Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okno balkonowe i co dalej?

Polecane posty

Gość gość

W salonie będziemy mieć duuużeee okno balkonowe (szerokość 2m). No i mam problem, bo nie wiem co z nim zrobić ;) Zdecydowaliśmy się na nie ze względu na doświetlenie salonu ale jakoś tak łyso gołe okno zostawić. Firany do ziemi mi się nie podobają, a rolety dzień noc i tak to światło zabiorą... nie wiem co robić :( Nie mam pomysłu.

Gość gość
U znajomych w takim miejscu pionowe rolety są (jasne akurat, ale nei wiem czy to kwestia wystroju czy zmaksymalizowania wpadającego światła). Zakrywają i okno i drzwi (duże, przesuwne).

Gość gość
Dwa metry to duuuuże????? serio?????

Gość gość
Zajmuje ponad pół ściany, więc dla mnie tak - baaardzo duże ;P

Gość gość
Jesuuu... Wertikale modne wieki temu, i do tego biurowe. Ohydztwo!

Gość gość
To dla ciebie duże, choć wcale nie duże, a napisałaś jakby co najmniej 6 metrów miało

Gość gość
O jeju, no dobrze, ale masz coś do powiedzenia w temacie, czy tylko będziesz się czepiać skali? No właśnie mi się te rolety pionowe też nie podobają, jak w biurze jakiś i do tego raczej dawno nieremontowanym :/

Gość gość
Chyba coś w tym stylu mają, tyle, że w kolorze ściany. " Jesuuu... Wertikale modne wieki temu, i do tego biurowe. Ohydztwo! " No to mają ohydnie i niemodnie, zgroza.

Gość gość
Delikatne firany, takie mgielki plus tradycyjne jasne rolety. Na podłodze jakieś kwiaty, np zamia

Gość gość
Bambus fajny, ale nie będzie pasował.

Gość gość
Chyba zostanę przy roletach rzymskich ale nie jestem przekonana :(

Gość gość
Wiem, że to może wyjść drożej, ale może szyby lustrzane, tak żeby z zewnątrz odbijało się światło jak w biurowcach, wtedy za dnia nikt ci nie zajrzy. Są trzy sposoby, pierwszy to w ramę okna wstawić już takie zamówione szyby, drugi tańszy - zatrudnić firmę do naklejenia folii lustrzanej już w domu na miejscu, trzeci najtańszy - kupić folię i nakleić samemu, ale jest ryzyko pęcherzyków i odklejania się na rogach. Plus folii przyklejanej jest taki, że jak znudzi się odcień to zrywasz i zakładasz inny odcień, bo przecież lustro masz od zewnątrz, a wewbątrz lekki odcień czy niebieskiego czy żółtego czy brązowego a pewnie wybór jest jeszcze większy. Chyba, że chodzi ci o gołe okno w sensie estetyki wnętrza, to polecam dekikatne mgiełkowe firanki, lub tzw makarony, też śnieżnobiałe delikatne, choć to specyficzne firany i nie do każdego stylu pasują.

Gość gość
No właśnie chodzi mi o gołe okno i w sensie estetyki i w sensie osłonięcia się od zewnątrz. Makarony mi się nie podobają...

Gość gość
Ale jakie konkretnie jest to okno? Wychodzisz przez nie na balkon, czy po prostu wywierciłaś dziurę w ścianie? Może i ja bym coś takiego zrobiła ;-P

Gość gość
Wychodzi się przez nie na taras.

Gość gość
jak nie masz koncepcji to może umów się z projektantem wnętrz na konsolację.

Gość gość
Żaluzje takie duże drewniane. Fajnie wyglądają i dobrze zasłaniają słońce.

Gość gość
Firanka gładka z organtyny, mam taką na całej ścianie okna z drzwiami balkonowymi 3,5m. Jest delikatna jak mgiełka. U mnie opada i leży na ziemi na długości ok. 5cm firany. Nie lubię nawet gładkich firanek równo uciętych tuż nad ziemią, bo kojarzą mi się z komuną. Ta organtyna tworzy bardzo przytulny klimat wnętrza. Rolety dzień -noc to dla mnie porażka rodem z gazetki salonu meblowego bodzio :-D

Gość gość
Plisy wygladaja fajnie i mozna je zspuszczac od dolu i od gory,modne i praktyczne:)

Gość gość
Polecam panele przesuwne z tkaniny przeziernej lub vertical string zapewnią intymność a nie zabiorą światła. Zamawiałam www.domosystem. pl i dali radę

Gość gość
Plisy mi się nie podobają, tak samo długie firanki, a takie leżące na ziemi to już w ogóle. Chyba jednak zostanę przy roletach rzymskich, tylko boję się ze będą nie praktyczne. Na dzień bym je podciagała maksymalnie do góry, żeby wpuścić jak najwięcej światła słonecznego, a wieczorem opuszczone... ech nie jestem przekonana...

Gość gość
Rolety rzymskie są super tylko muszą być dobrze zrobione.

Gość Januszka900
Ostatnio dużo inspiracji do dekoracji swojego mieszkania znalazłam tutaj: http://www.ardeko.pl/ :) Można także skorzystać u nich z pomocy fachowców lub wybrać coś samemu ;)

Gość gość
Ja myśle,że klasyczne rolety;) Na dzien mozna je przecież odsłonic,a na noc zasłonic i tyle;) Ja swoje kupilam w PHU Fenster (jestem z Częstochowy) bo mieli dużo lepszą oferte niz konkurencja!

Gość gość
Ja nie lubie firanek i w swoim domu mam tylko rolety. Na bardzo dobra oferte trafiłam kiedy zamawialiśmy parapety z tego sklepu www.dar-plast.eu.