Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widziałam z rana jak matka dziecko do przedszkola puszczała bez czapki czy zgłos

Polecane posty

Gość gość

czy zgłosic to gdzieś? I pytam się zupełnie na serio. Dziecko bez czapki, na dworze wieje i pada deszcz.

Gość gość
tak,tak najlepiej sama sie zgłos do pschiatry

Gość gość
Ale to już,zgłoś natychmiast bo to przestępstwo

Gość gość
Trzeba było mu oddać swoją :-)

Gość gość
Bez przesady, jakby mu bylo zimno to by powiedziało. Ja też chodzę bez czapki i żyje

Gość gość
Zglos ale siebie gdzies na wizyte. Nie przesadzaj to nie Syberia. A pozniej czyta sie posty "moj synus ma ciagle katar a ja mu przeciez przy 9 stopniach dalam zimmowa kurtke I szalik". Tak tez mam dzieci I jedna szla dzis do przedszkola w czapce z daszkiem a nirmowlak w opasce I kapturku od bluzy. I jakos zyja, nawet kataru nie maja.

Gość gość
Bo mamuśki przegrzewają dzieci. Zachowują się jakby było co najmniej -20. Zresztą w ogóle ludziom ostatnio zaczęło odwalać. Moja znajoma z pracy przyszła dziś w kozakach i w zimowej kurtce z futerkiem, takiej grubej i ocieplanej. Chyba że żałuje kasy na kurtkę przejściową, bo i tak pewnie bywa....

Gość gość
Dzieci powinny sie hartować a nie jest jeszcze tak zimno żeby zakładać czapkę no chyba że dziecko samo mowi ze mu zimno to owszem. Przedszkolak ma język i potrafi mówić jak mu cos nie pasuje

Gość gość
Lepsze to niz przegrzewać dziecko. Pamiętam takei obrazki z przedszkolnej szatni: temperatura na plusie (+5 stopni ok.), a dzieciakowi ubieraja w szatni rajtuzy i spodnie narciarskie, żeby nie zmarzł w drodze do auta 30 m od przedszkola... To samo rano. Łącznie 2 minuty na dworze (w drodze z bloku do auta i z auta do przedszkola), ale portki narciarskei i grube rajtki obowiązkowo... ja nie wiem co ludzie we łbach mają.

Gość gość
Zgłoś do rozmów w toku

Gość gość
mnie też zgłoś.. mój niespełna 4 latek, drobny, szczupły nie miał kurtki.. tylko bluza dresowa i bezrękawnik (w aucie zdejmowany).