatopogladem lub wyznaniem w panstwie ktore teoretycznie jest swieckie i jest rozdzielnosc panstwa i religii.

Gość gość
CO MA rozdzielczość państwa i religii do NIENORMALNEJ checi decydowania o życiu innego człowieka, to nie twoje ciało bo to ciało nowego człowieka z nowym genomem. To szok ze kobieta zakłada ze.może.zabije kiedyś własne dziecko którego serduszko w niej bije i ufnie się rozwija, nawet gdyby było chore, to tym bardziej jak można zamordować biedne dziecko, trzeba mieć serce hieny, nie wiem jak określić ten rodzaj potwornosci bo to POTWORNOSC walczyć o możliwość mordowania maleńkich dzieci! Co ma do tego religia????

Gość gość
jezeli musialabym wybierac miedzy moim zdrowiem a zdrowiem jakies zygoty... to przepraszam . to po pierwsze, po drugie, gdy teoretycznie bede w ciazy i z badan prenatalnych, wyjdzie, ze nosze np dziecko z systemem downa, to niestety ale do mnie powinna nalezec decyzja czy bede rodzic to dziecko czy nie. czy bede chciala poswiecic siebie, rodzine blizsza i dalsza dla wychowania tegoz dziecka. by w koncu umrzec ze swiadomoscia, ze, po mojej smierci nikt sie nie zajmie takim czlowiekiem. nie mowiac juz o tym, ze mialabym rodzic dzieci z jakimis bardzo powaznymi wadami, ktore np przezylyby maksymalnie kilka lat. chce miec prawo do wolnego wyboru gdy zajdzie taka potrzeba.

Gość gość
chyba nigdy nie widzialas cierpiacego kalekiego dziecka z nienaturalnie powykrecanymi konczynami , ktorego pluca samodzielnie nie pracuja , biednego sliniacego sie na wozku inwalidzkim nastolatka ktory nawet nie mowi TE DZIECI , CI LUDZIE NIE SA SZCZESLIWI ZE ZYJA , zawsze mowia ze woleli by nie istniec bo ich zycie to pieklo i pasmo cierpienia . idz popracuj przy takich ludziach to moze sie pokory nauczysz , zamiast pisac durnoty falszywa dzifko hipokrytko

Gość gość
jasne, dlatego powinni tez dopuscic np klonowanie ludzi na narzady. W koncu masz prawo miec nowa nerke co nie? a decyzja i tak bedzie zalezec od podejscia :p

Gość no nie wyrobię
znowu zakładasz temat? ile już tego wyrzygałaś na kafe? co chwila tylko plujesz o tym projekcie jaki on wspaniały i żebyśmy przeczytały, bo nie mamy pojęcia o czym mówimy, bla, bla, bla ustawa jest wspaniaaaałaaa! - to tak w skrócie twoje brednie Wybacz ale godzenie się na śmierć albo na urodzenie ciężko chorego dziecka lub dziecka z gwałtu to jest makabra, a to zawiera ta ustawa, po co mam to czytać? Te trzy najważniejsze punkty mają być skasowane. Co tu jest do czytania jeszcze? no wytłumacz mi?

Gość gość
i nad tym sie pracuje , nad chodowaniem narzadow do przeszczepow

Gość gość
A mnie najbardziej wkurza w dyskusji o aborcji a konkretnie o ustawie, że wypowiadają się osoby, które nie mają pojęcia, o czym w ogóle rozmawiają. Np. wrzeszczą, że życie kobiety będzie zagrożone, podczas, gdy w ustawie jest wyraźnie zaznaczone, że życie kobiety w razie komplikacji jak najbardziej ma prawo być ratowane i wówczas aborcja jest w pełni usprawiedliwiona. Ale wiadomo, lepiej jazgotać, niż się dowiedzieć czegoś na temat...

