Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko ciągle spi na wznak..Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem mama czteromiesiacznej córeczki. Problem polega na tym ,że ona lubi spać tylko na pleckach,a główkę często ma na wprost.. Już nie wiem co mam na to poradzić :( w innej pozycji (na boku) zaraz się budzi.. Jak ułożę jej główkę na bok kiedy śpi na plecach to zaraz daje ja na wprost, a ja co chwilę wstaje z łóżka i zerkam jak ona leży. Boję się, bo już była taka sytuacja,że zachlysnela się własną śliną. Czy wy mamusie miałyście podobny problem ze swoimi pociechami ? Czy wiecie jak temu zaradzić ?

Gość gość
Poduszka klin pod materac

Gość gość
Dziecko powinno spać na plecach, bo to najbezpieczniejsza pozycja. Leżąc na plecach tchawicę ma powyżej przełyku i ryzyko groźnego zachłyśnięcia jest jednak mniejsze. Dziwne tylko, że główki nie przechyla na boczek. Myślę, że możesz kupić poduszkę klin lub podłożyć książki pod materac pod główką dziecka, żeby nieco ją podnieść.

Gość gość
ona śpi z główka na boku,ale częściej ma ja na wznak. Jak wstanę i ja przełożę to słyszę chwilę pozniej,że się rusza wstaje a ona główka na wprost.. Ale dzięki za rady będę próbować wszystkiego, bo zazwyczaj kończy się na tym że biorę ja do siebie :/