Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emanuelle Bejart

kobiety powinny masowo wystepować z kościoła katolickiego gdyż ten jest im wrogi

Polecane posty

Gość Emanuelle Bejart

i chce je zredukować do zniewolonych królic rozpłodowych. Już kilkaset śmiałkiń dokonało apostazji w odwecie za próby zakazu aborcji dając w ten sposób biskupom w pysk. Tak trzymać !

Gość gość
kobiety nie powinny chrzcić dzieci i posyłać je na indoktrynację katolicką. Szczególnie dziewczynek bo kler formuje je na służki Pana czyli Mena.

Gość gość
wystąpienie z Kościoła zbliża do Boga ! Bo Bóg nie mieszka w polskich kosciołach. Polski kler to nie chrześcijanie ale barbarzyńcy ... albo słudzy szatana - jakby powiedział szalony Natanek.

Gość gość
dziennikarka Eliza Michalik - TV Superstacja - porzuciła pogański katolicyzm na rzecz cywilizowanego protestantyzmu !

Gość gość
baby są za grzeczne wobec klechów i pokornie znoszą marny los jaki im narzuca religia katolicka

Gość gość
nie rzucać tłuściochom w purpurze na tacę to może zrozumieją że blądzą

Gość gość
tylko porzucanie kościoła przez wiernych może tych czarnych bęcwałów czegoś nauczyć

Gość gość
tak długo jak baby będą wierzyły w cuda, relikwie, szatana, anioły i świętych kler będzie mógł nimi manipulować do woli Bóg jest jeden i nie potrzebuje pomagierów ! Ani ludzkich ani nie-ludzkich

Gość gość
bóg który niewoli kobiety nie może być bogiem kobiet to chyba jasne

Gość gość
Apostata, czyli przestępca Apostazja (z greki - odstąpienie, bunt) zgodnie z prawem kanonicznym (kan. 751) jest kościelnym przestępstwem. Występujący zaciąga na siebie karę ekskomuniki. Już nie może mieć katolickiego pogrzebu, nie może przyjmować sakramentów czy być świadkiem na ślubie. Samo zjawisko to coraz większy problem dla polskiego Kościoła. Chodzi nie tylko o spięcia na linii proboszczowie -apostaci. Spierają się o nią sami duchowni. Zaczęło się kilka lat temu, gdy do parafii w różnych regionach Polski zaczęły przychodzić pojedyncze deklaracje wystąpienia z Kościoła. Głównie od Polaków pracujących w Niemczech, którzy nie chcąc tam płacić podatku na Kościół, woleli oficjalnie odejść. Diecezje niemieckie, otrzymując informację z urzędu skarbowego, przysyłały ją do Polski.

Gość gość
Mam wrażenie, że Kościół jest niechętnie nastawiony do odchodzących. Od znajomych księży słyszałam, że to demonstracja, tani antyklerykalizm. Ale może taki gest zasługuje na szacunek? Występujący mówili mi: nie chcę być hipokrytą, pompować statystyk. - Faktycznie, obawiam się, że dziś częściej niż kiedyś jest to rodzaj demonstracji, co jednak nie zwalnia Kościoła ze współodpowiedzialności i troski o tych ludzi. Sobór Watykański II zaleca, by apostatów traktować z miłością i dobrocią. Jeśli ktoś mówi, że nie chce być hipokrytą, szanuję jego wybór. Ale nie uważam, że lepiej jest wystąpić, niż trwać w Kościele pomimo wątpliwości czy osłabienia praktyk religijnych. Wiara może być zmęczona, uśpiona. A zerwanie z Kościołem to zerwanie z żywym źródłem wiary.

Gość gość
Powiedzmy, że jest ojciec proboszczem i do biura parafialnego przychodzi człowiek, który postanowił wystąpić z Kościoła. Próbowałby go ojciec przekonać, żeby tego nie robił? Tak. I zrozumieć. I starałbym się z takim człowiekiem porozmawiać dłużej niż tylko podczas formalnego spotkania w biurze parafialnym. Choć wiem, że to często bywa już za późno.

Gość gość
spuść symbilczny wp*****l klerowi wypisując się z Kościoła !

Gość gość
Ooooo o oooo!!!!! Już dawno chciałam to zrobić, ale teraz nawet to dobry moment. Powiedźcie mi - trzeba mieć 2 świadków? Czy ktoś z Bydgoszczy będzie występował i chce mi poswiadkowac jeśli sa potrzebni? Potrzebuje 1 osobę wtedy. Macie stronę na FB?

Gość gość
O prosze kobiety chca odejsc z katolocyzmu i pojsc pod nogi muslimow. Lubicie byc ponizane i zniewolone. Brawo

Gość gość
Pieeerrrrrrrddddooolll się jakie musliny kto to jest wal się jak ktoś jest ateistą to go nie wyzywaj bo się qrwo nie znasz!

Gość WpieknymStyluu
No i bardzo dobrze i tak chcę mieć prochy rozsypane więc wali mnie przynależność do tych oszustów

Gość gość
Zastanawiam się nad tym. Nie będzie żaden kler zaglądać mi w majtki :/

Gość gość
Gość z godz. 8.07 -Problemem jest to, że Kościół Katolicki często wcale nie jest żywym źródłem wiary. Powiedziałabym, że jest ogromne nastawienie na wizerunek czyli piękne budynki i otoczenie, coraz częściej są organizowane różne koncerty w kościołach, różne imprezy mające na celu obdarzanie siebie samych chwałą itd. , a człowiek którego celem jest przyjście do kościoła, żeby dowiedzieć się czegoś o Bogu, niczego się nie dowie. Dlaczego się nie dowie ? Bo kazania na mszach niedzielnych stają się rzadkością. Ewangelizacja nie istnieje. Współczesny proboszcz często bardziej przypomina kustosza muzeum lub domu kultury niż przewodnika duchowego.

Gość gość
No i gicior. Apostazja i choooya mi zrobić mogą :D

Gość gość
Ja też Was kocham. Jesteście moimi bliźnimi.

Gość gość
Przykro, że nie stać was na gumki.

Gość gość
katole straszą muslimami że one większe chuje niż oni a prawda jest taka że i ci i ci to chuje jak stąd na marsa

Gość gość
pisiory chcą zakazać antykoncepcji i wielu katolickich aptekarzy już odmawia sprzedaży gumek i tego typu akcesoriów

Gość gość
na podkarpaciu nie można wykonać legalnej aborcji bo wszyscy się boją kleru i ich agentury w szpitalach

Gość gość
klery są k***sy jak cholera i szczują na waginki jak tylko mogą

Gość gość
Ja mam jasno postawione zdanie odnośnie kleru. Zero złotych!!! I mogą mi skoczyć.

Gość Paul v ConorMcLoud
Kochana,emocjonalność kobiet jest wampiryzmem emocjonalnym.Jeśli chce się seksu to trzeba też ponosić tego konsekwencje.Proste.