Gość gość
systemem downa...boze kobieto, nie rozmnazaj sie

Gość gość
NIe dyskutujcie z autorką! ten jełop od 2 dni zakłada tematy na kafe o tym jaka t ustawa jest cudowna, a my jej nie rozumiemy. jakby tu było cos jeszcze do rozumienia. Chcą zawalić dotychczasowy kompromis i obalić trzy podstawowe zasady legalnej aborcji w Polsce i tyle. Nie wiem do czego ten debil chce nas przekonać

Gość gość
gość dziś "a po co czytac taką śmieciową ustawe napisaną przez jakis pseudo ''instytut'' który sieje nienawisc ? " xxx Chociażby po to, żeby mieć pojęcie o kwestii, w której się zabiera głos. Inteligentny człowiek zanim się wypowie w jakiejś sprawie najpierw stara się ją poznać, żeby mieć jakieś pojęcie o czym mówi i nie robić z siebie idioty.

Gość gość
Przecież ten projekt nie przejdzie w takim kształcie jak myślicie...

Gość gość
widzisz nie wylapalam bledu: oczywiszczie chodzi o zespol downa a nie o system.

Gość gość
Słyszałyście o kobiecie, która została zmuszona do urodzenia dziecka z gnijącym mózgiem? Od początku było wiadomo, że dziecko nie ma szans na przeżycie. Większość lekarzy była za terminacją ciąży, ale dyrektor szpitala nie wyraził zgody. Dziecko zmarło po ok. 2 tygodniach. Przez ten cały czas podawano mu morfinę. Czy to jest humanitarne?

Gość gość
gdybym była na miejscu tej kobiety, znalazłabym szpital w którym tej terminacji dokonają. może to okrutne co napiszę, ale gdybym wiedziała, że moje dziecko urodzi się chore, to usunęłabym ciążę, nie chodziłabym w ciąży 9 mcy po te żeby potem patrzeć na śmierć dziecka, nie wiem do którego tyg można taką ciąże usunąć, ale zapewne fizycznie i psychicznie doszłabym szybciej do siebie, i mogłabym zacząć starać się o kolejne dziecko. niestety wady genetyczne to loteria.

Gość gość
Np. wrzeszczą, że życie kobiety będzie zagrożone, podczas, gdy w ustawie jest wyraźnie zaznaczone, że życie kobiety w razie komplikacji jak najbardziej ma prawo być ratowane i wówczas aborcja jest w pełni usprawiedliwiona x x ma być ratowane, ale w ostatniej chwili, np. jak już dojdzie do krwotoku w przypadku ciąży pozamacicznej jak ten krwotok będzie poza szpitalem, to po kobiecie Mnie krew do tego zalewa. Dlaczego? Dlatego, ze to bezczelne żeby obce osoby narzucały co ma się myslec czy robic. Przeciez katoli nikt nie zmusza do usuwania płodów, a oni się tak zachowują, jakby miła wejść w zycie ustawa zmuszająca do usuwania płodów. Chodzi tylko o prawo do wyboru. Ciekawe co by było, jakby lewica wymyśliła im, żeby była konieczność usuwania płodów z np. zespołem Downa czy innymi b poważnymi chorobami, które wykluczają normalne zycie. W końcu leczenie takiej osoby pochłania ogromne srodki, matka z reguły nie pracuje i jest za zasiłku, a edukacja takiego dziecka to jest z wielokrotnie drozsza- musza mieć zapewnione dojazdy do szkoły przez bus co podjezdza pod dom, klasy sa 2-4 osobowe, przy czym na 4 dzieci przypada nauczyciel i jego pomocnik.. Może jak rodzic na fanaberię rodzic takie ciężko chore dziecko, to powinien wszystko robic na swój własny koszt ( chodzi mi o sytuacje, kiedy miałby możliwość przerwania ciąży oczywiście, a nie tez b częste wypadki błędów lekarskich, itp.)

Gość gość
Ta ustawa napedzi nasz rynek wiec nie jest taka zla, fizjoterapeuci beda zapracowani a i zaklady pogrzebowe tez, kobiety beda umierac albo sie z desperacji wieszac . Same plusy , kamieniarze beda nagrobki trzaskac , psychiatrzy tez beda mieli pelne terminy

Gość gość
Ja uważam że do takich tematów państwo nie powinno się mieszać Kościół również! Ksiądz z ambony ma prawo nawoływać swoich wiernych i tutaj kończy się jego zasięg! Rząd w sejmie ma głosować tak by Kowalskiemu żyło się dostatnio i tutaj kończą się kompetencję tego urzędu! Takie są moje poglądy i KOCHAM BOGA! Głęboko wierzę że przemawia przeze mnie.

