Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szansa zajścia w ciąże.

Polecane posty

Gość gość

Witam, Jaka jest szansa na to, że zajdzie się w ciąże po owulacji ? W zeszły wtorek byłam u ginekologa i po badaniu USG powiedział, że jestem już po owulacji. W sobotę powinnam dostać okres i tego samego dnia współżyłam z partnerem bez zabezpieczenia i do tej pory okresu nie mam. Nadmienię tylko, że w tym miesiącu chorowałam na anginę i brałam antybiotyk, lecz antybiotyk biorę dopiero tydzień więc chyba nie powinien zakłócać cyklu ? Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Jeśli współżyliście po owulacji, ale niestety szanse na zapłodnienie są znikome. Może celujcie typowo w owulację? niekoniecznie musisz chodzić do ginekologa na monitorig by ją wyznaczyć. Możesz sobie kupić mikroskop owulacyjny np Afrodytę.

Gość gość
Komórka jajowa jest zdatna do zapłodnienia przez 48 godzin.Plemniki mogą przeżyć w organizmie kobiety kilka dni.Czyli do zapłodnienia może dojść jeżeli stosunek odbył sie w dniu owulacji lub kilka dni przed jej wystapiem.Nie ma szans na zaplodnienie, jeśli do zbliżenia doszło po kilku dniach od owulacji.Możesz być w ciąży jeśli kochaliscie się wcześniej, jeszcze przed owulacja.Jeśli ten sobotni stosunek, po owulacji, był jedynym w tym cyklu, to nie jesteś w ciąży.