Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca rossmann

Polecane posty

Gość gość

Witam, złożyłam CV do rossmanna, mam już 2 rozmowy za sobą do dziś czekam na telefon. Ale już czuję że nie zadzwonią a byłam taka przekonana że zadzwonią. Miałyście coś podobnego? Przecież potrzebują pracowników a praca w rossmannie nie jest taka trudna to co oni oczekują od pracowników?

Gość Pani Chaosu
Ale jest pewnie dużo chętnych na to stanowisko. Wybór pracownika to czasami rosyjska ruletka ;) Takie jest życie. Ja kiedyś tak miałam, gdy składałam CV do empiku (dział książki, bardzo chciałam). Nie zadzwonili mimo tego, że czytam w ciągu roku więcej książek niż tylko kucharską... ;)

Gość gość
Zdarza się tak ze maja juz osobę wybrana z polecenia ale żeby nie było podejrzeń o protekcje to robią nabór tak dla ściemy.

Gość gość
Zależało mi na tej pracy, zastanawiam się czy jeszcze raz nie złożyć ale to w bezpośrednio w tym sklepie co chciałabym pracować.

Gość gość
Nie poddawaj się, jeśli chcesz pracowac w rossmannie to zanoś CV do konkretnego sklepu. Jak się na jednej rekrutacji nie uda, na kolejna znów zanieś cv, przypomnij o sobie, bo to, że raz Cie nie zatrudniono nie znaczy, że źle wypadłaś, tylko z jakiegoś powodu zatrudniono inną osobę. Obecnie bardzo brakuje pracowników. Do tego stopnia, że od razu dają umowy bez okresów próbnych. Fakt, że wiele dziewczyn przynosi CV, ale wśród nich większość to jakieś melepety albo ukrainki. Ciężko o kogoś normalnego. Czasem faktycznie wybiera się kogoś z polecenia, po znajomości. Ale już sama chęć do pracy to cenna rzecz, bo wśród nowych pracownic to coraz rzadsza cecha, czasem wrażenie, że przychodzą do pracy za karę...