Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego czuję do niego taki pociąg fizyczny skoro nie jest w moim typie?

Polecane posty

Gość gość

Nie rozumiem tego. Patrząc na jego zdjęcia powiedziałabym, że raczej nie jest w moim typie. Na żywo.. są faceci, którzy fizycznie podobają mi się o wiele bardziej, a on raczej w moim typie nie jest. Mimo tego czuję do niego tak silny pociąg seksualny, że jak go widzę to nie mogę się przy nim opanować, i tylko przy nim tak mam. Oprócz tego ciągle o nim myślę,mimo,że znamy się już te parę miesięcy.Nawet jeśli jacyś faceci są zdecydowanie bardziej w moim typie to nie czuję do żadnego z nich takich emocji jak do niego.Dlaczego tak jest?

Gość gość
tez tal mam, raczej nie podobaja mi sie faceci ktorzy uchodza w opinii wiekszosci za ladnych. zwl nie podobaja mi sie "malpki" - czyli panowie zbyt wymuskani. ale jak wiem ze dany facet studiuje cos wymgajacego albo juz ukonczyl to mam jakas slabosc, zwl. do studentow prawa :)

Gość gość
Miałam podobnie, myślę że to hormony w dużej mierze, Twoja silna dawka estrogenu a jego testosteronu.. To kto nam się podoba zależy również od danej fazy cyklu menstruacyjnego ;)

Gość gość
toż to jest tuż tuż reakcja łańcuchowa;)

Gość gość
Tu autorka. Mi nie chodzi o to czym on się zajmuje czy jakie ma wykształcenie. Lubię go z charakteru,ale jeśli chodzi o wygląd to zazwyczaj podobają mi się wysocy blondyni o niebieskich oczach,a on jest średniego wzrostu brunetem o ciemnych oczach i po prostu nie powiedziałabym,żeby był w moim typie. A mimo to nie mogę się przy nim opanować jak przy żadnym innym facecie. Ci w moim typie są okey, podobają mi się, niektórzy nawet bardzo, ale mimo to prawie do żadnego nigdy nie poczułam tak silnej fizyczności jak do tego chłopaka. I zastanawia mnie jak to wyjaśnić, jest na to w ogóle jakieś wyjaśnienie np. fizjologiczne,dlaczego tak się dzieje? :D

Gość gość
Okey, dziękuję za odpowiedzi :) 21: 27 Może masz racje :) Chociaż z tym cyklem menstruacyjnym bym się nie zgodziła, bo ja mam tak z tym chłopakiem niezależnie od cyklu :D I zastanawia mnie to czy to jest tylko pożądanie czy jakieś już zauroczenie? Można to jakoś rozpoznać nie idąc z nim do łóżka? Bo całujemy się,ale to tyle,bo jesteśmy kolegą i koleżanką.

Gość gość
Chemia, chemia, chemia Macie po prostu dużą różnicę w budowie białek czy czegoś tam, to się przejawia w zapachu. Jego zapach cię pociąga. Ps ty też najprawdopodobniej tak na niego dzialasz :P

Gość gość
Z tym cyklem chodziło mi o to że ponoć w 1 fazie cyklu przed owulacją ogólnie bardziej preferujemy 'męskich' facetów (większa szansa na zdrowe, silne potomstwo itd itp ;)) Zauroczenie w dużej mierze bazuje na pociągu seksualnym, pożądaniu, są to bardzo intensywne emocje zasłaniające rzeczywistość, idealizuje się partnera, nieustannie o nim mysli ;) Zauroczenie z czasem przemija. Pewnie jesteś zauroczona. Jeśli znajomość dobrze się rozwija może się przerodzić w zakochanie. Zakochanie jest już poważniejsze, pojawia się zaufanie, mocne, stabilne uczucia itp itd po prostu czujesz że kogoś kochasz ;)

Gość gość
gość dziś Miałam podobnie, myślę że to hormony w dużej mierze, Twoja silna dawka estrogenu a jego testosteronu.. To kto nam się podoba zależy również od danej fazy cyklu menstruacyjnego oczko.gif x akuarat mam przewage testosteronu nad estrogenami wiec pudlo :)

Gość gość
Czemu tak jest? Bo gust nijak ma się do uczuć, a nad uczuciami panować się nie da :) Dlatego śmieszą mnie osoby które mają wymyślony w głowie ideał i na niego czekają, bo nawet jeśli ów ideał się jakimś cudem trafi, to niekoniecznie musimy coś do niego poczuć.

Gość gość fizyk
Dlaczego ? No Twoja ci/pka jadaje fale sejsmiczne do niego :)

Gość gość
Okey, dziękuję kochani za odpowiedzi :) Z tym zauroczeniem to chyba masz rację, bo myślę o nim ciągle i tak już od kilku miesięcy. Ale czy nasza znajomość się rozwija to trudno powiedzieć.. raczej stoi w miejscu fizycznie, psychologicznie może i się rozwija,ale bardzo powolutku. Po prostu zastanawia mnie ten fakt zauroczenia i pożądania,bo dawniej wydawało mi się, że jestem w kimś wielce zakochana,a jak doszło do czegokolwiek fizycznie to mi przechodziło :P I dlatego ciekawa jestem jak jest teraz,ale raczej zauroczenie,bo jestem o niego bardzo zazdrosna :D

Gość gość
Miłość jest ślepa. Wyglad zewnętrzny to tylko mała czastka całości człowieka. Silne i trwałe uczucia rodzą się z wnętrza czlowieka a nie z wyglądu. Kocha się sercem nie oczami.

Gość gość fizyk
A jego Antena... wysyła do Ciebie strumień dodatni :)

Gość gość
bylas juz z nim w lozku?

Gość gość
ja tez czuje pociag do jednego faceta.

Gość gość
Dokladnie przeżywam to samo! Facet noe w moim typie, kompetnie nie w moim typie, a nawet brzydki mi się wydaje...,a co się stalo? CALY CZAS o nim myślę, czuje,że mnie pociąga, bronię się przed tym, odganiam to uczucie ale to nic nie daje! Pierwszy raz w życiu czuję coś takiego. Nie znam go dobrze nawet. Nie potrafię się uwolnić od tego, a w jego towarzystwie czyje się zmieszana, nie potrafię się skupić. Co to ma byc....

Gość gość
moze to twoja bratnia dusza.

Gość gość
podoba mi sie jeden facet i tez o nim ciagle mysle.

Gość gość
Tego nie wiem, nie wiem co czuje on, chcialabym zwalczyć to uczucie i walczę z TYM

Gość gość
moze poznaj go lepiej i zobaczysz co bedzie.

Gość gość
Ale skąd mam wiedzieć co czuje druga strona, to,że ja dziwnie się czuje nic nie znaczy

Gość gość
moze on czuje to samo

Gość gość
to znaczy że twoja ci/pka drga podczas zauroczenia wydaje nieświadome sygnały mężczyźnie który je nieświadomie odbiera i czuje to samo

Gość gość
22: 36 Do niczego poważnego między nami nie doszło. Pocałunki, obejmowanie, trzymanie za rękę- to maks. No jakieś tam dotykanie się przez ciuchy,ale on był wtedy pod wpływem alkoholu. W łóżku zdarzało nam się spać razem,ale do niczego między nami nie doszło. Autorka.

Gość gość
"Może", w kazdym razie ja nic nie moge zrobic

Gość gość
dlaczego walczysz z tym uczuciem.moze to jest milosc twojego zycia.

Gość gość
Bo wydaje mi się iż inicjatywa powinna w większej mierze wyjsc od niego

Gość gość
moze on tez nie wie co ty czujesz.