Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mikimiyoshi

studia

Polecane posty

Tydzień temu zaczęłam pierwsze studia, tuż po maturze. Każdy mówi, że pierwsze tygodnie najgorsze, bo trzeba się przyzwyczaić, przestawić na zupełnie inne funkcjonowanie... z tym, że ja nie wiem czy jestem wgl gotowa na studia w tym roku i nie wiem czy to jest naprawdę to, co chciałabym robić, mam mnóstwo dylematów. Jednym z nich, jest ten czy nie poczekać do sesji zimowej, spróbować swoich sił i ewentualnie zrezygnować i przygotować się do poprawy matury. Dodam,że za rok i tak chcę się przenieść na inną uczelnię, do innego miasta i nawet może na inny kierunek. Planowałam zrobić roczną przerwę, z tym, że moi rodzice nie wyobrażają sobie niestudiującego dziecka nawet przez rok... Nie wiem jak im powiedzieć, że się kompletnie nie odnajduję tu, że może będę chciała zrezygnować i zrobić rok przerwy w studiach ucząc się do poprawy matury. Nie wiem czy mam się męczyć tyle miesięcy czy zrobić to co uważam za słuszne nawet wbrew rodzicom i ich wymaganiom...Rodzice uważają, że to zmarnowany rok w plecy

Gość gośćmon
ojoj jak juz zaczełaś to dasz radę. to taki pierwszy szok. przejdzie. ;)

Gość mikimiyoshi
no własnie niekoniecznie, lepiej szybciej zrezygnować niż potem żałować, mam same ścisłe przedmioty i nie wiem czy podołam, bo nie spodziewałam się aż takiego materiału