Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Papuga a papiery

Polecane posty

Gość gość

Jeszcze we wrześniu do mieszkania wpadła mi papuga amazonka. Gatunek rzekomo zagrożony wyginięciem. Zamieściłam ogłoszenie o znalezionej papudze(tak by właściciel podał gatunek papugi) - zgłaszali się po faliste, nimfy, nawet po jakąś arę - a po amazonkę nikt. Poza tym ona kosztuje jakieś kilka tysięcy, więc gdyby komuś uciekła, raczej rozwiesiłby jakieś ogłoszenia. Nie ma problemu by została u mnie - jest już bardzo do mnie przywiązana - tylko podobno amazonki należy zarejestrować na podstawie jakichś papierów, a ten konkretny gatunek (amazonka żółtogardła) wymaga jeszcze czegoś, z tego co pamiętam citesu. Oczywiście żadnych papierów nie mam. Co robić? Siedzieć cicho?

Gość gość
Tak k***a siedzieć cicho bardzo to mądre i logiczne godne właścicielka amazonki. Widać że ptak w tym przypadku mądrzejszy od człowieka. :D

Gość gość
Mysle, ze powinnas zapytac na fachowym forum milosnikow zwierzat egzotycznych, bo tam bwdziesz miala pewne informacje. Ja mam legwana, ale rejestrowalam go kilkanascie lat temu i wtedy byl okres przejsciowy, ze mozna bylo nawet bez zadnych papierow zarejestrowac. Teraz to nie wiem, jak to wyglada. Jestes w glupiej sytuacji, bo musisz pewnie jakos udowodnic, ze to zwierze wlecialo ci do domu samo a nie kupilas je z przemytu od handlarza. Tak to kazdy moze mowic, ze znalazl. Mozesz siedziec cicho, ale jesli jakis zyczliwy cie podpieprzy, bedziesz miala sporo nieprzyjemnosci.