Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza i druga ciąża ile wam zajęło?

Polecane posty

Gość gość

Ile zajęło wam staranie w pierwszą i drugą ciążę. Mi z pierwszą się zeszło wiec pomyśleliśmy że mozemy zacząć próbować bo jak z drugą tez dlugo bedzie to akurat za rok. Czy w druga5 ciążę latwiej zajść?

Gość gość
U nas pierwsza ciaza pierwszy cykl druga ciąża również w pierwszym cyklu a teraz 3 ciaza i dopiero w 10 cyklu

Gość gość
Pierwsza ciąża pierwszy cykl,a druga rok. Nie spodziewałam się ze tak długo zejdzie.

Gość gość
1 ciąża po 4 latach, drugiej brak od 7 lat starań. Jak czytam, jak ktoś pisze, że ciąża dopiero w 10 cyklu, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. 10cykl to krótko i normalnie moim skromnym zdaniem, bo o problemach z niepłodnościa można mówić po roku bezowocnych starań.

Gość gość
Pierwsza ciąża po 3 latach starań, badań, stymulacji i monitoringow.Bez leków nie miałam w ogóle owulacji, przed ponad rok nie miesiaczkowalam.Druga ciąża pól roku po porodzie.Nie zabezpieczalismy się myśląc, że nie jestem w stanie zajść w ciążę bez stymulacji, a tu niespodzianka.

Gość Blondiex
Pierwsza ciąża po ponad pół roku starań, druga w pierwszym cyklu.

Gość gość
W obie w pierwszym cyklu starań, planowane, obie ok. 3 mce po odstawieniu tabletek (prezerwatywy w międzyczasie). Ale mamy szczęście, trzeba przyznać, bo mało komu tak się udaje z tego co słucham po rodzinie i znajomych. Często właśnie jedno dziecko to wręcz wpadka przy zabezpieczeniach albo udaje się od razu, a o inne pary starają się jeśli nie latami, to co najmniej kilka miesięcy.

Gość gość
22:17 polecam Ci tabletki Trying for a baby, firmy seven seas. Są to witaminy dla kobiet starających się, sama przeczytałam o nich pozytywne komentarze i kupiłam a w połowie drugiego listka byłam w ciąży a staraliśmy się ponad rok. Myślę że jak starasz się tak długo to warto spróbować.

Gość gość
pierwsza ciąża pierwszy cykl, druga ciaża pierwszy cykl, ale dwa poprzednie cykle brałam ellaone i aż dziw , ze udało się za pierwszym razem bo przez te tabletki to przesunela mi się owulacja i cykl o 4 dni się wydluzyl... a dawno dawno temu zaliczyliśmy wpadke z moim już teraz męzem i poroniłam w 8tyg jakoś.

Gość gość
obydwie ciąże w pierwszych cyklach, obydwie po odstawieniu tabletek anty - z tymże przy pierwszej ciąży odczekaliśmy bez tabletek 3 miesiące, przy drugiej- jeden miesiąc :)

Gość Mama 2 plus 1
Pierwsza ciaza za pierwszym razem a druga po 1,5 roku starań, okazało sie ze po pierwszej ciazy miałam za wysoka prolaktyne.

Gość gość
Pierwsza ciąża w drugim cyklu starań, kolejna - w pierwszym. A byłam już po 30ce. Trza uważać;)

Gość gość
Zależy jak to liczyć. Najpierw zaszłam w ciąże jajowodową po roku niezabezpieczania się, nie nazwała bym tego staraniami, więc długo/niedługo. Po laparoskopii ciąży jajowodowej zaszłam w 3 miesiącu starań, więc całkiem szybko, szczegolnie że mam jeden jajowód. A teraz zaszłam po 2 latach starań/niezabezpieczania się dopiero, ale bez żadnego leczenia. Także u mnie może tragedii nie ma, bo jednak zachodzę, no ale trochę się schodzi.

Gość gość
1 ciaża -7 cykl starań, 2 ciąża -2 cykl starań.

