Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przekonac się do posiadania dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Mam już 35 lat, a nadal nie odczuwam potrzeby posiadania dzieci. mam pracę, pasję, męża i wszystko, ale nie mam dzieci, ponieważ od lat nie potrafię się przekonac do bycia mamą, nie lubię dzieci, choc pomagam finansowo zaprzyjaźnionemu domowi dziecka w ojej okolicy. Jak sie przekonać do posiadania dziecka? Mam już swoje lata, a instynktu nadal brak!

Gość gość
Nijak! Tylko najlepsze jednostki genetyczne i psychologiczne maja dzieci. Reszta odpada. To sie nazywa selekcja naturalna! No ewentualnie psychiatra, bo masz ewidentny problem w nieswiadomosci. :)

Gość ja i moja dusza
Nic na siłe..równiez mam 35 lat i nie chcialabym miec dziecka, po prostu mam swoje powody (słaby oragnizm, wiek, obrzydzenie do wszystkich rzeczy związanych z ciążą, seksem, brak odpowiedzialnosci, czyli niechęć do obowiązków, brak zgody na rezygnowanie ze swojego hobby i stylu zycia) zrob sobie liste za i przeciw może.. ale ja nie jestem w stanie tego zmienić tu i teraz i poswięcac sie w tej chwili - tak czuje, pokochac bym pokochała ale nie jestem w stanie sie poswięcic na tyle...

Gość gość
Mąż jest z wykształcenia psychologiem klinicznym, ale pomóc mi nie chce, twierdzi tylko, ze decyzja nalezy do mnie i mam się nie przejnować tym zupełnie, tylko robić to, co kocham i w tym się realizować.

Gość gość
daj sobie spokój albo potraktuj to jak wyzwanie lub przygode życia :)

Gość gość
wpadnij z mężem;)

Gość gość
Czy w piz,y masz dziurę?

Gość gość
a po co masz się przekonywać?