Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 1,5 roczne dziecko może za dużo jeść??

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 1,5 roku i od kilku tygodni zwiększył mu się apetyt. Waży teraz 11,4 kg. Pediatra nie widzi nic niepokojącego. Mówi, że może będzie skok wzrostowy albo że organizm przygotowuje się do chłodniejszej pory. Np. dzisiejsze menu: śniadanie: kasza jaglana z orzechami, owocami, bakalie. 2 śniadanie: dałam mu połowę jabłka, ale okazało się, że dalej głodny i dostał jajecznice z jednego jajka ze szczypiorkiem (prawie całą zjadł) obiad: gołąbek taki większy z połową pomidora potem nawet nie wiem jak to zaliczyć podwieczorek? ugotowałam zupę na jutro, siedział w kuchni i dosłownie dopominał się. Zjadł cały talerz z makaronem ciemnym. kolacja: kanapka z pastą jajeczna i papryką. Popił kefirem około 100g. Zaraz powinien pójść spać, ale pewnie jeszcze zje kaszę. Wiem, że ****ardzo dużo. I sama nie wiem co z tym robić.

Gość gość
Zobacz czy sie mieści w centylach. Mieści sie to je tyle ile ma ochotę. Ma calkiem dobre menu. Jezeli boisz sie ze je za duzo kalorii to bna przekąskę dawaj mu warzywa. I pamiętaj 5 posiłków

Gość gfghfgh
o kurcze ale łakomczuch, ja nie poradzę bo mam córę dopiero 11 m niejadka, nic nie chce prócz kaszki i mleka;/

Gość gość
Moja 1,5 wazy 11,2. Jest wysoka rano je 250 mleka potem serek homo, marchewki troche,czasami doje kanapka z szynka. Obiad zupa z wkładka miesna lub zupa warzywna plus kotlecik z warzywem gotowanym. Kolacja placki lub kielbaska lub fasolka lub jajecznica lub makaron lub gotowane warzywa i przed snem 250 mleka. Podjada warzywami owocem lub chrupkami kukurydzianymi. Czasem zje wszystko a czasem polowe. Od urodzenia jest ok 75,centyla. Zdrowa jak ryba.

Gość gość
Moja czasami je więcej czasami mniej różnie to bywa.

Gość gość
Nie przezywaj jak stonka wykopków bo dziecko nie jest grube ani otłuszczone. Widocznie potrzebuje tego jedzenia. O co dokładnie ci chodzi? Dziecko zdrowe, zjada ze smakiem i czego chcieć wiecej? Mam wrażenie ze szukasz dziury w całym.

Gość gość
A.wg mnie to nie.jest duzo. A normlanie. Ciesz sie ze je.

Gość gość
To moim zdaniem nie jest dużo dla dziecka w tym wieku. Ja mam syna w wieku 3,5 roku i napisze Ci przykładowy jadłospis z dzisiaj bo siedział ze mną w domu i wiem ile zjadł: śniadanie około 350 kaszki wielozbożowej II śniadanie, jabłko, banan sok z pomarańczy całej i winogrono-duża kiść Obiad: około 400 ml zupy pomidorowej z makaronem i udko gotowane, II danie kawałek pizzy domowej roboty kolacja 2 kanapki z szynką pomidorem i jajko na miękko w między czasie podjadał pół pączka, serek waniliowy, dużo pije do tego, je więcej nieraz ode mnie a chudy jak patyk. Czasem go stopuje to krzyczy że głodny. Nie bedę mu żałować jedzenia.

Gość gość
Hej Moj mlody na 16 miesiecy I wazy 12 kilo.Mysle ze zjada jeszcze wiecej niz twoj syn. I je wszystko ...tylko mleka pije mniej .Ja sie ciesze ze nie grymasi przy jedzeniu...I nie bede mu zalowac. Przy swojej wadze jest wysoki I w ogole nie jest gruby.

Gość gość
Moja corka ma 15 mues i je polowe tefo albo mniej. Ale jeat jeszcze na piersi to nie wiem ile Je mleka