Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiączka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dwa dni temu dostałam okres, dzień przed terminem. Zawsze mam obfite okresy i ten też taki był, kolor był czerwony wręcz lekko wpadający w róż. Martwię się tylko tym, że pierwszej nocy okres był bardzo obfity i intensywny a już drugiej nocy aż taki nie był oraz czy to, że dostałam okres dzień wcześniej coś może oznaczać. Nie uprawialiśmy seksu z moim chłopakiem, jestem dziewicą. Moje okresy trwają zazwyczaj 4-5 dni, czasami trzy. Jedyne do czego doszło to lekkie ocieranie się prąciem o pochwę w 4-tym dniu poprzedniego cyklu miesiączkowego. Mamy 17 lat.

Gość gość
Pokazywałaś ci/pę dlaczego nie dałaś?

Gość gość
Skoro nie uprawialaś seksu, to możesz być spokojna jeśli chodzi o ryzyko ciąży. Cykle czasem różnią się od siebie z różnych przyczyn. Jesli chcesz szybciej wychwycić anomalie, to zacznij wyznaczać sobie ich fazy na bieżąco. Jeśli będziesz mieć z tym problem zawsze możesz sięgnąć po mikroskop owulacyjny. Z własnego doświadczenia polecam Afrodytę na ślinę. Bardzo proste, niedrogie a skuteczne urządzenie.

Gość gość
Prawidłowy cykl u kobiety lekarze określają na 21 do 35 dni. Może się przesunąć z różnych powodów. Ważne jest, żeby różnica pomiędzy miesiączkami nie wynosiła dużo. Więc skoro masz załóżmy co 28 dni, to spokojnie może być i 33 dni następna. Gorzej jak się cykle zaczną "rozjeżdżać", że jeden okres będzie po 28 dniach następny po 40 np. 1 dzień to żadne spóźnienie.

Gość gość
Aa, sorki, jeden dzień to nie jest za wcześnie :)

Gość gość
Nie pokazuj pizy tylko ją konsumuj to nie będzuesz miała problemu.