Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu kobiety po poronieniu???

Polecane posty

Gość gość

Witam. Kiedy po poronieniu zaszłyście w kolejna ciążę? I w ogóle po jakim czasie rozpoczęłyście współżycie? Tylko proszę o normalne odpowiedzi, z góry dziękuję.

Gość gość
Po pierwszym okresie seks. A kolejna ciaza po roku bo nie moglam zajsc.

Gość gość
A zaczęliście od pierwszego okresu starania?

Gość gość
Tak. Przedtem mialam dwie ciaze. Z jednej synka , a druga to wlasnie poronienie, i w obie zaszlam bez problemu. Nie wiem czemu w trzecia nie moglam tak dlugo zajsc po poronieniu ale najwazniejsze ze w koncu sie udalo. Duzo dziewczyn zachodzi szybko po poronieniu, takze glowa do gory. I wspolczuje ze ciebie to spotkalo. Trzymaj sie !

Gość gość
To moja tez druga ciąża, zaszlam w obie bez problemu tylko druga w 7 tygodniu sie zakończyła. W druga zaszłam w pierwszym miesiącu starań. A pragnę bardzo drugiego dziecka i boje sie ze znowu to samo będzie.

Gość gość
Poronienie jest procesem całkowicie normalnym i naturalnym. 50% ciąż kończy się poronieniem.

Gość gość
Po prostu to pech, wady genetyczne zarodka, smutne ale zdarza sie bardzo często. I najprawdopodobniej nastepna ciaza bedzie zdrowa. A badania jakies kazali ci zrobic ?

Gość gość
Poronilam 10 msc temu i nie moge zajsc mimo lekow :(

Gość gość
Na razie nic, mam wizytę w środę u lekarza ale boje sie jego reakcji jak powiem ze chce starać sie o kolejna ciążę w dwa tygodnie po poronieniu. Ja przeżyłam ta stratę bardzo ale nie chce tracić czasu i chce być znowu. Co o tym myślicie jak zareaguje lekarz na cos takiego? Dodam ze idę teraz do innego bo ten co zaczęłam prowadzić u niego ciążę twierdzi ze mam jakas infekcje (bez żadnych badan to stwierdził) i przypisal leki za 160 zl, koleżanka tez tak miała i z tego co czytałam w necie o nim to dziewczyny piszą ze ma układy jakies z firmami farmaceutycznymi. Chce sprawdzić czy faktycznie mam ta infekcje. A wczesniej przez 4 lata chodziłam do jeszcze innego ten nigdy nic takiego nie stwierdził, a musiałam go zmienić bo w momencie w ktorym dowiedziałam się że jestem w ciąży to on na urlop poszedł. Ale sie rozpisałam....

Gość gość
Lekarz napewno Ci powie, ze mozesz zaczac starania 3 mies po poronieniu, bo takie sa ich wytyczne. Zrob sobie wymaz i posiew z pochwy to bedzie wiedziala czy jakiejś tam infekcji nie masz.

Gość gość
A poronienie samoistne czy lyzeczkowanie mialas ?

Gość gość
Tak szybko z seksem nie zaczynaj bo szyjka musi chwile dojść do siebie, do pierwszej miesiaczki tak bym poczekala. Bo mozesz dorobic sie nadzerki.

Gość gość
Miałam łyżeczkowanie, tylko takie bez narkozy w gabinecie. Tego samego dnia jeszcze plamiłam ale od następnego dnia zupełnie nic. Bylam na usg i wszystko jest ok. A miała robioną cytologię a tam pisze ze wymaz czysty i przejrzysty. Czy w cytologii moglo by cokolwiek jesli mam faktycznie ta infekcje.

Gość gość
Jeszcze nie rozpoczynaliśmy mimo tego ze nic mnie tam ani w ogóle nie boli to się boję ze coś sie stać może.

Gość gość
To zapytaj lekarza. Ale napewno ci powie, zeby troche odczekac. Przewaznie mówią, ze 3 miesiące. To dobrze ze nic Cie nie boli, ale jednak szyjka moze byc podrazniona, lepiej niech tam sie podgoi wszystko dobrze.

Gość gość
Dla pocieszenia powiem Ci, ze ja po poronieniu teraz jak w koncu jestem w ciazy 24 tc i nic sie nie dzieje, ksiazkowa ciaza i coreczka zdrowa. Takze powodzenia bedzie dobrze !

Gość gość
Do gościa z 13:36 a po jakim czasie zaszłaś w ciążę?

Po zabiegu macica musi sie wyleczyc. Wlasciwie kazdy lekarz powie ze kolejna ciaza dopiero po okolo 3 miesiacach. Co do wspolzycia to najbezpieczniej po pierwszej miesiaczce, ktora zazwyczaj przychodzi po miesiacu. Ale ja zaczelam wspolzyc jakies 2 tyg po zabiegu, gdy ustapilo plamienie.

Gość gość
Odczekaj, zregeneruj się i z pewnością później będą też lepsze efekty :) Może pomyśl o jakichś badaniach żeby lepiej się przygotować? Ja po poronieniu wertowałam internet co zorbić żeby lepiej sie przygotować. Nie chciałam też całych dni spędzić w przychodni na badaniach. Zdecydowałam się na badania tarczycowe (oczywiście musiałam odczekać po poronieniu), a później lekarz podpowiedział mi badanie genu mthfr, który odpowiada za wlasciwe wchlanianie kwasu foliowego. Tarczyca ok, ale w mthfr mam mutacje i msuze ienaczej suplementowac kwas foliowy

Gość gość
Poronienie to proces całkowicie normalny i naturalny. 99% kobiet poroniło przynajmniej jedną ciążę, ale bywa też że nawet kilka. To zupełnie normalne.

Gość gość
To zdecydowanie prawda, że poronienie jest czymś naturalnym. Moja siostra też poroniła i lekarz dokładnie jej tak powiedział. Mimo to, ona strasznie się tym zamartwiała i chciała koniecznie poznać przyczynę żeby lepiej się przygotować do następnej. Gdyby Ci to miało jakoś pomóc, to może warto zebys tez cos zrobila? Z tego co wiem, to ona robila ktores z tych http://www.testdna.pl/badania-po-poronieniu-warszawa/