Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Będę miała białą sukienkę i ciemne dodatki na weselu, Panna Młoda może mnie

Polecane posty

Gość gość
22:47 Zrób sobie psychoanalizę dziewuszko :D:D

Gość gość
Pewnie, że może. Nie ona zrobi z siebie idi00tkę i pośmiewisko, tylko ty :D Powodzenia i "dobrej" zabawy !!! :D

Gość gość
23:23 Do kogo piszesz? :P tez sie nie umiesz wysłowić jak większość kafeteryjnych tepaczek? :P

Gość gość
gość wczoraj Nie moja wina, że kafeteria tkwi w głębokim internetowym średniowieczu i XXI wieku nie potrafi opanować opji cytatów na forum.

Gość gość
ale generalnie co nas to obchodzi autorko? chciałaś poruszyć jakiś problem czy nakłonić do dyskusji? tylko o czym? ja też raz byłam w białej sukience na weselu, a kilka razy w czarnej, ostatnio byłam też w czerwonej i co z tego?

Gość gość
pomysl autorko jak ty byś sie poczuła, jakby na twoje wesele ktos zalozył biała sukienke :( lubię kolorowych,, oryginalnych ludzi, ale to juz przesada i nikomu nei potrzebny bunt donikad.. :( no to jest poprostu kwestia szacunku, jak widac nie kazdego na to stac. ... szkoda... ,brrrt

Gość gość
Ale ona napisała, że ma w d***e pannę młodą i jej nie lubi. Wychodzi prawdziwy motyw założenia białej sukienki - właśnie ze względu na tradycję i chęć dopieczenia pannie młodej. Jakby dla autorki kolor sukienki był nieistotną kwestią to w ogóle ani by tego nie analizowała, ani by tematu nie zakładała. x Bo ona nie działa jak ktoś kto jest nieświadomy, nie przykłada wagi do tego, że np. 24 grudnia jest jakieś swięto. Tylko myśli na zasadzie "aaaa, 24 grudnia jest święto, nie jedza mięsa, to specjalnie będę piec kurczaki i je zjadać przy wszystkich". I to pokazuje, że te zwyczaje liczą się jeszcze bardziej dla osób pozornie przeciwnych i twierdzących, ze mają je w d***e.

Gość gość
Też idę na wesele, do nielubianej krewnej, wypada isc to ide, jestem zaskoczona tym zaproszeniem, nie daje koperty, tylko prezent, i tez mam juz zakupiona biala suknie na ten dzien. :P

Gość gość
A co sądzicie o kolorze turkusowym? Też wybieram się na wesele i mam zamiar założyć turkusową kieckę. Mam jeszcze do wyboru niebieską sukienkę, ale w turkusowym mi ładniej, bo mam jasno-złociste włosy i jasną karnację.

Gość gość
Do tych chodzących w bieli na wesela: wy nienawidzicie tych panien młodych, chcecie im dopiec, sprawić przykrość w tym wyjątkowym dniu, czy jak? Bo tylko takie wnioski można wysnuć. Bieli na cudze wesela się nie wkłada, i to, że panna młoda wam nic nie powie (bo osoba kulturalna nie komentuje czyjegoś braku wychowania) nie oznacza, że nie będzie jej przykro, bo dla niej ten symbol bieli może mieć akurat duże znaczenie. Albo chce się po prostu czuć wyjątkowo i podkreślać to także kolorem. Naprawdę, im więcej czytam tematów w stylu "biała sukienka na wesele" tym bardziej mam wrażenie, że te tematy i takie sukienki zakładają sucze, które chcą te wesela z premedytacją popsuć.

Gość gość
Powtarzasz sie sztywniaro

Gość gość
Widzę, że pani od "zabobonów" zabrakło "argumentów" (od początku ich zresztą nie miała), więc zamiast kontynuować dyskusję leci "ad personam" albo omija temat :D Dzięki czemu idealnie pokazuje tę swoją pustkę między uszami :D

Gość gość
To nie jest zabobon a kwestia wychowania. Moja koleżanka kiedyś była na ślubie gdzie dwie dziewczyny miały białe sukienki. Bardzo jej sie to nie podobało. Gdy brała swoj ślub i zapraszala osoby od razu prosila aby kobiety nie przychodziły w białych sukienkach bo to jej dzień i ona chce czuć sie wyjątkowo. Byłam świątkowa i znalazlam sobie piekna sukienkę ecru z przeplatanymi zlotymi nitkami ale Pana mloda stwierdziła ze za bardzo z nią będę sie zlewać i prosi abym kupiła inna i kupiłam inna. To ona tego dnia miała być zadowolona. A znam przypadek ze swiadkowej spodobała sie biala sukienka i Panna młoda prosila aby inna kupiła z 10 razy a ona kupiła białą bo jej sie podoba i koniec. Pannie młodej bylo bardzo przykro bo myślała ze osoba bliska jezeli prosila jej tego nie zrobi.

Gość gość
02:08 Ale z ciebie wieniara, i zarozumiala sztywniaczka :P