Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak byście miały nieograniczoną pulę kasy,jak urzadziłybyście dom?

Polecane posty

Gość gość

W jakim stylu, jakie meble? W jakim stylu macie urządzone swoje domy, a co byście zmieniły w wystroju? Urządzam mieszkania i podoba mi się kilka stylów, prowansalski, skandynawski, loft, vintage, retro, odrobinę shabby chic. Z każdego bym mogła wziąć po trochę by zrobić fajny mix, ale boję się, że wyjdzie misz masz. Nie chce projektanta, bo nie lubię katalogowych wnętrz bez duszy. Mąż dał mi wolna rękę i nieograniczony budżet. Tylko ja teraz nie wiem jak urządzić by było ładnie a nie nasrane.

Gość gość
Minimalistycznie, by nie tracić czasu na sprzątanie i odgruzowanie durnostojek :-)

Gość gość
gdyś urządziła dom wlaczaja w to te wszystkie style to wyszedł by cyrk :o mi osobiście najbardziej podoba się loft. Retro nie mój styl zupełnie.

Gość gość
Połączylabym styl loft, skandynawski i vintage. Nie więcej niż 3 style bo wyjdzie jarmark.

Gość gość
jakąś idiotka napisała ze polaczyla by styl loft ze stylem prowansalskim :o :o co za cielaki tu siedzą przecież to tak jakby walnac zielono niebiosko czarne ściany i zolty sufit _:o

Gość gość
tak jak zawsze budowalam w simsach, czarny dom, czarne sciany, okna, podlogi itd, w ogródku basen wypasiony, gryl i cmentarz z zabitymi kodem npc typu listonosz

Gość gość
gość dziś Kto tak napisał? Coś Ci się pomerdalo Ja napisałam wyżej o połączeniu loft, skandi i vintage. Może sama coś zaproponuj znawczynio trendów zamiast krytykować .

Gość gość
tylko i wyłącznie: styl nowojorski (plus pojedyncze dodatki w stylu orientalnym - np. wzór marokańskiej koniczyny) https://www.google.pl/search?q=styl+nowojorski+meble&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj537-z1dDPAhVkQZoKHfCXDBUQ_AUICCgB&biw=1600&bih=766

Gość gość
A ja bym na pewno chciała deski na podłogę :) (i sprzątaczkę, albo tak zaimpregnowane żeby dbanie o nie nie było dużym problemem). Niewiele inaczej niż teraz w stylu, tyle że teraz mamy wersję ubogą- na pewno więcej drewna dopasowanego przez dobrego stolarza, mocnego drewna wysokiej jakości a nie wiecznie sosna. Piękne kamienne blaty w kuchni, wyspa kuchenna. Duże okna przynajmniej w salonie. Mojemu mężowi marzy się łazienka w drewnie. Ja w ogóle o dużej łazience, a raczej pokoju kąpielowym marzę. I fotele, najwygodniejsze i najpiękniejsze jakie znajdę, to moje marzenie, zawsze te najpiękniejsze są za drogie :) Już nie mówiąc o tym że nie walnę sobie nagle ni z gruszki, ni z pietruszki super drogiego, pięknego fotela do skromnego niby salonu. Generalnie w ogóle drewno, kamień, wełna, len, glina. Same przyjemne materiały.Neutralne kolory, bo dodatkami można wszystko zmienić. O, i ogrzewanie podłogowe, koniecznie.

Gość gość
Styl nowojorski ma masę durnostojek i sprzatniecie tego zgroza

Gość gość
nie trzeba od razu kopiować całego stylu nowojorskiego. Kanapy, fotele, lampy, dywany, konsole, a na nich nie durnostojki, tylko np. 2 lampy. Ewentualnie przecież można ustawić książki czy bibeloty w oszklonej witrynie (w środku się nie kurzy :P )

Gość gość
Ale ten nowojorski wydaje się snobistyczny, nobilitujacy by w nim elegancko być ubranym, choć ładny, to chyba nie dla mnie

Gość makowa makóweczka
Każdy styl jest fajny ale musi być zrobiony z głową, a nie jak ta teraz tandetna Prowansja dla biedoty w co drugim domu, która z prawdziwym stylem prowansalskim nie ma nic wspólnego :o Mnie najbardziej kreci nowojorski podobnie jak koleżance wyżej. Może bym go trochę ujarzmiła i udomowiła :P natomiast durnostojek bym się nie pozbywała :P mówimy przecież o sytuacji kiedy mamy kupę siana więc sprzątaczkami sprząta :P :P

