Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy i jak powiedziec dziecko ze ma innego tate

Polecane posty

Gość gość

już w czasie ciąży rozstałam się z biologicznym ojcem mojej corki.Dzieckiem nie interesuje się, wieć córka go nie zna.Przez 3 lata bylam samotną mamą.Az do dnia kiedy poznałam obecnego partnera..Teraz córka ma 8 lat.I Partner jest dla niej prawdziwym tatą.Innego nie zna. Kiedy i jak jej powiedzieć ze ma jeszcze innego tatę? Może któras z was była w takiej sytuacji?

Gość gość
Przecież poznała go jak miała już 3 lata... Przecież na dzień dobry chyba nie mówiła do niego "tata"; od początku się mówi takie rzeczy!

Gość gość
Bylam w identycznej sytuacji.Syn mial 2,5 roku kiedy poznalam swojego obecnego meza.Jego biologiczny ojciec jest pozbawiony praw rodzicielskich i nigdy syna nie widzial.Ja powiedzialam kiedy syn skonczyl 10 lat.Wczesniej nie chcialam bo uwazalam ze ani syn ani maz nie byli na to gotowi.Z drugiej strony nie chcialam czekac do np.16 czy 18 r.ż.zeby syn nie mial do mnie pretensji ze go tak dlugo oklamywalam.Pozatym jest to okres buntu i dorastania wiec roznie mogloby byc.Dxis syn ma 16 lat i cieszy sie ze powiedzialam mu to wczesniej a nie teraz.Dojrzewal i dorastal z ta mysla wiec nie bylo z tego powodu klopotow.Nic sie miedzy nimi nie zmienilo.Dla mojego syna to moj maz jest ojcem jednym jedynym ,o tamtym nawet nie chce rozmawiac.

Gość gość
13'17,do czasu nie chce o nim rozmawiac,gdy ten (ojciec biologiczny) znienacka pojawi sie w jego życiu i nim zamiesza.