Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W co bawcie się z dwulatkami, gdy pogoda brzydka?

Polecane posty

Gość gość

Kończy się czas, kiedy dziecko biegało pół dnia po dworze. Wczoraj u nas lało cały dzień, byłyśmy na dworze pół godziny a resztę w domu. Jakie macie pomysły na zabawy z maluchami? My bawimy się lego, lecimy z ciastoliny, czytamy, bawimy się kuchnią, rysujemy, malujemy, bawimy się samochodami, układankami. Ale to wciąż ten sam repertuar. Podzielcie się swoimi pomysłami

Gość gość
Dmuchamy balony i odbijamy :) a gdy gdzieś widzę to kupuje takie z helem ..zwykły mop i córka myje na niby podłogę :D zabawa w gotowanie ,rysowanie,słuchanie piosenek i tańce :) jeżdżenie na rowerku biegowym po domu,zabawa w chowanego.

Gość gość
Sam wymyśla w co się bawi, ja jestem bardzo sporadycznie potrzebna do towarzystwa albo pomocy. Lepi z ciastoliny, rysuje, robi jakieś konstrukcje z kleju i kartonu, maluje, siedzi z pluszakami i ma jakieś również swoje, a dla mnie niezrozumiałe zabawy, bawi się klockami duplo, autkami i pojazdami budowlanymi... Przynajmniej połowę czasu spędza na zabawie u siebie w pokoju i woła mnie tylko czasami albo przybiega coś pokazać. Poza tym angażuję go we wszystkie prace domowe, uwielbia pomagać przy gotowaniu, mieszać, kroić miękkie składniki itp, a razem jeśli nie spacerujemy, to mamy zabawy ruchowe- bujanie, samolot, turlanie, zawijanie go w koc itd. No i czytanie, aż do znudzenia.