Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego tak malo intigentnych kobiet

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego tak ciężko znalezc kobietę inteligentną i ambitną, ktora cos osiągnęła a przeważają nudne lale, których świat kreci sie wokół tipsów, fryzjera i spraw domowych?

Gość gość
Ciekawe do jakoej kategorii zalicza sie introwertyczna szara mycha z mnostwem pasji i zainteresowan. Nie interesujaca sie tipsami modą i fryzurami. Skromna indywidualistka ktora poza ograniem paru madrych facetow w szachy nie osiągneła zbyt wiele

Gość gość
Tu jest Polska tu sa moze i ladne kobiety ale to tyle co mozna o nich powiedziec pozytywnego

Gość gość
Taka introwertyczka z pasją i wiedzą na pewno jest ciekawsza od nudnej tipsiary i ma większe szanse cos osiągnąć np jako pani inżynier. A jakie sa niby osiągniecia pustej lali ktora się do nauki nie kwapila nigdy?

Gość gość
Inteligentnego i ambitnego faceta znalezc jeszcze trudniej. Np. na studiach przewazaja kobiety. Za tojest ilu męzczyz z podstawowym wyksztalceniem i w wiezieniach...Sporo jest tzw "starych panien" z tej prostej przyczyny,ze trudno im znalezc chłopaka pzrynajmniej na tym samym poziomie.

Gość gość
Zgadzam sie kobiety poza chlubnymi wyjątkami w większości sa nudne. Potrafią tylko nawijać o ciuchach, makijażu, gotowaniu albo dzieciach. Dlatego wolę towarzystwo facetów.

Gość gość
Sporo jest tzw "starych panien" z tej prostej przyczyny,ze trudno im znalezc chłopaka pzrynajmniej na tym samym poziomie. prawda, mało jest facetów, którzy szukają inteligencji u kobiet, a jeżeli już to cenią to wolą się z taką kumplować, a do związku, czy łóżka wezmą głupszą bo to i kolegom się można pochwalić urodą panny i nie trzeba na codzień tak się starać, żeby pokazać kto jest facetem w związku

Gość gość
Ale jak co do czego przyjdzie to i tak wybierzesz ''lalę'' z tipsami, doczepami i wyzywającym stroju niż szarą myszkę z szeregiem zainteresowań.

Gość gość
Ja bym sie wstydził pokazać z głupią panną. No sorry taką można przeleciec jednorazowo po kryjomu ale nic wiecej.

Gość gość
Zgadzam sie kobiety poza chlubnymi wyjątkami w większości sa nudne. Potrafią tylko nawijać o ciuchach, makijażu, gotowaniu albo dzieciach. Dlatego wolę towarzystwo facetów. biedna ofiara seksizmu, której sie wydaje,z ę faceci z założenia sa jacyś lepsi i że ona będzie lepsza upodabniając sie do nich. Nie mała, jesli nie akceptujesz kobiet i nimi w jakiś sposób gardzisz to znaczy, ze nie akceptujesz siebie. Wszystko ma czas i miejsce, rozmowy o paznokciach i ciuchach też. Faceci tez pier...bez sensu o piciu, d****h, cyckach i nie ma w tych rozmowach niczego wartościowego. Ogólnie większość społeczeństwa to głąby, bez zainteresowań, pasji, ciekawości świata. Nie jest to przypisane do płci. Szukaj po prostu tych ciekawszych w otoczeniu i daj sobie trochę luzu, inteligentna osoba potrafi też błyskotliwie powiedzieć cos op modzie

Gość gość
Najzabawniejsze, ze zrobione sztuczne kobiety wcale nie sa ładniejsze naturalnie od tych myszek, po zmyciu tony tapety, odpadnięciu sztucznych włosów i rzęs wyglądają o wiele gorzej od tych myszy, po te zabiegi niszczą cerę i włosy i rzęsy rzadkie i zniszczone. Nie każdy facet lubi sztuczność i iluzję, sa tacy którzy polują na naturalne piękno, które niestety jest dobrem deficytowym.

