Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna reakcja na narkoze

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Niedawno mialam moja pierwsza w zyciu narkoze. Uzyli do niej fentanyl i propofol, trwala 2h i mialam rure intubacyjna. Anestezjolog mi powiedzial ze pomimo uzycia propofolu podczas takiej narkozy nie bede miec zadnych snow bo glownym medykamentem utrzymujacym mnie w tym stanie bedzie fentanyl i rura jest niezbedna bo czesto gesto dochodzi do zatrzymania oddechu. Na sali razem ze mna lezala dziewczyna ktora miala drobniejszy zabieg jak ja ale to samo znieczulenie i doslownie konala, wymiotowala albo spala, plakala itd. Balam sie jak cholera. Kiedy juz mnie uspali zaczelam miec dziwne sny, ze cos mnie goni i szarpie a potem przyjemna muzyke i wlasny dom, ze siedze przed komputerem i czegos milego slucham, slysze same mile rzeczy o sobie itd. Kiedy sie wybudzilam wszyscy twierdzili ze strasznie sie szarpalam jak bylam uspana. Mialam niesamowita energie i dobry humor, zrzygalam sie raz po podlaczeniu tramalu kiedy glupia zamiast zwilzyc wargi bylam tak pazerna ze zrobilam lyka. Caly czas gadalam i smialam sie, nawijalam do pielegniarek, lekarzy, innych pacjentek, rodzicow, meza itd. Kazdy mi mowil zebym spala a mi sie w ogole spac nie chcialo, mialam ochote wstawac. Co najlepsze nawet mnie nic nie bolalo a mialam tylko raz podlaczony tramal, potem nic wiecej nie chcialam az mnie personel zmuszal do lekow bo dla nich to bylo strasznie dziwne(zmuszali bo bali sie ze jak bol sie rozkreci to bede wyc a tak sie nie stalo). Pielegniarka wezwala lekarke bo byla zszokowana ze wpadlam w stan maniakalny po narkozie i nic mnie nie boli ani nie chce mi sie spac. Czy ktos z was mial podobnie ze dostal hipomanii po narkozie? Czy to oznacza ze moj organizm dobrze znosi opioidy i je toleruje a nie traktuje jako trucizne? Dla mnie to naprawde dziwne bo pamietam moja tesciowa, rodzicow czy brata po narkozie i mieli podobnie jak dziewczyna ode mnie z sali. I slowa anestezjologa ktory byl w szoku ze mi sie cos snilo i mialam jakies odruchy. Dodam ze mialam usuwana endometrioze i miesniaki macicy laparotomia czyli cieciem tydzien temu.

Gość gość
Generalnie takie zabiegi są bardzo niebezpieczne. Może dojść do zatrzymania akcji serca i zgonu.