Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znieczulenie przy fiberoskopii u 5latki tak czy nie

Polecane posty

Gość gość

W sobote.jade z corka na badanie fiberoskopem w celu zbadania trzeciego migdala i nie wiem czy podawac jej znieczulenie czy nie vo to poanikara i nie wim jak takie znieczulenie odczuje tzn czy to duzy dyskomfort i sie go przestraszy i nie da sie zbadac.

Gość gość
Syn miał to badanie w wieku 3 miesięcy, nie miał żadnego znieczulenia, badanie trwa chwilę, jedynie można znieczulic gardło, tyle wystarczy

Gość gość
To bedzie badanie przez nos a nie gardlo

Gość gość
Ok, ale w efekcie będzie podrazniane gardło, co może powodować np odruch wymiotny, lekarz zaproponował znieczulenie przy takim zabiegu?

Gość gość
Pani przez telefon mnie tylko poinformowala ze znieczulenoe moze byc ale niw musi bo ono jest tylko potrzebne do wprowadzenoa fiberoskopu a do gardla ro nie idzie bo to ten migdal co praktycznie w nosie siedzi wszyscy mowia ze to badanienie jest bezbolesne a ze znieczulenie czasem jest gorsze i sama nie wiem. Ona ma ogromma traume po badaniu migdala palcem u" cenionego" laryngologa i teraz ja ciezko do czegos przekonac

Gość gość
Mnie nastraszono, że po badaniu dziecko musi zostać w szpitalu na obserwacji itd., szłam tam z sercem na ramieniu, okazało się ze wcale to nie było takie straszne, syn miał akurat badana krtan, też przez nos wprowadzany fiberoskop bo szukali przyczyny bezdechow, mysle ze jak sprobujesz corce wytlumaczyc ze to nic strasznego, a potem ja jakos zagadacie, to nie będzie tragedii, szkoda organizmu na narkoze choć warto skonsultować to z lekarzem

Gość gość
Ale to nie narkoza tylko takie psikniecie do nosa a jak to ja zapiecze chociazby to po imprezie a tlumacze jej ciagle i jest nastawiona pozytywnie ale wlasnie nie wiem czy to znieczulenie jakos sie moxno czuje bo jak tak to nie uwierzy ze nie boli badanie a ona jak sie czegos boi to jest masakra przy pobraniu krwi trzymaly ja w tamtym roku 4 osoby

Gość gość
Aaaa, no to ja zrozumiałam że o ogólne chodzi, a to o miejscowe, trzeba jej wytłumaczyć ze to nic strasznego, duża dziewczynka to dacie radę

Gość gość
Mnie juz zaczyna bilec brzuch na mysl co sie moze tam dziac sorry za pisownoe ale pisze z telefonu. Ona duza ale lekarzy jak diabel swieconej wody sie boi

Gość gość
Mogę sobie wyobrazić, bo syn ma 1.5 roku i jak lekarz cokolwiek mu robi, to drze się jak opętany, trzeba przetrwać, innej rady nie ma- to dla ich dobra, powodzenia

Gość gość
No tak. Ide spac ,moze ktos sie wypowie na ten temat i jak zniosly to wasze dzieci.

Gość gość
Psikaja lidokaina w sprayu ale czy to kakos piecze czy cos to nie wiem

Gość gość
a co to jest fiberoskopia?????