Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eweszylyk

Sklep akwarystyczny (internetowy) i rady na start

Polecane posty

Gość Eweszylyk

Hej! Powiedzcie mi, chcę zacząć swoją przygodę z akwarystyką, ale u mnie w miejscowości jest raptem jeden sklep tego typu, do tego drogi i słabo wyposażony. I o ile rybki będą od nich, to chciałabym sobie całą resztę (akwarium, filtr itd.) kupić gdzieś przez internet - znacie moze jakiś dobry sklep tego typu?? Z góry dzięki za pomoc :) I jeżeli macie jakieś dobre rady an star - też piszcie! :)

Gość gość
moim zdaniem powinieneś poszukać sprzętu w porównywarkach cenowych w tedy wyszukasz najtańszy sklep

Gość gość
Ja kupowałam wyposażenie dla żółwia czyli terrarium grzałki pokarm itp w sklepie" glonojad " wygoogluj sobie i zobacz mają bogatą oferte akwarystyczną , szybka bezpieczna wysylka.

Gość gość
Porównywarki są ok, ale jak chcesz kupić w jednym miejscu wszystko, to może być problem. Sprawdź sobie sklep plantica, bo mają naprawdę niskie ceny no i wybór bardzo duży, kupowałam u nich kilka razy i zawsze spoko!

Gość gość
Ja zamawiałam na Allegro. Są tam sklepy które mają w ofercie całe kompletne zestawy z wyposażeniem. Tak wychodzi najtaniej. Niedługo zmieniam akwarium na wieksze (mam teraz 40 l i 112l). Myślę o zbiorniku 250-300l. Chcę kupić zestaw: szafka, akwarium, pokrywa z oświetleniem. Fajnie jakbym w tym samym sklepie dorwala też odpowiedni filtr i grzałkę. Powiem ci że jakiś czas temu zamawiałam na Allegro ryby, rośliny, ślimaki i krewetki. W mojej miejscowości jest mały wybór. Stworzonka dotarły całe i zdrowe. Dodam że kupiłam wtedy także paletki. Martwiłam się czy przeżyją podróż bo to delikatne rybki. Nic im nie było :-)

Gość gość
Z allegro jest tak, że jezeli ktos tego dobrze nie zabezpieczy, to albo mamy problem albo przynajmniej trochę nieprzyjemności i odkręcania. No jest tak, że akwarium to jednak delikatna sprawa ;) Dlatego mega polecam po prostu sprawdzone sklepy, polecam poszukać opinii o tym jak pakują przesyłki. Tutaj od siebie polecam palntice - zamawiałam od nich OW za trochę pieniedzy i było mega zabezpieczone!

Gość Kasia_meli
Jeśli chcesz kupić sprzęt to polecam sklep akwarystyczny AQUA-LIGHT na http://aqua-light.pl. Nie mają wszystkiego wystawionego w sklepie, ale p. Olek wszystko Ci zaproponuje i złoży. Całe akwa. Korzystałam z tego i jestem zadowolona. Kupowałam akwarium 112l z filtrem, grzałką, tłem, pokrywą i całym oświetleniem. Dobrze zapakowane do mnie przyjechało i nic się nie potłukło, dobrze działa. Jak chcesz to zadzwoń do tego sklepu albo najlepiej napisz w mailu co potrzebujesz. Gdzieś miałam adres, o już wklejam info@aqua-light.pl albo 605 033 375 p. Olek Warwocki

Gość gość
Jak chce się kupowac coś na start i nie chce się przepłacić, to palntica jak nic. Sprzęt doradzą Ci na pewno na jakimś forum stricte akwarystycznym, natomiast jesli chodzi o ceny, to serio, nic taniej nie znajdziesz a jakość an tym nie cierpi

Gość gość
ja w Plantice kupuję niemal wszystko, poza rybkami i roślinkami. Ale filtry, grzałki, akwaria i całą resztę u nich. Nie ma po co przepłacać, na filtrze można oszczędzić nawet ze 100 zł, wiec nawet z przesyłką wychodzi mi sporo taniej.

Gość Kruśka
Plantica jest dobra :) A rady na start ciężko dać, bo nie wiemy, jakie masz plany, a akwarystyka jest bardzo szerokim hobby ;) Polecam zarejestrowanie się na jakimś forum akwarystycznym, tam jest od groma fachowców, którzy Ci dokładnie powiedzą, co i jak ;)

Gość gość
Ja z tydzień temu robiłam zakupy w tym sklepie, pierwsze w sumie, zawsze takie rzeczy kupowałam stacjonarnie, ale jednak różnica cenowa mnie skusiła. I powiem tyle - warto. Wszystko ok, nie ma się czego obawiać, a ze 100 zł zostało mi w kieszeni

Gość Melisixx
Plantica jest znana z tego, ze jest tania i dobra. Rzeczy, które sprzedaja, to dokładnie to samo, co w innych sklepach, tylko taniej. I nie am co przepłacać. Zresztą, jak ktoś nie wierzy, ze tani itd. - nie sobie sam sprawdzi ceny u nich kilku popularnych produktów i w innym sklepie

Gość gość
Dzięki za plantice, czegoś takiego szukałam! Właśnie poszło zamówienie, w sumie 150 zł mniej niż w sklepie, w którym ostatnio kupowałam, nie chciałam przepłacać i jak sie okazało, można taniej! Ślę buziaki, dzięki! :*