Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzuch w 6 tyg?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 6 tyg, a mój brzuch już jest zaokrąglony delikatnie. Waga 48 wzrost 164. Kiedy u was był widoczny?

Gość gość
Ja widziałam zmianę już w 5 tyg.a inni zauważyli dopiero w 4 miesiącu.

Gość gość
u mnie zaczęło się od zanikania talii - tak w okolicy 10 tygodnia, brzuch zrobił mi się taki "nalany" jakbym przytyła. Wypukłość zaczęła być wyczuwalna po pogładzeniu po nim tak w 15 tygodniu, a widoczny dla otoczenia zaczął być w 28 tygodniu :)

Gość gość
duzo zalezy od: 1. wagi - jesli wazysz malo, jestes drobna, szczuplutka to szybciej zauwazysz zmiane 2. miesni brzucha - im mocniejsze tym mniejszy brzuch, bo tworza gorset.

Gość gość
Ok 6-10 tydzień czułam brzuch, tz nie mogłam juz nosić obcisłych spodni bo zrobiły sie bardzo opięte i mi na brzuchu przeszkadzały. Brzuch jako taki dla otoczenia był widoczny w 3 miesiącu, przynajmniej dla tych co mnie znali był to juz normalny ciążowy mały brzuch... urodziłam bliźniaki wiec nawet nie pytaj jaki był w 38 tc :-)

Gość gość
u mnie w robocie byli w szoku jak sie dowiedzieli ze jestem w 6 miesiacu, w ogole nie bylo po mnie widac mimo dosc obcislych ciuchow. Mialam bardzo maly brzuch w 1 ciazy, za to w 2 juz mi wywalilo taki ogromny ze w 3 miesiacu wszyscy juz sie co najmniej domyslali :P

Gość gość
W 6 tc nawet macica nie mowinna być powiększona, chyba że to jakaś nieprawidłowość. Do ok 14 tc winne większemu brzuchowi są wzdęcia, czyli gazy, a nie rosnąca macica :D Cała ciąża ze wszystkim nie ma 3 cm.

Gość gość
Brzuch ciążowy to twarda wypukłość, ktorej nie można wciągnąć jak zwykłego brzucha, taka "kulka" wyczuwalna na leżąco... Przedtem to efekt hormonów, wzdęć itp...