Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój synek jest bardzo niegrzeczny

Polecane posty

Gość gość

Mam już dość. :( mój prawie 4 letni synek zachowuje się tragicznie. Ciągły bunt, wszystko na nie, wrzaski, krzyki, marudzenie, zawodzenie, czasami przeklina i uderzy mnie. Nic nie pomaga ani jak proszę, jak krzyczę ( a nie chcę wrzeszczeć na niego ). Płakać mi się już chce, że cały czas są kłótnie i wrzaski ;((

Gość gość
Pytanie, gdzie on się nauczył przeklinac??

Gość gość
Dokładnie, gdzieś się przeklinać nauczył. Po za tym wychodzi bezstresowe wychowanie, nie możesz sobie z własnym dzieckiem poradzić teraz a co będzie jak będzie mieć 16lat? Zastanów się bo może wina.leży po stronie twojej i ojca dziecka

Gość gość
Zdarza sie, że mąż czasami przeklina bo ogólnie to nerwus straszny jest :(

Gość gość
No właśnie ja go tak bezstresowo staram się nie wychowywać bo stawiam jednak jakieś zakazy, małe obowiązki typubposprzataj zabawki, zanies talerzyk do zlewu, wyrzuć kubek po jogurcie do kosza na śmieci, i kiedyś on to robił ale od niedawna jest totalny bunt na wszystko a w przedszkolu podobno jest bardzo grzeczny, tak pani mówi.

Gość gość
Po pierwsze odstaw całkowicie cukier i słodycze...serki,jogurciki,lizaki,wafelki i ciasteczka Po drugie bądź konsekwentna! Jak będziesz się tak zachowywał to..nie ma bajki i koniec lub istnieją inne metody ignorowanie złego zachowania a chwalenie dobrego..miałam tak z synem od 3-4r.życia stosowałam się do powyższych i teraz wie ,że nie ma co się tak zachowywać bo tylko na tym traci...

Gość gość
jak zje jogurt lub wafelka raz w tygodniu to cieszy się .. ale widzę, że jest niegrzeczny po słodyczach nawet w małych ilościach ...

Gość gość
Moze to smiesznie zabrzmi ale slodycze wplywaja na poziom agresji u dzieci, odstaw je . i konsekwencja konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja

Gość gość
Jest fajna książka "Kiedy pozwolić? kiedy zabronić?" Robert MacKinzie

Gość gość
Jakie stosujesz kary?

Gość gość
Musi isc na chwilę do "ciupy", tzn do lazienki (światło jest zapalone) i jest tam chwilkę zamkniety dopóki nie przeprosi.

Gość gość
I bardzo dobrze,że dziecko się buntuje, a Ty powinnaś mu na wszystko pozwalać, a dziecka bić ani karać nie wolno, bo dziecko ma większe prawo od Ciebie. ty jesteś nikim, a dziecko jest królem ;) Pamiętaj o tym, to dziecko góruje , a nie Rodzic.

Gość gość
Puknij się w pusty łeb

Gość gość
Sama się puknij, tamta osoba ma rację, dziecku po to dajesz życie,żeby ono rządziło i zawsze dostawało to co chce i robiło to chce. A nie masz to, masz tamto i karanie ! Nie wolno bić i karać dzieci !!! Dziecko rządzi a nie rodzic !!!

Gość gość
Dziecko mała niewinna istota, a ma większe prawo niż rodzice. To dziecko rządzi rodzicami, to oni dla niego są służącymi i mają uczynić wszystko co dziecko chce (nawet jeśli egzekwuje to płaczem). Dziecka nie wolno karać, a tym bardziej absolutnie uderzyć, czy bić !!! Dziecko jest najważniejsze, a rodzice są do niczego, bo są tylko zwykłymi pionkami na szachownicy, a królem jest dziecko. To wy macie upaść pod jego stopy i mu ulegać, bo to ono Wami rządzi.

Gość gość
Do gość z 14.37 - brawo, super, podoba mi się twój komentarz i podejście ;) Tak dzieci mają przewagę nad rodzicami, i nie maja praw być karane za to co zrobią, nawet jeśli coś źle, bo tylko dzieci.

Gość gość
Dzieci nie wolno karać i bić, a Ty autorko sobie poradzisz, po prostu pozwól na wszystko swojemu dziecku i będzie ok. Ty będziesz szczęśliwa i on ;) Pozdrawiam ;)

Gość gość
Dyskusja zamieniła się w stek bzdur...

Gość gość
Ja na Twoim miejscu skonsultowalabym sie z jakims specjalista. Pedagogiem specjalnym lub psychologiem dzieciecym. Potrzebna jest diagnoza tego co jest przyczyna takiego zachowania. Czy zaburzenia neurologiczne czy po prostu wychodza bledy wychowawcze.

Gość gość
Dyskusja nie zamieniła się w żaden stek bzdur... Żaden specjalista, po co ?! Co się złego stanie, kiedy dziecko Cię uderzy ? nic, przecież to Twoje dziecko i może Cie uderzyć, jest mały więc nie rozumie co robi.A tutaj już wielka afera,że dziecko cię uderzyło. Jak dziecko zrobi bałagan, to posprzątaj po nim, jemu nie wolno się przemęczać. Dziecko ma większe prawo niż rodzic, Rodzic ma tyle do powiedzenia co śmieć na podłodze.

Gość gość
Dokładnie, ja mojemu dziecko pozwalam na wszystko i byłabym wyrodna matką, gdybym go karała i się na nie złościła. I dodam,ze jeszcze kupuje mu co chce.

Gość Rigbika
Ja uważam,że niemądra jest kobieta, która krzyczy, kara i złości się. na swoje dziecko, podobnie z mężczyzną. Dziecko ma być wychowywane bezstresowo. Rodzice mają mu padać do stóp i je rozpieszczać i na wszystko pozwalać, bo to ich ukochane dziecko, któremu dali życie.

Gość gość
Dziecko szacun, rodzic poniżanie.