Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z rocznicą slubu

Polecane posty

Gość gość

witam,jestem z mężem20 lat po ślubie teraż8 wypada ta rocznica i moj problem , rok temu jego brat obchodził tez 20 rocznicę i robili imprezęz wielką pompą kosciół i impreza w lokalu, ja też myslałam o mszy ale jak w styczniu powiedziałam mężowi o tym to sie wsciekł że nie jest papugą i on nie chce nic ani mszy ani imprezy, moj maż jest dobrym mężem i kochającym ojcem ale nie lubi takich szopek, jego ten brat 2 tyg. temu zapytał sie czy robimy chociaż jakąś imprezę bo wiedział że mszy nie ma a mój maż trochę się oburzył ze nikt nie bedzie mu mówił czy ma wyprawiać rocznice czy nie, ogólnie to mąż lubi imprezy czy u nas czy u kogos ale nie takie właśnie pod naciskiem i coś ostatnio nie chodzi do koscioła, ja nic sie nie pytałam męża bo wiedziałam że nie chce i go nie ciałam naciskac, wolałabym gdzieś pojechac i my wogłóle na ten temat nie rozmawialismy, wczoraj mi mówi jak chcesz to zrób imprezę bo Adam tego chce -to właśnie brat , i na tym temat sie skończył, no inie wiem co robić nie chce imprezy tylko dlatego ze mó maż chce sie postawic przed bratem, miłoby mi było gdyby był tort i szampan i tak posiedzieć ale sama nie wiem co robic,samych swoich byłoby nas około25 osob ale mi sie juz odechciało skoro wiem że mąż nie chciał, nie zrobie to maż może mieć pretensjie ale nie chce robić też dlatego ze jego brat miał a on sam czyli maż nie czuje takiej potrzeby, nie piszcie ze mąż to buc bo to dobry człowiek , ogólnie zawsze pamietał o rocznicy był prezent i kwiaty tylko w tym roku tak wyszło przez -niby ta impreze, nie wiem jak postąpic o,nie chcę siego dopytywac bo wiem że on zakonczył dyskusje na ten temat , w gre wchodzi ten wekend albo nastepny, na lokal zabardzo nie stac nas i wszytko musiałabym szykowac sama no a zawsze robimy imprezy z mnóstwem żarcia, doradzcie cos, napisałam chaotycznie psuje mi sie klawiatura i naprawde nagimnastykowałam sie by to napisac

Gość gość
a jak jest u was jak wy obchodzicie rocznice ślubu

nie mam ślubu, to i nie mam problemu z rocznicami chcemy, to robimy sobie imprezę, nie - to nie robimy po co sobie życie komplikować?

Gość gość
cos ktoś doradzi jak teraz postąpić -a jak u was z takimi rzeczami

Gość gość
Jeśli dla męża to problem to absolutnie nie wyprawiajcie hucznej imprezy. Moim zdaniem pomysł z wyjazdem jest świetny. Może poszukaj jakiegoś miłego hotelu ze spa na 2-3 dni? Jak rodzina będzie chciała Wam pogratulować, zawsze możecie zaprosić najbliższe osoby na kolację czy po prostu na kawę. Nie rób niczego wbrew mężowi, skoro budzi w nim to takie negatywne emocje. Piszesz , że jest dobrym mężem więc w tym przypadku ja bym nie naciskała na bal na 100 par;)

Gość gość
Ja rozumiem Twojego męża, też pod naciskiem i dlatego, że wypada nie lubię nic robić. Sama obchodziłam swoje rocznice kilka razy, najpierw te pierwsze, później 5 i 10. Dalej nie robię imprez. Fakt, że trochę się relacje w rodzinie i skład zmienił przez te lata, teraz już nie mam chęci. Generalnie nie robię już imprez, dzieciom urodziny dla towarzystwa, święta nasze wyjazdowo. Tobie też polecam wyjazd, będzie inaczej i na pewno zapamiętacie na dłużej, pieniądze też lepiej wydane ;-)

Gość gość
Ja sobie nie wyobrażam jak bym miała nie być aktywną i mój mąż tej jeżeli chodzi o takie rzeczy. Ja sama jak mam ochotę aranżuje jakieś. wyjscie a co dopiero mówić o rocznicy. Teraz byliśmy w tej knajpce http://www.tawernalukullus.pl/ i było bardzo klimatycznie.