Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile dni po porodzie dalybyscie rade isc do pracy

Polecane posty

Gość gość

?chodzi o rozpoczete szkolenie z praktykami, ktore jeszcze bedzie trwac pol roku a przerwanie oznacza anulowanie calego kursu (calosc trwa 1,5 roku?)

Gość gość
z tego co wiem jest urlop ojcowski zaraz po porodzie, ale czy dalybyscie rade zostawic dziecko mezowi i na drugi dzien po porodzie isc do pracy (w przypadku grozby utraty pracy, nie tzw. zwolnienia bo to na innych warunkach?)

Gość gość
Tydzień i tylko do pracy lekkiej

Gość gość
2 tygodnie po powrocie ze szpitala. Miałam zatory w piersiach gorączke i dygotało mną. Dodatkowo miałam cesarke . 2 tygodnie po powrocie do domu byłam w weekend na studiach-przyjeżdzałam na karmienia(piersia karmiłam do 6 miesiecy studiując co drugi weekend 8-16-sobota, 9-17-niedziela)

Gość gość
a tak "na sile" dzien po porodzie, mozliwe?czy chodzi tylko o zle samopoczucie czy nie jest sie w stanie wykonywac pracy?znam osoby co z ciezka grypa i goraczka ida do pracy i nawet biora nadgodziny-to jest wykonalne, i te co z przeziebieniem biora wolne

Gość gość
Dzień po porodzie to raczej jeszcze w szpitalu będziesz

Gość gość
Każda kobieta inaczej dochodzi do siebie po porodzie, tydzień? Watpię, bo jeszcze się wszystko nie wygoi, jeszcze nie można swobodnie siedzieć, tak po dwóch tygodniach jest w miarę ok. Druga kwestia to dziecko, jak zamierzasz karmić? Ktoś Ci będzie przywoził, czy od razu przechodzisz na mm? Czy te praktyki są aż tak ważne?

Gość gość
Bedziesz za slaba. Zeby sil nabrac potrzeba kilku dni. Nie bedziesz mogla po prostu isc do pracy

Gość gość
jezu kobieto ty rozerwane krocze/rozcinanie powłok brzusznych porównujesz z grypą?

Gość gość
Miałam cc. Gdybym musiała to 4 dni po już bym poszła.

Gość gość
Ja dobrze poczulam się tydz po porodzie.

Gość gość
Na drugi dzien ale mialam cc

Gość gość
Rodzilam sn z nacieciem. Po dwoch tyg doszlam do siebie. Wczesniej nie moglam nawet usiasc przez szwy. Poz tym wyszly mi hemoroidy. Nie moglam sie zalatwic, brzuch miałam jak kamień wlasnie przez zatwardzenie. Ból piersi i przez to dreszcze. Dlugo dochodzilam do siebie. Po za tym dochodzi tez kwrstia psychiczna Milam silny baby blues i co chwile poplakiwalam. Bez powodu zwyczajnie

Gość gość
365 dni po cesarce i sn a tak serio to minimum 2 tyg

Gość gość
Nie, w najlepszym wypadku po dwóch tygodniach, może po tygodniu jakbym miała nóż na gardle. Ale po dniu czy dwóch? Mowy nie ma. I piszę to jako osba która super znosiła połóg, a poród miała szybki i mało męczący. Mogłam po kilku godzinach wstać żeby sobie zrobić herbatę, albo przewinąć dziecko, ale dłużej niż kilka- kilkanaście minut na nogach i miałam zawroty głowy. Mało sobie buźki nie rozwaliłam w domu jak zemdlałam przy myciu zębów- w szpitalu jeszcze siadałam pod prysznicem, w domu wydawało mi się że już się mocna czuję. Piersi obolałe i cieknące, krocze to samo, brzuch boli bo macica się obkurcza.

Gość gość
ale kto tutaj bierze pod uwage zdrowie matki?o ile dziecku nie zaszkodzi, mozna i prosto z porodowki, najwyzej sie zostanie kaleka, ale dziecku sie juz krzywdy nie zrobi bo to nie ciaza

Gość gość
Oprócz samopoczucia fizycznego dochodzi jeszcze stan psychiczny, po porodzie jest mega mieszanka hormonów a cały poród też wpływa na psychikę i samopoczucie. Dla mnie minimum dwa tygodnie.

Gość gość
Miałam cc. Wcześniej niż 2 tygodnie, to nie byłoby opcji i to tylko do pracy siedzącej. Wstanie z krzesła było mega trudne przez ból, w ogóle bardzo mnie bolała rana jeszcze przez wiele tygodni.