Gość gość
Jeszcze do tego ludzie po psychologii w końcu znajdą pracę, bo w końcu po urodzeniu prawie martwego dziecka kobieta będzie z góry mogła sobie opłacić kilkuletnią terapię

Gość gość
Jeśli ludzie mają jakiekolwiek powody, by protestować, to właśnie takie! -Że rząd robi zbyt wiele tego, czego nie powinien, miesza się do wiary lub działa wbrew woli ludu swego! Kościół powinien się wstydzić tego, że miesza się do polityki! Bóg by tego nie pochwalał i całym swym sercem jestem tego pewna!

Gość gość
gość dziś CO MA rozdzielczość państwa i religii do NIENORMALNEJ checi decydowania o życiu innego człowieka, to nie twoje ciało bo to ciało nowego człowieka z nowym genomem. xxx Moje ciało też jest tylko moim ciałem i mam również swój własny genom, więc nikt nie ma prawa decydować o moim życiu i zmuszać mnie do rodzenia ciężko chorych dzieci :O to też jest nienormalne że kobieta od chwili zapłodnienia się w ogóle przestaje liczyć, przestaje się liczyć jej zdrowie, jej życie. Staje się żywym inkubatorem. Czy to nie jest przypadkiem również decydowanie wbrew woli kogoś? i co teraz?

Gość gość
Nawet robienie z nas bohaterów za udział w nabożeństwach nie pomoże, jeśli z tej ambony wieczne obelgi w kierunku tych ,,niewiernych" będą kierowane. Bóg jeden wie co z nimi będzie, a nie śmiertelnicy w habitach-to po pierwsze. Po drugie- są ważniejsze sprawy niecierpiące zwłoki niż temat aborcji! My chcemy pensje minimalne na poziomie Szkocji My chcemy kwoty wolnej od podatku na poziomie średniej zachodniej. To takie dwie najważniejsze bo o opiece medycznej już nie wspomnę... A tymczasem każdy kolejny pierdzielony w dooopę kopany rząd zajmuje się tematami zastępczymi i słucha kościoła np. PARANOJA!

Gość gość
POLSKĄ rządzą albo IDIOCI albo CHAZARZY. Nigdy nie wybraliśmy 100% demokracji ! To nierozsądne z naszej strony!

Gość gość
Ale ja wiem co Pis chce zrobić tą ustawą! Oni najzwyczajniej w świecie chcą Kowalskiemu zafundować najdroższą aborcję na świecie! Chcą żeby służba zdrowia bogaciła sie na życiu tych usuwanych dzieci-to po pierwsze a po drugie? Jaki kościół będzie miał z tego korzyści? Sorry ale ja nie jestem jakaś pierwsza lepsza i wiem że dziś z wszystkiego trzeba mieć jakiś korzyści inaczej nie warto na to nawet splunąć-szkoda czasu. Na pewno nie znikną gabinety w których można wykonać aborcję. Teraz tylko wszystko to będzie działało w jakimś ścisłym tajemnym kręgu wolnym od jakiejkolwiek odpowiedzialności karnej i generującym jakieś kosmiczne zyski z procederu! ZNAM ŻYCIE!

Gość gość
No a od czego Tvn rozpoczyna swe najnowsze wydanie wiadomości? Od wskrzeszania platformy obywatelskiej! -Ktoś ma jeszcze jakiekolwiek wątpliwości co do tego że Polska kiedykolwiek będzie demokratyczna? Albo idioci albo Chazarowie - nie ma innej możliwości Powód? Małe poparcie dla cokolwiek wartego ugrupowania. Podają wam na talerzu i jecie nie wybrzydzając. Nigdy niczego nie wywalczycie!