Gość takajedna28
Czyli u niektórych wychodzi że o drugą ciążę latwiej...

Gość goście goscie
Pierwsza ciąża po prawie 2 latach ze stymulowaniem. Druga ciąża po pierwszym cyklu bez stymulowania. Ja jestem zdania że w drugą ciąże łatwiej zajść ale żeby odstep miedzy pierwszą ciążą a drugą nie byl zbyt dlugi. (U mnie 14 miesiecy)

Gość gość
Pierwsza ciaza po 2 latach w pierwszym cyklu z CLO druga ciaza niespodzianka bo myslalam ze nie zajde tak normalnie sama z siebie.

Gość gość
pierwsza ciaza- klasyczna niespodzianka druga w 3 cyklu staran

Gość sasanka232
To różnie bywa. Jednym udaje się bardzo szybko, inni próbują miesiącami a nawet latami. Nie ma chyba na to reguły. Jeśli ktoś ma problemy z zajściem w ciążę warto zaopatrzyć się w http://www.inofem.pl . Polecany jest kobietom, które chcą wyregulować owulację po stosowanej antykoncepcji. Dodatkowo poprawiają jakość komórek jajowych i zawierają kwas foliowy.

Gość gość
w ciąże zaszłąm od razu w pierwszym cyklu, miałam wtedy 30 lat, teraz mam 35 i kolejne chcemy gdy syn pojdzie do szkoły,

Gość gość
Pierwsza ciaza - 1 cykl Druga ciaza - 8 mies staran a potem poronienie w 12 tygodniu Trzecia ciaza jeszcze sie nie pojawila, staramy sie od 1,5 roku...

Gość gość
Pierwsza ciąża - 3 cykl Druga ciąża- 9 cykl zakonczona poronieniem Trzecia ciaża 14 cykl Im dalej , im starsza tym trudniej bylo i duże ciśnienie.

Gość gość
Pierwsza ciąża po 3 latach, w tym 1 inseminacja i 3 cykle z clo. W ostatnim miesiącu stymulacji się udało. Druga ciąża po 2 miesiącach starań, od tak. Byłam pewna, że się bez wspomagania nie uda i nawet nie kochaliśmy się zbyt często. Nie było ciśnienia i udało się błyskawicznie.

Gość gość
Pierwsza ciąża 6lat starań Druga wpadka jestem w 8tc. a synek ma 9miesiecy. Nawet nie przypuszczałam, że może się udać. Dodam że to był nasz pierwszy sex po porodzie. Bo miałam kłopoty ze zdrowiem. Potem mąż chorował i tu taki numer. Ale chcieliśmy dwoje dzieci może nie tak szybko. Ale skoro los zadecydował to tylko mydlimy się by było zdrowe jak braciszek.

Gość takajedna28
Trzymam kciuki :)

Gość gość
Po dwóch latach mieliśmy planowane dziecko a drugie po kolejnych dwóch latach. Stosowaliśmy tylko kalendarzyk i prezerwatywy tak podczas badania ginekologicznego doradził mężowi nieszkodliwą antykoncepcję. Mąż jest zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i wspierał porody bo nie jestem zacofana by wstydzić się męża! Do tego nie mam niespodzianek przy badaniu ginekologicznym bo jest mąż jak u tej pacjentki która była sama. ...Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek - poranny.pl

Gość gość
Pierwsza ciąża w 4 cyklu starań, poroniona w 9 tygodniu, druga totalna wpadka. 1 seks bez zabezpieczenia i brzuch. Poroniłam w 13 tygodniu. Między pierwszą a drugą 5 lat przerwy.

Gość gość
a może trzeba zaprowadzić do buhaja aby was zapłodnił

Gość gość
Pierwsza w wieku 26 lat - to bylo 3 czy 4 podejscie. Zdrowa cora. Druga w wieku 36 lat - gol za pierwszym razem. Zdrowy syn. Tyle w temacie starych, bezplodnych, rodzacych chore dzieci.