Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto mi wyjaśni dlaczego ludzi interesuje czyjaś macica, czyjeś łóżko, brzuch itp

Polecane posty

Gość gość

bo ja za cholere tego pojąć nie moge... co to k***a kogos obchodzi co kto robi z wlasnym ciałem, z kim sie bzyka, gdzie i jak ? czy dlatego ze moja sąsiadka obrzydliwie bogata mieszka ze swoim facetem bez slubu i nie mają dzieci ma byc potępiona i wyzywana od egoistek ? czy kobieta ktora uznala ze zrobi aborcje (wbrew pozorom ''skrobanki'' malo kto juz robi, teraz się łyka tabletkę) ma byc wyzywana od ''morderczyń'' ? mnie to naprawde nie obchodzi, przeciez to jej sprawa... albo eutanazja, kazdy chce za kazdego decydowac czy ma zyc czy nie :O Ci którzy najgłosniej krzyczą i piszczą są zwykle największymi łajzami, na pewno takich znacie, pieprza od rana do nocy o bogu, kosciele, jakiejs ''wierze'' i ''wartosciach'' a nikomu nigdy nie pomogli, śmieją sie z innych, są zawistni i zazdrości, plotkują, obgadują... Czy ja jestem nienormalna czy nie rozumiem ludzi w tym kraju ?

Gość gość
Jesteś normalna. Żyjemy w Średniowieczu po prostu, ot co. Normalny, uśmiechnięty, szczęśliwy i życzliwy człowiek patrzy na siebie, swoją rodzinę, swoje szczęście. A jak pomaga - to fizycznie, namacalnie, nie dlatego, że ma gębę pełną frazesów, ale dlatego, że ma autentyczną potrzebę podania ręki słabszemu, choremu, starszemu, biedniejszemu. Robi to zazwyczaj po cichu. Zamiast umoralniać - daje przykład. Zamiast oceniać- stara się zrozumieć.

Gość gość
Chodzi o wskaznik urodzin przed wyborami. Kazde dziecko sie liczy.

Gość gość
Ja tego też nie rozumiem. Moim zdaniem w sporej części przypadków za taki stan rzeczy odpowiada chora katolicka propaganda, która nie ma zbyt wiele z rzeczywistością. Do tego należy wziąć pod uwagę mentalność Polaków, wrodzoną hipokryzję i dulszczyznę, kłótliwość i wścibstwo. Oraz to, że uważamy się za lepszych, co nam daje prawo do oceniania innych, krytykowania i ostatecznie do tworzenia prawa według własnego widzimisię. Mnie to też koło tyłka lata kto z kim sypia i dlaczego. Nie interesują mnie łóżkowe preferencje sąsiadów i nikogo innego, póki nie dochodzi do pedofilii czy gwałtu. Ale tych "lepszych" już interesuje. Oni będą nawracać niewiernych mieczem, a co. Mają teraz dobry okres, przyzwolenie władzy, więc korzystają z tego... :/

Gość gość
nie czyjaś macica i brzuch tylko czyjeś ŻYCIE. A każde życie jest na wagę złota

Gość gość
14.23 -bełkot z poradnika trolla :P ! Nie pisz "my" pod czymś z czym się nie utożsamiasz .

Gość gość
jest na wage złota do momentu urodzenia;) pozniej to juz niewazne

Gość gość
gość dziś nie czyjaś macica i brzuch tylko czyjeś ŻYCIE. A każde życie jest na wagę złota X Skoro tak się troszczysz o życie to napisz proszę w jaki sposób pomagasz chorym dzieciom? Pracujesz może w ośrodku dla takich dzieci? A może pomagasz płacić matkom rachunki za ich leczenie? A może regularnie robisz zakupy takim rodzinom, albo zabierasz chore dzieci na spacery? Albo udzielasz wsparcia w organizacji dla ofiar przemocy (i gwałtów)? Robisz coś w tej dziedzinie? A jeśli robisz to co takiego konkretnie?