Gość gość
Jakies badania pokazały, ze faceci wolą kobiety bez makijażu albo delikatnie umalowane, bo ich uroda jest wtedy taka świeża i dziewczęca. Zbyt zrobione i sztuczne kobiety są przerysowane i większość facetów nie gustuje w nich.

Gość gość
Zgadzam się, trudno o mądrą i naturalnie ładną porządna kobietę, ktora nie ma mózgu wypranego serialami telewizyjnymi, życiem celebrytów i modą i potrafi trzeźwo patrzeć na rzeczywistość.

Gość gość
Jakies badania pokazały, ze faceci wolą kobiety bez makijażu albo delikatnie umalowane, bo ich uroda jest wtedy taka świeża i dziewczęca. Zbyt zrobione i sztuczne kobiety są przerysowane i większość facetów nie gustuje w nich. tylko, ze większość facetów inaczej rozumie naturalna i delikatnie umalowana niz kobieta. Były badania, gdzie faceci gremialnie tak okreslali panny w pełnym makijażu i to dość śmiałym-kreski, mocna lub błyszcząca pomadka, itp

Gość gość
Zgadzam się, trudno o mądrą i naturalnie ładną porządna kobietę, ktora nie ma mózgu wypranego serialami telewizyjnymi, życiem celebrytów i modą i potrafi trzeźwo patrzeć na rzeczywistość. bzdura, znam wiele fajnych mądrych dziewczyn z przyjemnym charakterem, które sa same bo nie sa efektowne i nie rzucają sie w oczy. I nie chodzi o to , ze brzydkie, ale takie po prostu nie odpicowane w sposób powodujący, ze facetowi od razu dyga w spodniach. Ci wszyscy co to niby chcą kobiete madrą i dobrą tow rzeczywistości tez bardziej sie kleją do głupszej ale efektownej, co najwyżej po paru miesiacach związku kiedy juz popęd mniejszy to zaczynają płakać, ze nie maja z nią o czym gadać. I płacza tak swoim brzydszym , ale mądrzejszym koleżankom, bo tylko ty jesteś taka mądra, rozumiesz, poradzisz, pocieszysz, a ona to taka z fochami, głupia, ze mam jej dość, tylko , ze do niej wracam

Gość gość
na tej zasadzie trudno znaleźć faceta, co nie ma innych tematow niz piwsko , mecze i kto kiedy ile wypil ( + ew. zaliczył panienek). Zalezy kto w jakim towarzystwie sie obraca. Dodam, ze "sprawy domowe" sa uznane pzrez mezczyzn za obowiazek kobiet - tak jak i obowiazek pieknego wygladania. Nie wypada kobietom o tym mowić, po prostu musza znalezc na to czas i chęci , to bezdyskusyjne :). Jesli chlop nie ma co jesc w domu to "biedny, zona nierób".Martwiacy sie mąz :"czy zona ma obiad?" - nie rozsmieszajcie mnie...

Gość gość
Większość dziewczyn wychowuje się na kurki domowe bez aspiracji niestety i uczy koncentracji na bzdetach typu kolorowe kosmetyki oraz pielęgnowania ( częściej pozorowania) urody zamiast rozwijania intelektu. To dlatego kobiety rzadko osiągają sukces.

Gość gość
Jako facet nie lubię ani retuszowanych sztucznych lal ze sztucznymi rzęsami i wczepionymi włosami silikonowym cycem i opalenizna z solarium, nie lubię tez chłopczyc o krótkich włosach i w nuechlujnym dresi, lubię kobiety które są po prostu ładne bez makijażu , maja długie i gęste (NATURALNE) włosy i obfite rzęsy, ładną cerę bez make upu, schludnie ubrane. Naprawde piekna naturalnie kobieta bije na głowę sztuczny produkt kobietopodobny który urodę symuluje...

