Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze popisowe ciasto?

Polecane posty

Gość gość

Moje: 6 jajek dwie i pół szklanki wypełnienia wraz z półtorej łyżeczki proszku do pieczenia* Masa kajmakowa. Litr kremówki. Płatki migdałowe i środek czekoladek wawelu o nazwie kasztanki. *wypełnienie to 15 sztuk orzechów brazylijskich, wiórki kokosowe 15gram, 200gram migdałów bez skórki, 10 gram mąki kokosowej, 20gram mąki bezglutenowej oraz pół szklanki nierafinowanej oliwy rzepakowej-koniecznie z posmakiem orzechów. Orzechy, migdały, wiórki mielimy w thermomixie na mąkę Ubijamy białka na sztywno stopniowo dodajemy zółtka a dokładnie zmieszaną resztę wprowadzamy delikatnie do ubitych jaj tak, by całość nie opadła a na koniec wlewamy pół szklanki oleju. Pieczemy krótko w termoobieg 160c przez góra 20min. Po wystygnięciu obkładamy masą, ubitą śmietaną migdałami a na wierzch nakrapiamy masą, ze środka kasztanków, wcześniej roztopioną w niewielkiej ilości mleka. Bogaty smak-kto zje nie tknie zwykłego biszkoptu już nigdy w życiu a większość wypieków będzie dla niego smakowo na tyle przeciętna by nigdy nie mieć na nie ochoty :) Super sposób na uwolnienie się od natury łasucha a przy okazji dobra uczta!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A jeśli zrobicie w mniejszej blaszce to przetnijcie na pół i jedną połowę posmarujcie masą kajmakową drugą połowę masą zrobioną z nutelli- pół masła i pół słoiczka nutelli zmiksować i smarować na masę z nutelli posypać zmielone orzechy laskowe i ziemne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×