Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ol

Ważne życiowe decyzje

Polecane posty

Gość Ol

Witam. Nie wiem czy to dobre miejsce, ale szukam porad osób, które mogły by spojrzeć na moją sytuację życiową obiektywnie. Półtora roku temu poznałam mojego obecnego narzeczonego. Mężczyzna, starszy ode mnie prawie osiem lat, wykształcony, ze świetna pracą i zarobkami. Planujemy wspólne życie, dzieci, dom. Bardzo go kocham, wiem też, że ja jestem dla niego całym światem. Niestety, jak to w życiu, nic nie może być idealne. W czerwcu tego roku obrobilam licencjat, cztery dni później wyjechałam za granicę, do Skandynawii, tam właśnie mieszka i pracuje mój narzeczony. Cały mój problem polega teraz na tym, że ja, nie czuje absolutnie żadnej potrzeby kontynuowania studiów. Jestem wręcz zalamana faktem, że muszę wrócić do Polski, być tutaj bez niego. Niestety, on i moi i również jego rodzice naciskaja. Nie wiem co mam robić. Czy postawić na swoim, czy ulec im wszystkim. Jeżeli im ulegne wiem, że to będą najgorsze dwa lata mojego życia. Pomocy, co uważacie, jak powinnam postąpić?

Gość gość
Jak nie czujesz potrzeby kontynuowania studiów, to ich nie kontynuuj. To twoje dwa lata życia, a nie ich. Nikt ci ich nie zwróci.