Gość gość
Wasze cialo i wasza decyzja tylko gdzie w tym prawa tej istoty ktora juz zyje? Gdzie prawa ojca dziecka? Kto ma prawo decydowac ze ktos ma umzec? Moze zabijmy wszystkich ktorzy maja cukrzyce, uczulenia, sa kobietami i nie spelniaja fizycznych wymagan normalnej kobiety i mezczyzn ponizej 175 cm wzrostu? Bo przeciez to "podludzie". A moze pozbawmy zycia autorke? Powod zawsze sie znajdzie. Inna kwestia to toze wspolczesnie ludzie sa niedojrzali przez wlasnie takie zabiegi. Przez takie niedojrzale sypianie kobiet z kim popadnie potem niedojrzali staja sie mezczyzni. Jak nazywa sie mezczyzna ktory sypia z kobieta zaciaza a potem olewa ja i ich dziecko? To takie samo uciekanie od odpowiedzialnosci jak to co robia kobiety poddajace sie aborcji. Ludzie powinni zdawac sobie sprawe ze dzieci rodza sie z seksu i ze najpierw trzeba zbudowac zdrowa trwala relacje na ktorej oparty bedzie seks a nie uciekac przed konsekwencjami swoich decyzji. Potem majac ok 30 lat gadacie na mezczyzn ze chca tylko seksu a same nauczylyscie nas takiego zachowania swoja rozwiazloscia w mlodosci.

Gość gość
15:16 Nie histeryzuj. I doucz się zanim się zaczniesz wypowiadać, bo Twoja wypowiedź to bełkot, który ma się nijak do rzeczywistości. Nasłuchałaś się Terlikowskiego i piszesz w podobnym tonie jak on:/ Tyle że te wypowiedzi to wymysły jakiegoś chorego umysłu. Jeśli Ty chcesz żyć w średniowieczu to proszę bardzo. Możesz uprawiać seks dopiero po ślubie, możesz używać metod naturalnych jako jedynej antykoncepcji, możesz rodzić i 10 dzieci, możesz rodzić dzieci chore i z gwałtu. Nikt Ci tego nie broni. Żyj jak Ci sumienie każe. Twoja sprawa. Ja się w to nie wtrącam. Tylko daj żyć innym według własnych zasad. Daję głowę, że żadnej samotnej matce, która wychowuje chore dziecko nie pomagasz, rachunków jej nie płacisz, dzieckiem się nie opiekujesz. Więc skoro Twój świat kończy się na gadaniu i pouczaniu innych to albo milcz, albo coś zrób i jakoś pomagaj, a nie teoretyzuj.

Gość gość
gość dziś Wasze cialo i wasza decyzja tylko gdzie w tym prawa tej istoty ktora juz zyje? X Dla mnie zarodek chwilę po zapłodnieniu to nie istota. Dla Ciebie pewnie życie zaczyna się jak w sypialni światło gaśnie co nie? Plemnik to już też prawie człowiek, prawda?

Gość gość
gość dziś Wasze cialo i wasza decyzja tylko gdzie w tym prawa tej istoty ktora juz zyje? x A gdzie moje prawa, gdzie moje ciało bierze ktoś siłą? A gdzie moje prawa, kiedy okazuje się, że muszę przerwać leczenie ciężkiej choroby, bo jestem w ciąży, więc ona mnie zabije, a w domu już jest małe dziecko? I gdzie moje prawa, kiedy zmusza się mnie do donoszenia ciężko uszkodzonego płodu, który po urodzeniu będzie umierać 2 tygodnie pod morfiną, a ja na to będę patrzeć? x Nie. Faceci nie są niedojrzali do roli ojca z powodu tego, że istnieje podziemie aborcyjne. Oni są niedojrzali, bo tak im wygodnie. O ile możesz się pluć o aborcje na życzenie, to od tych trzech przypadków się odwal. Niby potępiasz kolesi, co się odwracają od swoich ciężarnych partnerek, a za chwilę ich usprawiedliwiasz. xxxx Autorko, "prawdziwie wierzący" nigdy nikomu nie pomogą.

Gość gość
15:31 Bo według wcześniejszej wypowiedzi autorki histeryczki to kobiety i ich rozwiązłość są wszystkiemu winne. Ich rozwiązłość jest przyczyną niedojrzałości mężczyzn, aborcji i wszelkiego zła na świecie. Ofiary gwałtów pewnie też są same sobie winne, bo "były wyzywająco ubrane". Wstyd mi za takie kobiety.

Gość gośćlaura
Juz odpowiadam,mozna to sprwdzic w necie,niegdys byl przepis tzw,placenie bykowego,faceci wrecz musieli zakladac rodzine,brac slub cywilny,jak nie to placili za bycie kawalerem podatki duze,teraz byc moze rzad Rzezpospolitej szanowny nam wymysli prawo tzw. Kontrola pochwy i macicy,beda rejestrowac kiedy,jak i z kim,ile spermy tam wplnelo,zawsze jakies absurdy polskie rzady wymyslaja,byc moze na haju w tym czasie bywaja,nic juz mnie nie zdziwi,przymus plodzenia,ha,ha,ale beka

Gość gośćlaura
A co z kanibalizmem madrale?jak lodzik z polykiem,chyba tez zakazane bedzie i surowo karane