Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

klopoty w pracy

Polecane posty

Gość gość

Moze cos doradzicie. Mam raki problem. W Polsce skonczylam studia i pracowalam raczej zgodnie z kwalifikacjami; Wyprowadzilam sie do kraju, ktorego jezyk jest trudny; Ucze sie, robie postepy, jest w miare ale ejdnak nie calkiem dobrze; Po roku poszlam do pracy bo nie chce siedziec w domu. jednak jest to praca poznizej kwalifikacji, ale sie na poczatku cieszylam; Teraz jednak przeszkadza mi to ze tubylcy w wiekszosci przeciez nie sa jacys super inteligentni bo przeciez kto taka pracae na produkcji wykonuje? Przeszkadza mi jak niektorey nawet sie nie staraja mnie zrumieniec, zwlaszcza jedna gowniara, ktora jest kilkanascie lat mlodsza a jeszcze z nia pracuje; Co robic? Czy brnac w to czy uczyc sie lepiej jezyka , czy po prostu jednak traktuja nas tak bo nie jestesmy tutejsi;To nie Anglia

Gość gość
Holandia? Przez 3 lata sie z holendrami uzeralam i odpuscilam ;)

Gość gość
W PL jest miodzio i zarobki lepsze niz w uka dla specjalistów jak ja a zycie taniutkie. UK to sracz dla nadwiślańskich przygłupów którzy ledwo wiążą koniec z końcem na wynajmie i chlastaja sie wsrod ciapatych. Haha!

Gość gość
Ty popierfolrmcu , laska napisala że nie mieszka w UK a z angielskim to sobie człowiek radzi . Ją rozumiem ją bo mieszkam we Francji . Język jest trudny i wolałabym wykonywać inna pracę . A ludzi nie na poziomie okewaj dziewczyno . Warto za granicą pracować bo zarobki są godne a w Polsce zenada . Żeby człowiek zapierdalal w miobbingu za w tysie ?

Gość gość
dziś Przez 3 lata nie nauczyłaś się niderlandzkiego?

Gość gość
Mieszkam w Hiszpanii i to od roku . Nie uczyłam się tego języka wcześniej . Gdyby ktoś udzielił rad z doświadczenia a giwniarzeria się zamknęła i poszła soac to by było ok

Gość gość
Po pierwsze hiszpanski wcale nie jest trudny. To jeden z latwiejszych jezykow do nauczenja sie. Na zaczepki nie reaguj. Nie musisz ze wszystkimi w pracy rozmawiac, potraktuj prace jak zlo konieczne, znajdz sobje jedna albo dwie osoby ktore traktuja Cie normalnie i tylko z nimi rozmawiaj. Rownoczesnje szlifuj jezyk, przez kilka miesiecy przy ciaglym kontakcie z nativami nauczysz sie duzo wiecej niz sama w domu. A jak ktos komentuje twoj poziom jezyka to powiedz zeby sam sie nauczyl jakiegos obcego jezyka w takim stopniu w jakim ty znasz hiszpanski. Tez wyjechalam do kraju ktorego jezyka nienznalam wogole. Rok intensywnego kursu, pozniej praca przy opiece nad dziecmi i po 3 latach poszlam na studia. Powodzenia.

Gość gość
Dzięki . No właśnie te komentarze są najgorsze a ja b chciała mówić dobrze

Gość gość
bingol (ten co tak sra na UK a wychwala PL) nie skonczyl podstawowki :D

Gość gość
Autorko ja nie chcę sie czepiać, ale hiszpański nie jest trudny... zaraz obok angielskiego i włoskiego, Spanish jest jednym z najprostszych jęzkow świata. choć fakt, jak Hiszpanie mówią bardzo szybko to ciężko ich zrozumieć. byłam w Hiszpanii w różnych miejscach turystycznie 3 razy, bo uwilbiam tam latac, i czasami ciężko mi ich zrozumieć ale jakbym tam mieszkalam tyle co ty, to bym na pewno juz ich dużo lepiej rozumiala. może po prostu nie masz zdolności językowych?

Gość gość
Myślę że aż tak źle że mna nie jest bo znam dwa języki ale oni angielskiego i niemieckiego nie bardzo . Mówią za szybko

Gość gość
Nawet jeśli ktoś aż tak zdolny językowo nie jest to debile pracują w fabryce. Danego kraju więc nie powinni osób z zagranicy traktować gorzej

Gość gość
Skoro znasz niemiecki i angielski to jedz do pracy do Niemiec albo Uk - pojechalas tam gdzie mowia innym jezykiem i zdziwiona ze przyjeli tylko do fabryki - uzyj mozgu czasem!

Gość gość
Szlifuj jezyk, liz jajca ciapatym. Haha! Szwinio:D

Gość gość
Ok ludzie .ją nie wyjechałam zagranicę typowo w celu by się dorabiac. Ani Anglia ani Niemcy mi się nie podobają . Wyjechałam bo mąż znalazł dobra pracę i warto się chyba nauczyć czegoś nowego .