Gość gość
Wartościowe kobiety sa w mniejszości, podobnie jak i faceci.

Gość gość
No niestety i gorsza moneta wypiera lepszą, po teraz nie liczy sie uroda ani inteligencja ani talent, tylko umiejętność tworzenia iluzji i wyszczekanie, umiejętność sprzedania sie albo manipulowania masami. Kiedys elita to byli intelektualiści artyści czy mężowie stanu a dzis zamiast artystów dużego formatu najlepiej sprzedają sie celebryci znani z robienia szumu i udziału w dennych programach dla bezmozgow.

Gość gość
E tam, na kafeterii kazda ma kilka fakultetów, zarabia miliony i wyglada jak bogini po wstaniu z lozka.

Gość gość
Tez zauważyłem, ze dzisiejsze kobiety to pustaki w większości

Gość gość
po prostu ładne bez makijażu , maja długie i gęste (NATURALNE) włosy i obfite rzęsy, ładną cerę bez make upu a wiesz ile kosztuje i zajmuje takie zadbanie i naturalnie dobry wygląd. więcej niz pomalowanie sie i dopięcie sztucznego kłaka.

Gość gość
Ja jestem naturalna i atrakcyjna. Sporo wiem o tym jak dbać o włosy, skórę i ciało, ale to nie znaczy, że nie mam zainteresowań. Myślicie, że faceci są lepsi od kobiet? Większość to nudziarze, którzy gadają o samochodach, piłce nożnej, siłowni i kumplach. Chętnie obejrzą "Igrzyska śmierci", ale "Katyń" i "Pianista" to już strata czasu. Jak już coś o historii to "Miasto 44". Chyba nie muszę mówić, że ten film to gniot. Sztuka to dla nich kosmos, a książki czyta się, żeby szybciej zasnąć :P Można interesować się piłką i kochać auta, ale jeśli to koniec to jest cienko.

Gość gość
Dodam jeszcze, że nie interesują się tym co dzieje się poza własnym podwórkiem. CETA i TTIP, a kto by się tym martwił :P Faceci dużo gadają, ale tylko o pierdołach.

Gość gość
gość dziś ...dlaczego tak malo intigentnych kobiet Dlaczego tak ciężko znalezc kobietę inteligentną i ambitną, ktora cos osiągnęła a przeważają nudne lale, których świat kreci sie wokół tipsów, fryzjera i spraw domowych?... x Mogę Cię zapewnić, że jest wiele inteligentnych, ambitnych kobiet z osiągnięciami na polu zawodowym i naukowym. x Problem polega na tym, że nie są one tak krzykliwie i wieśniacko "zrobione", jak panny, które zwracają Twoją uwagę. x Poza tym żadna inteligentna kobieta, nie będzie chciała marnować swojego czasu z przygłupem, który nawet nazwy tematu nie potrafi po polsku sformułować :P. x Dla takich półgłówków, jak Ty :P, nawet te tipsiary, mają zbyt duże życiowe osiągnięcia i związane z tym wymagania :P.

Gość gość
gość dziś Ja nie narzekam, na brak inteligentnych kobiet z pasją :). Tyle, że mam o czym z nimi porozmawiać :). I wiem, że z powodu różnicy płci, mnie fascynuje nowy model wiertarki lub procesora, a kobietę coś z jej gamy zainteresowań :). Razem możemy porozmawiać o muzyce, filmie, przedstawieniu teatralnym. Tutaj nasze upodobania, nie zależą już tak bardzo od płci (choć na balet, to mnie żadna nie zaciągnie :D ).

Gość gość
Jestem facetem i większość facetów to faktycznie nudziarze, podobnie z kobietami. Ale to jest niezależne od płci. Mimo, że nie jestem wykształcony, to mam sporo zainteresowań. Filozofia, kino bardziej ambitne, literatura, fizyka kwantowa, ezoteryka, historia. Jestem introwertykiem i jednak wolę zostać sam, bo większość ludzi to zwyczajni nudziarze.