Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu muszę się zmuszać żeby robić coś co mi się nie podoba bo tak wypada

Polecane posty

Gość gość

To znaczy wiem, że nie muszę - ale zauważyliście, że jest jakieś głupie społeczne przykazanie, że trzeba łazić i robić pewne rzeczy i się na to zgadzać? Nie lubię kręgli - ale jak grupa znajomych się wybiera, no to przecież jesteś dziwny jak odmawiasz zawsze. Nie lubię squasha - no ale przecież kumpel musi mnie przymuszać do tego i namawiać przez 3 dni, zamiast kulturalnie się wycofać. Kiedyś jeden facet na 1 randce chciał mnie wziąć na planszówki (które akurat są mi obojętne, ale ja chciałam sobie usiąść na spokojnie i porozmawiać). Więcej się do mnie nie odezwał. Ja nikogo nie namawiam, żeby chodził ze mną na przedstawienia baletowe, do opery albo na zajęcia ze stretchingu. Tudzież koncerty jazzowe.

Gość gość
Może to tylko ja żyję w takim środowisku, a wy nie macie żadnych problemów z takim czymś?

Gość gość
Nikogo nie obchodzą Twoje wielkomiejskie, wymyślone problemy. I mimo wszystko nikt Cię do nikogo nie zmusza - widocznie masz problemy z asertywnością.

Gość gość
>Tudzież koncerty jazzowe. XDDDDDDDDDDD

Gość gość
rozumiem twój ból. poszlabym czasem na kebaba a znajomi tylko sushi i sushi :(

Gość gość
popracuj nad asertywnością, albo postaraj się tym mniej przejmować. ja praktycznie nigdy nie robię czegos na co nie mam ochoty (wyjątek - czasem się na to zgadzam, jeżeli wiem, ze zrobię tym ukochanej osobie przyjemnosc)

Gość gość
Nie mam problemów z asertywnością, bo umiem odpowiadać wprost, bez fochów. Mam problem z ludźmi, którzy tego nie rozumieją :)

Gość gość
14:11] co w tym śmiesznego?

Gość gość
Idź sama :D. Albo zmień znajomych.

Gość gość
no właśnie, zmień znajomych. Tych i tak nie utrzymasz skoro wiecznie ci nie pasują ich pomysły i tylko z łaski gdzieś z nimi wyjdziesz- pewnie obnosząc sie z wyrazem twarzy" o jak sie nudze i nie chcę tu być". Nie ma sensu chodzić z ludzmi, z którymi nie lubisz spędzać czasu

Gość gość
Wy tak nowobogaccy tak macie, że się zmuszacie do huk wie czego. U nas norma przyjemność, grill, piwko, kino i gra gitara:)

Gość gość
Jak ja kocham ludzi, którzy oceniają zupełnie kogoś nie znając :D nie, wyobraź sobie, że z połowę znajomych mam normalnych, którzy kumają, że nie wszystko można lubic i szukamy kompromisów. Ja nie wyciągam kolegi na tańce, bo wiem, że nie lubi, a on za to zaraził mnie filharmonią :). Jeśli coś w jakimś stopniu mnie interesuje - próbuję. Jeśli wcale i mnie odrzuca - nie idę. i tyle :). A BTW to była moja wypowiedź odnosząca się do kogoś, kto wpisał się w mój wątek.

Gość gość
Jacy nowobogaccy? Do nowobogackiej to mi bardzo daleko :P ja się nie zmuszam do niczego, w tym rzecz :)

Gość gość
no i co nas to obchodzi

Nie mam tak. Jak znajomi wychodzą gdzieś, a ja nie mam ochoty, to mówię o tym wprost i tyle. Nikt nie ma pretensji, ani mnie nie ciągnie na siłę.

Gość gość
Musisz sie zmuszac ?nie masz wlasnego zdania ?