Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co mam zrobić ? Nie daje rady juz

Polecane posty

Gość gość

Hej wszystkim. Jak miałam 18 zaszłam w ciąże ,Na początku nie zbyt się cieszyłam ale potem byłam szczęśliwa razem z chłopakiem.Niestety w 9 tygodniu poroniłam,szpital,badania do tej pory nie wiadomo dlaczego. Bardzo to przeżyłam .Teraz mam 20 lat i ciągle myślę o dziecku codziennie.Wyobrażam sobie,że jestem w ciąży,oglądam wózki i czytam forum dla kobiet w ciąży, mam. Jak widzę małe dziecko to chce mi sie wyć bo też bym chciała mieć takiego szkraba.Mój chłopak ma 25 lat (ten sam z którym byłam w pierwszej ciąży) i też mówi,że chciały mieć dziecko,ale ja mam obawy,że nie damy rady finansowo i dziecko kosztuje ..Nie wiem co mam robić.Na razie zabezpieczam się tabletkai

Gość gość
Dziecko to odpowiedzialność do konca życia. Finansowo też trzeba być na tyle ustawionym by w razie "w"dziecko nie klepalo biedy bo co ona winne? No i dach nad głową a nie jakieś stancje... sama jestem w ciąży i boję się dosłownie o wszystko. O szczepienia, o poród, o to czy będę umiała kapac, dbać przebierać. Niby położna pomaga ale strach jest.

Gość gość
To co czujesz jest normalne i naturalne. Wynika z zewnętrznej presji otoczenia na posiadanie dziecka. Ale ty nie powinnaś się do tego zmuszać. Idź za głosem instynktu - skoro czujesz strach, to nie bierze się on znikąd. Nie decyduj się na ciążę wbrew sobie.

Gość gość
Wiem zdaje sobie sprawę z tego wszystkiego,dlatego się zabezpieczam tabletkami. Ale póki co na nasz dom nas nie stać..:(

Gość gość
Strach czuję tylko pod względem finansowym. Wiem dobrze,że dziecko to nie zabawka i odpowiedzialność na całe życie, ale z drugiej strony jakbym nie straciła dziecka wtedy jakoś musielibyśmy dać radę...

Gość gość
Czytaj Biblie. Czytanie Biblii uzdrowiło mojego ducha- a bylam zupełnie na dnie.

Gość gość
To że straciłaś ciążę, w żaden sposób nie było twoją winą. Poronienie to normalny i naturalny proces, powodowany wadami rozwojowymi płodu. Owe wady rozwojowe, w 99% przypadków wynikają ze złej jakości spermy.

Gość gość
nie no bez przesady

Gość gość
Wiem,przez tą stratę dużo wycierpiałam,obwiniałam się i nie mogłam dojść do siebie. Jeszcze lekarze dziwnie się patrzyli bo taka młoda wiecie,że specjalnie poroniłam

Gość gość
Obecnie średnio 50% ciąż ulega poronieniu. To całkowicie normane i naturalne. Nigdy nie jest to winą kobiety. Jednak pierwszemu poronieniu przeważnie towarzyszy silny stres - młode damy boją się że może zrobiły coś źle, albo może są źle zbudowane tam na dole. A tymczasem wszystko jest zupełnie w porządku, i od samego początku stres był zupełnie niepotrzebny :)

Gość gość
daj se siana, przeżywasz jakby hooj co było, taka natura, było, przeszło, ruszaj dalej przed siebie