Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ginekolog

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 33 tygodniu ciąży. Pierwsza moja wizyta wyglądała tak: lekarz zrobił mi usg brzuszne i dał skierowanie na kilka badań np. krew i mocz. Do tej pory każda moja wizyta wygląda tak, że przychodzę, lekarz robi mi usg brzucha i to tyle... Czy to normalne? Dodam że badania miałam tylko te co na początku i do tej pory nic...

Gość gość
Nie, to nie jest normalne, morfologia raz w miesiącu, powinnaś mieć oznaczoną krzywą cukrową i oceniona szyjke macicy- najlepiej za pomocą usg, robiłaś grupę krwi?

Gość gość
Nie. Nie robiłam... Położna przed wizytą u ginekologa pyta czy jakieś badania były robione. Mówię że nie i na tym się kończy... Lekarz już sam na nic mnie nie skieruje czy to ja powinnam go o to poprosić? Kurcze to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak powinno być...

Gość gość
Zmień konowala na lekarza

Gość gość
Zaczęłam się martwić podczytując tu mamy na listopad l, które znają wagę płodu a nawet długość kości umowę o ile dobrze pamiętam. A moje maleństwo ma zawsze jedynie mierzoną główkę, sprawdzone czy serduszko dobrze bije i koniec usg.

Gość gość
Udowej miało być .. Słownik .

Gość gość
Ja pierwszy raz u gina byłam w 7 tyg. Na wizytę w 12/13 tyg kazał mi zrobić krew mocz hiv, różczyczke, tokso, cytomegalie. Na kazdej wizycie mnie ważył,mierzył ciśnienie,badał na fotelu i sprawdzał serce dziecka. Kolejne badania miałam zrobić na wizytę w 21 tyg - krew mocz, na 26 tydzień chyba krzywą cukrową, potem chyba na 32 tydzień miałam usg i chyba też wyniki krwi chciał i moczu ale nie pamiętam dokładnie. Wizyte miałam do 36 tygodnia raz w miesiącu a potem wychodziło praktycznie co tydzień bo miałam już skurcze. Chodziłam prywatnie.

Gość gość
A i jeszcze na 12 tydzień musiałam mieć oznaczoną grupę krwi. Usg miałam w 7, 12, 16, 21, 32 i 38