Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brożka89

Dziąsła, które krwawią

Polecane posty

Gość Brożka89

Jak mogę poradzić sobie z krwawiącymi od dłuższego czasu dziąsłami? Nie pomaga dosłownie nic - ani zmiana szczoteczki na elektryczną, ani płukanie. Może ktoś ma jakąś złotą radę?

Gość gość
mądrość ale z nią się przychodzi dużo trzeba czasu aby ją nabyć

Gość gość
Pomoże skaling u dentysty. Oczyszczenie zębów z kamienia.

Gość gość
Bardzo prawdopodobne ze masz paradontoze. Zdrowe dziasla nie krwawia. Gadanie o zmianach szczoteczki czy plukanki to nonsens. Poczytaj sobie na kafe watek Kacik osob walczacych z paradontoza. Duzo informacji.

Gość gość
tylko dentysta pomoże...miałam ten sam problem, wczoraj właśnie w końcu się odważyłam na wizytę. Po pierwszym usunięciu kamienia już jest lepiej, a będzie jeszcze lepiej :) Także do dentysty marsz!

Gość robenia
Polecam przejść się do dentysty. Bo może to być bzdura, a może zaczynać się jakaś poważna choroba. Lepiej się skonsultować, a nie leczyć przez internet. Jeśli jesteś z okolic Grudziądza, polecam klinikę Wieczorek.

Gość gość
Stomatolog potrzebny. Mi też krwawiło przez długi czas i sama byłam sobie winna. Po pierwsze zła higiena, po drugie za rzadkie kontrole u stomatologa. Kamień narastał, narastał aż w rezultacie dziąsła krwawiły nawet po lekkim dotknięciu. Bo zrobiły się kieszonki przy dziąsłach, w których również zgromadził się kamień. Teraz jestem w trakcie leczenia, niestety trwa to długo i tanie nie jest ale cóż chce to w końcu doleczyć do końca :) Nie czekaj- tylko do dentysty, a później zmiana sposobu czyszczenia ząbków, płyny, nitkowanie i częste kontrole :)