Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego sporo kobiet ukrywa fakt,że krótko karmiło piersią?W dobie mm to wstyd?

Polecane posty

Gość gość
Tak, dla mnie pytanie o karmienie jest tak samo nie na miejscu, jak pytanie o szwy, ponieważ zarówno piersi, jak i pochwa to strefa intymna i nikomu nic do tego- to jest moje zdanie i mam do niego prawo, a Ty możesz z pałacu kultury wykrzyczeć, czy karmisz piersią- ja mam to gdzieś

Gość gość
13:19 dziwaczka z Ciebie. Normalne rzeczy Cię peszą. Nie, nie wykrzycze tego z Pałacu Kultury bo nie uwazam tego za zaden wyczyn ze karmie piersia. nienormalne jest dla mnie zarowno chwalenie sie tym jak i wstyd ze ktos karmi mm. obydwie postawy sa patologiczne. ja ogolnie niczym sie nie lubie chwalic.

Gość gość
Nie zetknelam się w swojej rodzinie z nagabywaniem na kp. Wręcz odwrotnie.

Gość gość
Ja też dostawalam ochrzanke ze karmilam piersią tylko 3 miesiące od 3 osób : mamy, teściowej i ciotki. Po fakcie okazało się że teściowa w ogóle nie karmiła żadnego z trójki dziec****ersią, ciotka miała 5 cioro i też żadne cycka nie widziało bo "nie miała czasu" , mama karmiła siostrę pół roku ale mnie w ogóle. Ta sama ciotka na ROCZKU synka ochrzanila mnie i męża że synek jest jedynakiem :-)

Gość gość
Też się z tym spotkałam: moja mama karmiła 4 miechy a mnie się pyta jak mogę nie chcieć karmić rok

Gość zły myśliciel
Dlaczego kobiety ukrywają ten fakt? Wystarczy poczytać choćby kafeterię. Kobiety nie tylko tego się wstydzą. Kobiety wstydzą się, że są ludźmi, że czasem nie dają rady, że czasem są wygodnickie, że śmią myśleć o sobie, wstydzą się, że nie są idealnymi pracownikami, matkami, żonami, córkami, bo nastała era idealnych babofonów i ogólna społeczna nagonka na kobiety i najgorsze, że baby same biorą w tym udział nalatując jedne na drugie. Baba ma być piękna, zadbana, szczupła, wykształcona, aktywna zawodowo, ma się rozwijać jednocześnie prowadzić dom niczym perfekcyjna pani domu i robić cuda w seksie. Nie wolno jej myśleć o sobie, bo to EGOIZM, a EGOIZM pod każdą postacią jest zły. Kobiecie nie wolno być ani troszkę egoistką, kobieta ma być cała dla męża, dzieci, rodziców, teściów, pracodawcy i dla świata ogólnie. Baba ma się zajechać w imię idealnego wizerunku. Jakikolwiek przejaw wyżej wymienionego egoizmu czy też słabości zasługuje na nazwanie takowej delikwentki nieudacznicą, ofermą i śmieciem nie wartym życia dlatego kobiety często noszą makabryczne maski i ukrywają się za nimi. Pamiętacie film żony ze Stepford? Przecież znikąd się ta piękna groteska nie wzięła. Ja takie stepfordzkie żony widuję na co dzień wszędzie!

Gość gość
Jak ktoś coś ukrywa i przeinacza, to znaczy że czegoś się przed tobą wstydzi. Ja jako matka nigdy nie uwierzę że osoby które szybko odstawiły dzieci od piersi bez wyraxnego powodu, są z tego dumne. Często mają do siebie pretensje, ale do tego się nie przyzna żadna