Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po wyjściu UK z Unii

Polecane posty

Gość gość

Ludzie bez stałej rezydentury i obywatelstwa bedą "wyrzucani" !

Gość gość
Haha juz to widzę :D

Gość gość
Nie beda wyrzucani - sami wyjada bo skoncza sie benefity!

Gość gość
Po pierwsze - jesli dojdzie do wyjścia z Unii, będzie to pod koniec 2018 lub na początku 2019 - lub jeszcze później. po drugie - mnie tam żadne benefity nie interesują, od 1,5 roku nie dostaję ich już i bardzo mnie to cieszy, bo dostawalam co nieco na dziecko jak malo zarabialismy. teraz zarabiamy oboje z mężem dobrze i jakos w lutym skończymy oddawać HMRC nadpłacony tax credits (musimy oddać prawie 3k, rozłożono nam na raty). najlepsze jest to, że wiem, że sporo ludzi odwołuje sie od decyzji że maja oddać lub nawet chcą iść z tym do sądu - to jest śmieszne i żenujące, zwłaszcza, jak ktoś np dostawał 400f miesiecznie bo są i tacy, a potem oburzenie bo ma oddać NA RATY np 1100 f tylko. ech, ludzie ludzie. dawali było fajnie. trzeba oddać - oddawajcie! jak ja. ja sie bardzo cieszę, że już nie jestem poniżej tych tam progów dochodowych gdy dają na dziecko. owszem, dawali to brałam, ale średnio sie z tym czułam, trochę jak pasożyt. na szczęście, od 1,5 roku już nie. mamy dobre zarobki i nikt nas stąd wyrzucać ni będzie :) :P

Gość gość
Zenujaca to ty jestes szkocka swinio, pasozycie na garnuszku angielskiego podatnika. Ja nic nie oddam bo juz jestem w PL i guzik mnie koga scigac. Haha! Gnij w uk przegrywie

Gość gość
do osoby która napisała "jeśli dojdzie do wyjścia z unii będzie to pod koniec...." - a czy jest inna możliwość? mogą nie wyjść? przecież już wiadomo że wyjdą, więc nie ma już gdybania w stylu "JEŚLI wyjdą"....

Gość gość
Haha zobaczą jakie to wyjście z unii będzie łatwe jak przyjdzie zmienianie prawa i umów. Prostaki głosowały bo myśleli ze chodzi tylko o wywalenie imigrantów a o to chodzi właśnie najmniej. Ja sobie tylko siedze z boku i się śmieje jak widzę panikę w ich oczach jak się im powie ze to działa w 2 strony, teraz żeby na pijackie eskapady polecieć na Ibizę to tez będzie trzeba załatwiać sobie wizę :D :D ooops

Gość gość
Najważniejsze jest to że skończy się unijne płacenie na polskie dotacje. My brytyjczycy nie będziemy płacić na polską patologię . Polskie świnie będą pracować aż miło z podkasanymi rękawami a to cieszy. Oczywiście u polskiego kapo-pracodawcy I dalej za bezdurno. To już jest pewne. Buehehehehe! Radocha!

Gość gość
I tak wszyscy zdechna, w unii czy poza. Zycie jest niczym

Gość gość
Od jakiegos czasu mysle ze ci zabijali innych wyswiadczali im przysluge, bo zycie to chuj(nia i nie ma najmniejszego sensu, chocbys byl miliarderem to i tak zdechniesz

Gość gość
A ja podejrzewam ze zrobia tak ze to tylko polaczki nie beda mogli wjezdzac do UK bez wizy, wszyscy inni i brytyjczycy beda mogli bez wiz do unii wjezdzac. Tak was wurooocha polski rzad tepaki wiec nie macie sie z czego przyglupy cieszyc

Gość gość
Wszyscy inni beda mogli do UK bez wiz oprocz polaczkow. Ufff koniec chlania, wyludzania kaski, robienia przekretow i robienia syfu. Nareszcie moje kochane UK wypieknieje no a poniewaz wielu polaczkow wroci do PLu wiec bedziemy potrzebowac pracownikow wiec zapraszamy wszystkich innych. Tak sie skonczy nagonka na polaczkow ktory rozpoczal nie kto inny tylko CaNIEmoron tylko geniusz, dziekuje mistrzu :)

Gość gość
Oczywiście że może wcale nie dojść do wyjściz z Unii. Brytyjski parlament może przegłosować każdą decyzję Theresy May. ona jako premier nie ma wiążącego głosu. poza tym referendum było tylko opiniodawcze, a nie wiążące. ale mało kto o tym wie.

