Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża a badania wstepne

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 5 tygodniu ciąży. Mam umowę zlecenie do końca października. W listopadzie mam dostać umowę o pracę na 2 lata. Czy na badaniach wstępnym badają krew i mocz? Nie chcę żeby ciąża się wydała bo nie dostanę umowy.

Gość gość
Zależy jakie to stanowisko i czy robia takie badania szczegołowe, ja dla przykładu idąc do pracy w salonie odzieżowym miałam tylko wywiad z lekarka, a kiedyś w innej przychodni badanie z moczu i krwi, chociaż była to praca biurowa, także różnie, zależy też od przychodni albo jak pisałam od stanowiska, może zapytaj dla świętego spokoju i jeśli coś to powiedz, że chcesz wiedzieć, bo nie wiesz czy przygotować się na oddanie moczu lub musisz wiedzieć czy być na czczo.

Gość gość
A jeśli już będą badania szczegółowe lekarz w karcie musi wpisać datę ostatniej miesiączki no I ciążę, z tym, że na karcie o zdolności, która podbija nie musi chyba wpisywać tych informacji, jeśli to nie jest ciężka praca typu dzwiganie, praca powyżej 8 godzin, praca w nocy to myślę, że nawet jeśli ciąża wyjdzie to Ci podpisze,lekarz też człowiek i może nawet szczerze powiedz o co chodzi, że nza miesiąc nasz dostać umowę o pracę I to wiele zmienia w Twojej sytuacji.