Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajeczka22

Kolka u dziecka a alergia

Polecane posty

Gość bajeczka22

2-miesięczne dziecko mojej koleżanki miewa kolki. Lekarz mówi, że to normalne, ale ja przeczytałam tutaj http://www.mojealergie.pl/kolka-alergiczna-nia-poradzic/ że kolka może wynikać z alergii pokarmowej. Jak często to się zdarza? Jak w ogóle to stwierdzić? Może trzeba zmienić lekarza, skoro ten tak lekko podchodzi do sprawy kolki?

Gość gość
Kolka to normalna rzecz nie musi być to alergia dziecko ma jeszcze nie ukształtowane jelita dlatego są kolki

Gość gość
Nieprawda, że kolka to normalna rzecz. Jak dziecko ma kolkę znakiem tego coś w diecie mamy karmiącej jest źle dobrane. Ja karmie piersią i zdecydowałam się na catering dietetyczny dla mam karmiących z firmy Dietbox. Od kiedy to jem moje dziecko przestało mieć napięty brzuszek.

Gość Tomasz WAWA
Niekoniecznie dieta musi być przyczyną, nie można wyrokować... bo to temat wymagający jeszcze pogłębienia wiedzy. Jedni polecają diety, inni ćwiczenia malucha, a nam np. pomógł esputcion krople

Gość gość
Prawda taka ze MUSI minac te 3,4 miesiace (czasem dluzej). U nas NIC NIE POMAGALO: Debridat, krople z Niemiec, krople polskie, Delicol, Viburcol krople, Viburcol w czopkach, mleko mm dla dzieci z kolkami, nutramigen, rurki windi, cieple oklady, masaze, chusty, koperek! Zero poprawy. Jedynie suszarka. Samo minelo tuz przed ukonczeniem 3. Jak nagle przyszlo w 5 tygodniu tak nagle sie skonczylo.

Gość gosinka45
Jak po kroplach esputicon nie minie tzn że to może być alergia i wtedy najlepiej do lekarza. Mojemu synkowi tylko te kropelki pomagały.

Gość gość
Niezależnie od przyczyny, daj Viburcol, bo wyciszy dziecko, pomoże zasnąć i łagodniej przejść przez ten trudny czas. Ja musiałam dziecku zmienic mleko na Bebilon pepti + Debridat na receptę i dopiero wteedy kolki się skonczyly.