Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to może być ciąża??

Polecane posty

Gość gość

We wrześniu w ostatnie dni miesiączki uprawialam seks z moim chłopakiem nie zabezpieczalismy się ale mój partner doprowadził do wytrysku nie będąc już we mnie .. okres mam na początku miesiąca dziś mamy 5 i nadal nic .. odczuwam lekkie bóle z lewej i prawej strony tak jakby jajniki .. bolą mnie piersi jak na okres i moja twarz zaczyna mieć wypryski dokładnie tak jak na okres .. mam dopiero 16 lat i trochę się boję

Gość gość
Jesteś jeszcze bardzo młoda, Twój cykl może podlegać pewnym wahaniom. Przyczyną spóźniającej się miesiączki może być stres w domu czy w szkole, albo jakaś infekcja, której aktualna pogoda bardzo sprzyja. Jeśli kochaliście się w czasie kiedy miałaś okres, to prawdopodobnie nie jesteś w ciąży, ale wykluczyć się tego na 100% nie da. Tak jak napisałam wcześniej, Twój cykl może się wahać, więc mogłaś mieć owulację tuż po miesiączce. Pytanie od jak dawna miesiączkujesz i czy do tej pory nigdy okres Ci się nie spóźniał? Zrób sobie test ciążowy. Moim zdaniem wyjdzie negatywny.

Gość gość
jeśli występują u ciebie regularne miesiączki prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest podczas okresu znikome. szczególnie przy stosunku przerywanym. z różnych względów powinniście jednak stosować antykoncepcję, a w przypadku stosunku przerywanego przynajmniej kalendarzyk.

Gość gość
wiem, że temat jest stary, ale się wypowiem....KALENDARZYK NIE JEST SKUTECZNY!

Gość gość
to jak inaczej, samej w domu można wyznaczyć dni płodne?