Gość gość
Ogrzewanie podłogowe mam i nie polecam. Może tylko w łazience się sprawdza. W reszcie mieszkania jest cały czas wyłączone. Nie wiem może mam meno i mi przeszkadza jak jest za gorąco? Niby można nastawić na wybraną temp, ale jakoś nie sprawdzają się w moim przypadku ciepłe podłogi :) Styl w mieszkaniu mam taki jak chciałam, robiłam po jednym pomieszczeniu (finanse). Naturalne drzewo, kamień. W każdym kącie lampa i tak jak któraś z Was pisała, mój wymarzony fotel (cholernie drogi jak dla mnie, ale jestem jego warta).

Gość gość
Tu autorka, styl nowojorski jest niby ładny, tylko że ma dużo szkła np.szklane stoły, a ja nienawidzę szklanych stołów i szklanych mebli. Planuję na pewno stół z litego drewna dębowego + białe gięte krzesła lub stół drewniany bielony i wtedy krzesła gięte w kolorze drewna- na odwrót, chciałabym komode i biurko z drewna, tylko nie wiem czy białe czy w kolorze drewna. Podoba mi się stolik kawowy loftowy stalowy na dużych stalowych kołach. Skóra krowia przy kominku. To na razie moja wizja, która ewentualnie zmodyfikuje czytając was ;-)

Gość gość
Tu autorka, styl nowojorski jest niby ładny, tylko że ma dużo szkła np.szklane stoły, a ja nienawidzę szklanych stołów i szklanych mebli. Planuję na pewno stół z litego drewna dębowego + białe gięte krzesła lub stół drewniany bielony i wtedy krzesła gięte w kolorze drewna- na odwrót, chciałabym komode i biurko z drewna, tylko nie wiem czy białe czy w kolorze drewna. Podoba mi się stolik kawowy loftowy stalowy na dużych stalowych kołach. Skóra krowia przy kominku. To na razie moja wizja, która ewentualnie zmodyfikuje czytając was ;-)

Gość gość od stylu nowojorskiego
akurat stół z litego drewna (nie musi być szklany) pasowałby do stylu NY :). Wystarczyłoby dobrać do tego podobny stolik kawowy, czy konsolę (lub komodę) w podobnym odcieniu i super ;). Ja też teraz urządzam dom i polecam robić to powoli (o ile ktoś ma czas i warunki na to). Czyli kupować pojedyncze elementy, a kolejne dopasowywać do tych, które już kupiliśmy i które zostały już ustawione w danym pomieszczeniu.

Gość gość
Mi się bardzo podoba styl Hampton, nadmorska elegancja i luz.

Gość gość
Tak jak mam teraz tylko, że użyłabym materiałów i mebli lepszej jakości. Minimalizm, spokojne kolory, pojemne szafy, proste meble, żadnych durnostojek i innych d**ereli

Gość gość
Przy nieograniczonym budżecie? Antyki o wielkiej wartości (inwestycja), działa sztuki typu Picasso, Monet, Renoir, Gauguin, żyrandole Baccara, dywany tkane ręcznie we Francji. Zeby styl nie byl przytłaczający, dodałabym sporo disaignu najwyższej próby. Do jedzenia srebro, francuska lub brytyjska porcelana, itd.

Gość gość
Niedawno miałam znaczny zastrzyk gotówki i postanowiłam wymienić meble w salonie. Ciekawą ofertę znalazłam na www.dominova.com.pl. Mebelki prezentują się extra, znajomi są oczarowani moim nowym wnętrzem.

Gość gość
najszlachetniejsze gatunki drewna , kość słoniowa , jedwab , przeogromna sypialnia i salon kąpielowy , salon jakieś 80 m i fortepian a w gablocie skrzypce Guarneri del Jesu ,futony lub wykończone jedwabiem maty tatami , ogród , park i linia brzegowa za ścianą z okien

Gość gość
Bardzo ładne i funkcjonalne meble proponuję w swoim asortymencie firma http://www.meblegal.com.pl/. Szybkie i solidne wykonanie - polecam.