Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy będąc w mojej sytuacji skłamalibyście w CV ?

Polecane posty

Gość gość

Proszę o poważne odpowiedzi. Moje CV wygląda bardzo marnie, ale zacznę od początku. Urodziłam się w 1990 r, prawidłowo moja edukacja powinna się zakończyć w roku 2009 (liceum) i później rok 2004-2005 studia w zależności od kierunku. U mnie jednak było to inaczej, z powodu problemom losowych (prześladowania w szkole, później gwałtu i choroby nowotworowej mamy) nie udało mi się skończyć "normalnego", dziennego liceum i skończyłam wieczorowe w 2011 roku czyli mając 21 lat. Następnie tez było pod górkę, wpadłam w ciężką chorobę i przez kilka lat nie działo się w moim życiu nic na polu zawodowym tudzież edukacyjnym. Jest to szmat czasu, bo aż (prawie) 4 lata i nie wiem co z tym zrobić. Nie będę przecież pisać w CV czy liście motywacyjnym o chorobach, bo uznają mnie za osobę chorowita, nie nadająca się do pracy itd itp Czy wpisać w to miejsce jakieś "niewymagające" prace (sklep, kawiarnia)? Pracowałam tak już trochę, wiem co i jak, jak to wygląda… Wiem, ze kłamać się nie powinno, ale jak to mówią tonący się brzytwy chwyta. Dzis mieszkam poza Polska, nauczyłam się bdb angielskiego (wiem, powiecie, ze to żaden wyczyn, ale dla mnie to i tak coś), uczę się by zdobyć jakiś( fajny) zawód, robię prawo jazdy, ale jednak CV w którym nie ma prawie nic u osoby 26 letniej to straszna klapa. Nigdy nie byłam jakimś leniem czy nieukiem, zawsze miałam dobre oceny, świadectwa z czerwonym paskiem, plany na przyszłość, jednak czasem życie pisze inne scenariusze, nigdy nie pomyślałabym, ze tak mi się to życie potoczy. Eh. Proszę poradźcie coś Dziękuję

Gość gość
Nic nie kłam, zacznij od nowa, wpisz swoje atuty, tak jak na końcu swojej odpowiedzi. Będzie dobrze, jesteś młoda, wszystko przed tobą.

Gość gość
Nie kłamiąc nie mam szans na prace , nawet najprostsza za najniższe pieniądze. Nikt nie chce osoby z pustym cv w moim wieku. Wygląda to co najmniej dziwnie i podejrzanie.

Gość gość
nie kłam bo potem możesz mieć jakieś problemy kłamstwo nie popłaca jak się wstydzisz to możesz napisać w cv bez dat na zachodzie nie dają dat i ludzie jakoś żyją :D