Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uderzenie w brzuch 39 tc

Polecane posty

Gość gość

Jestem 10 dni przed terminem porodu. podczas zabawy corka skoczyla mi na brzuch wazy niecale 16kg. to bylo jakas godzine temu i od tamtego czasu dzidzia w brzuchu strasznie sie wierci, nie boli mnie brzuch ani nie mam zadnych plamien tylko, ze od tygodnia juz mala sie az tak nie wiercila w brzuchu. czy takie nasilone ruchy moga oznaczac cos zlego? :(

Gość gość
Jezeli masz obawy ze cos złego sie dzieje to jedz do lekarza i sprawdź czy wszystko w porządku.

Gość gość
To jest jednak 16kg ja bym.poszła chociaż na KTG

Gość gość
Ktg raczej zbedne bo mala daje wyrazne oznaki zycia :P teraz upchnela mi sie pod zebra i spi. lekarz na urlopie a na IP nie pojade bo zostawia mnie na 24h a nie mam co zrobic z cora na ten czas.. :(

Gość gość
Tetno może być również za wysokie. Skoro nie zamierzasz interweniować to po co ten topik?

Gość gość
No wiesz osobiście wolałabym to sprawdzić. A skoro nie chcesz nic zrobić to dlaczego w ogóle napisałaś? Mamy ci napisać że wszystko jest ok? Nikt ci tego nie napisze, bo nikt tego z nas nie wie.

Gość gość
Mogło się odkleić częściowo łożysko (nie zawsze jest wtedy krwawienie). Odklejone łożysko to mniej tlenu dla dziecka, a mniej tlenu to wzmożone ruchy dziecka. Ja bym to jak najszybciej sprawdziła.

Gość gość
Podjechalam na IP poprosilam tylko o ktg, najpierw musialy mnie wpisac na oddzial bo zekomo bez tego nic nie moga zrobic, podlaczyly mnie pod ktg i wyszlo, ze z dzidzia wszystko ok. musialam sie wypisac na wlasne zadanie po 40min i powiedzialy mi ze nawet jakbym dzisiaj zaczela rodzic to moga mi odmowic przyjecia na oddzial... :/

Gość gość
Nie mogą ci odmówić. Głupio pieprzy ta piguła