Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chory mit że mm załatwi że noworodek nie będzie się co 2 h budził w nocy

Polecane posty

Gość gość

Głupi mit, w który już niejedna uwierzyła, tym samym kasując się z możliwości karmienia piersią przynajmniej przez te pierwsze parę miesięcy. Od wielu kobiet które w nadziei na przesypiwanie wiekszej czesci nocy, aplikowały dzieciom od razu mm, slysze że to bujda się okazała. I dziecko budziło sie dokładnie tyle samo razy, tylko że matka miała urwanie łba bo trzeba było butle parzyć, robić mleko, podawać, dziecko sie drze itd. A tak podawałyby pierś od razu i schluss. Baby są jakieś naiwne...mi od razu ta teoria śmierdziała. Są dzieci które nie będą spały całych nocy chocby nie wiem co im podać. I na mm też się będą na początku budziły co 2-3 h. Nie ma reguły

Gość gość
Masz rację. Ja piersią karmilam 2 miesiące. Pokarm mi zanikł z powodu brania antybiotyku :/ . Syn budził się 2-3 razy. Czasami mniej,czasami więcej. Karmie mm drugi miesiąc i jest tak samo. Bywają noce że nie obudzi się ani razu a bywają noce że będzie budził się 4-5 razy. Kp czy mm - nie ma żadnego znaczenia .

Gość gość
moje dziecko było kpi (czyli moim odciągniętym pokarmem), a nigdy nie budził się po 2 godzinach, przecież to nie zależy od mleka, a od dziecka, to po pierwsze, a po drugie- niech nikt nikomu nie wtrąca się w sposób karmienia, tak będzie najlepiej

Gość gość
Ale ja się nie wtrącam, dziwię się tylko dlaczego z uporem maniaka powtarza się kobietom mit, że dziecko im się budzi co 2 h bo mają za mało pokarmu i zaleca się im dokaramiać mm. A stąd prosta droga do karmienia wyłącznie mm. Tak że o to mi chodzi, a nie o to kto czym karmi.

Gość gość
nie wiem, w jakim środowisku się obracasz, ja tak od nikogo nie słyszałam

Gość gość
No fakt na kafe jak któraś ma problem z kp to od razu na pierwszej stronie sie od razu i zawsze trafi jakaś co napisze "po co sie katujesz, daj mm"

Gość gość
no trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby brać do serca, czy głowy rady z kafe

Gość gość
Akurat u mnie to nie była bujda. Mała budziła się co 1,5h jak karmiłam kp, jak przeszłam na mm śpi od 23 do 5 rano, więc nie zawsze wszystko jest czarne lub białe:O

Gość gość
zgadzam się, że na mm dziecko również budzi się co 2-3 h na karmienie, nie karmię piersią ze względów zdrowotnych i mały budzi się często, córkę karmiłam piersią i również się budziła różnice są takie, że rzezcywiscie trzeba się wybudzić zrobić mleko dziecko w tym czasie się wybudzi czasem strasznie płacze ale z drugiej strony szybko zje i zazwyczaj idzie spać dalej, córka natomiast często lubiła być po prostu przy piersi i co próbowałam odłożyć do łózeczka był płacz