Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jestem wstretna egoistka powiedzcie mi wszystkie staraczki

Polecane posty

Gość gość

, czy jakbyscie mialy do wyboru bezdzietnosc lub wiedzialy ze umrzecie po urodzeniu dziecka i zostawicie je ojcu na wychowanie (i np ozeni sie drugi raz, babcia pomoze w wychowaniu, nie bedzie miec zle), zdecydowalybyscie sie na ciaze?jak oceniacie kogos kto raczej w tym przypadku zrezygnuje z potomstwa?

Gość gość
ktoś kto miałby osierocić dziecko nie powinien rodzić, nic złego w takiej decyzji nie widze

Gość gość
Egoistka i tchórz, pewnie rozpieszczona jedynaczka, najważniejsza dla siebie na świecie. Zenua.

Gość gość
bez jaj lepiej żyć niż urodzić bobasa to chyba logiczne dzieciaka zawsze można zaadoptować

Gość gość
a jak wy byscie postapily?wiekszosc kobiet twierdzi ze zycie bez dzieci nie ma sensu

Gość gość
"wiekszosc kobiet twierdzi ze zycie bez dzieci nie ma sensu" x szybko zmieniają zdanie po urodzeniu kiedy troll woła jeść i robi pod siebie jak zwierzak :D

Gość gość
no dobra, ale jak wy byscie postapily?osobiscie

Gość gość
Nie jestes egoistka! Po co rodzic dziecko, ktore zostanie bez matki. Tylko po to zeby urodzic, czy kochac i wychowywac? Swiat i tak juz jest przeludniony. Nowa zona moze nie kochac dziecka, a z mezczyznami nigdy niewiadomo. Wiem, ze to prowo. Odpowiadam, poniewaz takie sytuacje sie zdarzaja, tylko nikt nie wie o tym przed urodzeniem dziecka. Umierajaca kobieta nie powinna zachodzic w ciaze.

Gość Pani Chaosu
Uważam, ze brak matki zawsze jakoś wpłynie na dziecko. Nikt w 100% nie zastąpi mu prawdziwej mamy - tej która nosiła i dbała w ciąży i którą czuło. Też ostatnio miałam takie dylematy, ale zaczęłam sie zastanawiać, jak dziecko wychowywałoby się beze mnie i samo z ojcem (który może nie podołać, ma słabe i wrażliwe serducho). Mam myśli samobójcze. Nie jesteś egoistką. To, zę się nad tym zastanawiasz juz coś świadczy.

Gość gość
no tak, ale jak nie bedzie pamietac matki ktora urodzila i bedzie szczesliwe z nowa zona ojca?znam taki przypadek, wszyscy mowia ze zakonczone happy endem, sa szczesliwa rodzina

Gość gość
jak dla mnie to egoizm, bo i tak wszystkie odpowiadacie ze dziecku by bylo zle bez matki.mnie chodzi o to, czy jesli by mialo zagwarantowane wspaniale zycie bez was, czy zdecydowalybyscie sie na ciaze i urodzenie?

Gość gość
Egoistyczne jest wlasnie urodzenie dziecka, zaspokojenie swojego instynktu i zrobienie z siebie bohaterke, po czym pozostawienie meza w zalobie z niemowleciem. Nie jest powiedziane, ze znajdzie sobie kogos i ze ta osoba pokocha i zaakceptuje dziecko i bedzie dla niego dobra. Lepiej zyc, byc zdrowym. Dziecko mozna adoptowac i dac miłość i dom.

Gość gość
17:07 nie ! Jezeli decyduje sie na dziecko , to chce dbac o nie i byc przy nim. Jezeli bym miala umrzec, nie decyduje sie na dziecko. Nie ma nic zlego w tym, ze sie chce zyc ! Nie kazda kobieta musi dziecko urodzic.

Gość gość
bo z tego co wiem, 99% uwaza ze stawianie wlasnego zycia ponad urodzeniem dziecka jest egoizmem.nie mowie tu o sytuacji jak juz jest sie w ciazy i ona zagraza, bo to rzeczywiscie sytuacja zmuszajaca do rozwazenia, ale o wybor-zajscie w ciaze i urodzenie lub zycie bez potomstwa.wiekszosc by sie starala o dziecko rezygnujac z wlasnego zycia