Gość gość
Brytyjski parlament niczego nie przeglosuje, przestan sie ludzic. Skonczyly sie przekrety :)

Gość gość
do 11:14 jakoś nie zauważyłam, że naoisałą, że mieszkam w szkocji - ty pewnie po ip to wiesz? :D :O i nie żeruje na niczym garnuszku, czytaj ze zrozumieniem. oddaję kasę a nie odwołuję się. to ty żerowałeś skoro zwiałeś i cieszysz się, że nie musisz oddać. i sam jestes świnia :O moze jak zejdę na twoj wątpliwy poziom, to coś dotrze?? wątpię. za pusty łeb jesteś. pa

Gość gość
I prawdoppdobnie nie bedsiecie nawet o tym wiedziec tylko pocieszac sie ze to dziala w obie strony hehehehe gnic w PLu frajerzy

Gość gość
ja sie nie łudzę. mnie stąd nikt nie wywali. Mam dobrą pracę i to taką w której właśnie potrzeby jest i polski i angielski.

Gość gość
Hehehe kolejny fakt o bingolu wyszedl na jww co by tez pokazywalo skad ta nienawisc do UK. Musi oddac bo ciagnal i myslal ze nie bedzie musial kak wiekszosc przyglupow. Dlatego uciekl i teraz skomle tutaj o zarobkach 2500f BUREEHHHHEEEAAAHHHHAAAAHHHAA od poczatku wiedzialem ze to bajeczka wymyslona przez przyglupiego cwela na garnku u matki ktory nie skonczyl podstawowki BUEEEEHHHEEEEHHEEE

Gość gość
Prawde pisze, jesli sie wezmie kredyt w uk i wyjedzie do PL to nic nie moga zrobic:D przyglupy na wyspie maja zakaz wjazdu do PL i sciagania dlugow: D jest miodzio

Gość gość
"Oczywiście że może wcale nie dojść do wyjściz z Unii. Brytyjski parlament może przegłosować każdą decyzję Theresy May. ona jako premier nie ma wiążącego głosu. poza tym referendum było tylko opiniodawcze, a nie wiążące. ale mało kto o tym wie. " Nieprawda. Wyjdą z Unii bo inaczej by sie skompromitowali na skale światową że co chwile zmieniają zdanie i nie słuchają społeczeństwa. Narobili szumu, to wyjdą, bo teraz muszą.

Gość gość
Brytyjczyki to nieudaczniki. Nic samemu nie wymyslili tylko ukradli od usa i polski. Tak bylo z emigma i złotem. Niech wychodza z ue czym predzej , PL tylko na tym zyska. Amen

Gość gość
Ani historia ani dobra praca nie pomoze haha. Wydawanie paszportow obcokrajowcom wsztrzymane juz zostało miesiac po brexicie. I dobrze. Nie po to był brexit aby było tak samo jak dawniej. Angole was nienawidza wy faking forejnasy. Pazozyty na benefitach (99% polaczkow w uka) wracaja do PL juz sie nie moge doczekac jak ZOBACZE ICH GEBY NA LOTNISKU :D:D 🖐️ 🌼

Gość gość
Człowieku! Jesteś chory z nienawiści. To cię toczy jak rak.

Gość gość
Brexitu JESZCZE NIE BYLO wiec nie pisz idioto ze byl Bozeeeee jaki tepak

Gość gość
Uk jest po to aby ciagnac kase. Oni łupili kolonie my tez mamy prawo ich lupic. Sprawiedliwosc dziejowa. I PL pieknieje, domy cud miód a nie te jukejowskie domopodobne rudery z dwoma kurkami w zlewach. Angole nie oddali po 1945 polskiego depozytu złota i za to ze niemcy rozkradli nasz kraj. Mamy prawo ciagnac od brytoli i UE i basta.

Gość gość
Człowieku! Jesteś chory z nienawiści. To cię toczy jak rak.

Gość gość
bylo REFERENDUM opiniodawcze a nie brexit :O