Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkam

olejek oregano dla 5 latka

Polecane posty

Gość gośćkam

Syn tydzień temu bral antybiotyk na zapalenie oskrzeli przez 3 dni. Dla odmiany od piątku ma zielony katar. Zastanawiam się nad podaniem mu 1 kropli olejku oregano. Czy ktos to podawal dziecku?

Gość gość
Kupiłam w aptece, dałam 1 kroplę. Może pomoże, raczej 1 kropla nie zaszkodzi.

Gość gość
Z olejkiem oregano trzeba ostrożnie, bo działa jak antybiotyk, tłucze wszystkie bakterie, i te złe i te dobre. Ja bym się bała podać dziecku bez konsultacji ze specjalistą. Podaj mu chociaż probiotyk.

Gość gość
Olejek oregano ? Zaciekawiłyście mnie. Jak to się aplikuje ? bo moje ma od miesiąca katar i nie chce przejść, a te zwykłe leki nie działają

Gość gość
Wczoraj dałam 1 kropelkę na sok pomidorowy. Probiotyki wiem, że trzeba podawać dodatkowo. Na naszego synka leki normalne już nie działają. Nic mu nie było, przełknął bez problemu. Specjalisty nie będę się radzić, zawsze to samo: antybiotyk, syrop na alergię, sterydy do inhalacji. Co najwyżej nasza pediatra nas wyśmieje.

Gość gość
Autorko chyba mało kto sie tu orientuje aby ci coś odpisać w temacie, ale daj znać czy coś pomogło bo sama też już nie wiem jak sobie radzić katarem u swojego. Mam to samo każdy napisze idź z dzieckiem do lekarza ale ja wiem jak to wygląda, tak jak zawsze czyli lekarz przepisuje jakieś krople, w domu się je wkrapla i g****o dają.

Gość gość
Jeszcze robię syrop z cebuli + miód + cytryna. Jako tako jest wiosna-lato, jesień tragedia odkąd chodzi do przedszkola. Poniekąd wina jest tego, że przychodzą naprawdę chore dzieci. Niektóre tak kaszlają, że nasz nigdy nie miał tak potężnego kaszlu. Droga ta buteleczka z olejkiem, ale średnio 1 choroba to około 200 zł. Moja mama się pyta co ja robię z pieniędzmi, a co ja robię, zostawiam grube setki jak nie u lekarza to w aptece. Brał i ismigen i rybomulin i nic. Mam nadzieję, że wyrośnie.

Gość gość
Dzisiaj dałam 2 krople. Jutro dam jedną. Planuję kurację na 7 dni. Do tego probiotyk i kubeczek kefiru.

Gość gość
Tu autorka. Kataru zielonego nie ma, troszeczkę jest normalnego. Nie wiem czy to zasługa olejku czy jeszcze działającego antybiotyku.