Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakup mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Witam. Co zrobić jeśli bank odmówi kredytu na zakup mieszkania z powodu zbyt małej zdolności kredytowej? za mało zarabiam?? Mieszkanie za 80 tys zł. Czy to jakaś wygórowana kwota???

Gość gość
To zależy gdzie to mieszkanie i ile m2?

Gość gość
w bloku 36 m2... Kurczę przecież zarabiam. Pewnie, że nie kokosy ale na ratkę to by mnie było stać. Czy bankowi nie wystarczy zabezpieczenie mieszkania? Nie spłacam rat to zabierają mi mieszkanie. Człowiek uczciwie pracuje i nie może uczciwie zakupić małego mieszkania tylko dlatego, że nie urodził się bogaty...

Gość gość
Może powinnaś się przejść po różnych bankach, przeanalizować problem. Jeżeli jest przychód to nie powinno być problemu z małym kredytem. Mnie swego czasu namawiali na pożyczkę w banki właśnie do 80 tyś a też nie mam kokosów, średnio 2 razy minimalną krajową zarabiam...

Gość gość
Myślę, że to dobra bardzo dobra cena. No niestety tak to jest z tymi kredytami... :/ Ja potrzebowałam wziąć kilka tyś (!) rok temu, to nie chcieli mi dać bo umowę miałam na pół etatu :/ Niby tak łatwo o te kredyty a jak przychodzi co do czego to okazuje się, że to wcale nie jest takie "hop siup" jak to się mówi. A nie masz kogoś kto ewentualnie mógłby zostać Twoim żyrantem? Albo wziąć część kredytu,, w razie gdybyś Ty nie miał/a zdolności na cały???

Gość gość
Pytałam w różnych bankach. Jestem sama więc muszę mieć dodatkowe zabezpieczenie w postaci współkredytobiorcy...dawniej żyrant. Ale kto mi podpisze kredyt na 30 lat. Nikt.. Tylko nie mogę zrozumieć. Skoro zabezpieczeniem jest mieszkanie to po cholerę jeszcze ten żyrant!!

Gość gość
A ile najwięcej bank może Ci dać?

Gość gość
Jeśli wezmę część kredytu? Skąd mam wziąć drugą? Właśnie w tym problem. Po to zwracam się do banku bo nie mam gotówki ale chcę uczciwie oddać. A jeśli cokolwiek się stanie po drodze, mają mieszkanie do dyspozycji, które raczej na wartości nie traci.

Gość gość
Ile najwięcej nie pytałam bo po co mi to pytanie zadawać, skoro nie będę miała aby dołożyć resztę. Mam na rękę 2200 zł.

Gość gość
I tak muszę mieć min. 10% wkładu własnego. Dochodzi notariusz i umowa przedwstępna. Same schody.. :-(

Gość gość
Chodzi mi o to, że jeśli wzięłabyś tyle ile bank Ci proponuje to może masz kogoś zaufanego (nie wiem, kogoś w rodzinie, jakiegoś przyjaciela?), który wziąłby drugą część kredytu na swoje nazwisko a Ty być to po prostu spłacała? Ja tak zrobiłam i kuzynka mi wzięła na siebie a ja spłacam. Z tym, że my mamy takie relacje, że nie bała mi się wziąć tego kredytu, wiedziała, że nie zrobię jej w konia i że wszystko spłacę.

Gość gość
To bardzo trudne, gdyż to jednak kredyt. Właśnie w tej sytuacji okazuje się jakich mamy przyjaciół. Oczywiście, że pytałam ale każdy odmawia. Boi się. Po części rozumiem. Myślę,że muszę zapomnieć o mieszkaniu. Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi i odpowiedzi. Bardzo dziękuję..

Gość gość
Nie załamuj się, nie wszystko jeszcze stracone! A może spróbować z kredytem pod hipotekę?

Gość gość
Ale to właśnie kredyt pod hipotekę z zabezpieczeniem mieszkania..

Gość gość
I mimo to odmawiają? Kurcze dziwne :/ Popytaj może jeszcze w rodzinie, może ktoś by się zgodził podżerować Ci ten kredyt bo szkoda okazji...

Gość gość
już wyczerpałam swoje możliwości.. Bank generalnie nie odmawia ale żądają współkredytobiorcy...Nie mam takiej osoby. Tylko dlatego ze jestem sama.

Gość gość
kurcze, przykro mi... :( Trzymam za Ciebie kciuki!

Gość gość
Bardzo dziękuję..

Gość gość
Podczas kupowania mieszkania dobrze jest tez poszukać dobrego notariusza . ja znalazłam tą kancelarie http://www.jeziorscy.com.pl/ i jestem zadowolona. Szybko sprawnie i bezproblemowo.

Gość gość
My korzystaliśmy z usług notariusza www.notariuszkarczewska.pl. Wszystko w jak najlepszym porządku.

Gość gość
Moim zdaniem warto poprosić o pomoc w udzieleniu kredytu konkretnego developera. Mnie bardzo pomógł http://www.mpddeweloper.pl/ , na szczęście nie miałam dużych problemów z zakupem mieszkania. :)

Gość gość
Gdzie sa mieszkania po 80tys zl? Jaki to metraz?

Gość gość
pomysł z notariuszem nie jest zły - podpowie, jak te kwestie wyglądają od strony prawnej. Ze swoich okolic mogę podsunąć Ci namiar na http://www.szczecin-kancelaria-notarialna.pl/ - w naszym przypadku taka konsultacja okazała sie bardzo pomocna.

Gość gość
Banki to nie jedyny problem. Ja miałam spore trudności ze znalezieniem odpowiedniego mieszkania w dobrej cenie. W końcu trafiłam na biuro nieruchomości www.ptaknieruchomosci.pl z Poznania. Oni mi pomogli w znalezieniu dobrego mieszkania.

Gość gość
A my trafiliśmy na fajne mieszkanko w Markach http://metropolitan.kupswoje.pl/ Popatrzcie sobie, bo to Warszawa, dokładnie Marki. Mieszkania wygladaja nbaprawde bardzo fajnie. Kończy się własnie sprzedaz jeśli chodzi o 1szy etap.

Gość gość
Jeżeli szukasz dobrego pośrednika i chcesz kupić mieszkanie to warto zapoznać się z oferta tego biura www.kuznianieruchomosci.pl z Warszawy. Biuro Kuźnia jest jednym z najlepszym biurem nieruchomości w Warszawie.

Gość gośćmadziks909
Obecnie ceny mieszkan zwlaszcza w duzych miastach, np.Warszawa sa bardzo wysokie. Ostatnio czytalam o http://zlota44.com/, gdzie cena za metr potrafi wyniesc nawet 65 tysiecy zlotych. Dla przecietnego Kowalskiego to duzo, ale jak juz porownamy podobne nieruchomosci z tymi na zachodzie Europy, gdzie ceny sa o wiele wyzsze, to mysle, ze oplaca sie inwestowac w warszawski rynek mieszkan.

Gość gość
To poszukajcie dla siebie 3-4 pokojowego mieszkania, takie jak na tym osiedlu https://mokoconcept.pl/ Uważam ze warto powaznie pomyslec. Zwłaszcza że trwa sprzedaż mieszkań. A te na parterze z wielkimi tarasami to moje marzenie.

Gość iskierka

polecalsbum się rozejrzeć za lokalami do remontu na stronie miasta czasami jest wniosek do pobrania i lokal do remontu . wyszukać sobie w Google : jak stać się właścicielem w cenie remontu i jest pokazany fajny blog . niestety link nie wchodzi